Banner

Sajtótájékoztató vágatlanul - 2. rész

Szerző: objektív | 2017-08-25 11:01:00

amigeleken.hu: A tavalyi bajnokság végén, abban a tíz fordulóban, amikor Te voltál a vezetőedző, az eredmények alapján a negyedik helyen végeztünk. A héten csináltam egy statisztikát a feljutásunk óta eltelt időszakra vonatkozóan az első hat fordulóról. Most ugyanúgy negyedikek vagyunk a tabellán. Lehet hat meccset követően egy amolyan részösszegzést kérni Tőled? A várakozásaidnak megfelelően tart a csapat helyezésben, játékban? Ott tartunk, ahova vártad a csapatot, van benned hiányérzet valami miatt?

Bódog: Hiányérzet van bennem, mert a helyzetek mindig megvoltak, nem rúgtuk be őket, egyedül a Balmazújváros ellen voltunk teljesen sansztalanok. Attól függetlenül, hogy nem szereztünk annyi pontot, mint ahányat lehetett volna, mert ahogy említetted, benne volt a két plusz győzelem a két döntetlen helyett, azt gondolom, hogy ezzel a csapattal ez nem egy rossz eredmény. Ha abból indulok ki, hogy ez a csapat, amikor idekerültem, egy kiesés ellen küzdő csapat volt. Félig halott állapotban volt, amikor elkezdtük a csapatot újjáépíteni. És hála Istennek, sikerült is. Ez a csapat azóta nem sokat változott, de én úgy gondolom, hogy játékban fejlődtünk. Természetesen, vannak hibák, mindig lehet javítani, mindig lehet fejleszteni egy csapatot, azon is vagyunk. A hibákat mindig látjuk, többé-kevésbé próbáljuk ezeket megoldani, több-kevesebb sikerrel, úgy gondoltam. Annak ellenére, hogy most a negyedik helyen állunk, ez egy pillanatfelvétel, kőkeményen kell tovább dolgozni, mert ez nem jelent semmit. Abban bízok és azért dolgozunk, hogy minden játékos és a csapat is fejlődjön, nem elfelejtve azért, hogy itt a keretet annyira nem változtattunk meg, mint más csapatoknál. A játékosok hozzáállásával és az akaratával mindenképpen elégedett vagyok.

amigeleken.hu: Ez a fejlődési ütem rendben van szerinted? Mindig azt emlegeted, hogy nem feltétlenül az eredmény a fontos.

Bódog: Mindig a következő mérkőzés a fontos. Ha reálisan nézzük, az elmúlt évben nem voltam itt az elején, nem tudom megítélni, de gondolom, hogy nem úgy utaztatok az idegenbeli meccsekre, hogy mondjuk egy Újpestet 60 percen át felszögeltek a falra. Ha abból indulok ki, hogy most reális esélyed van mindenki ellen, tökmindegy, hogy ki ellen játsszunk és hol, itthon, vagy idegenben, akkor az már egy lépés, nem is kis lépés. Persze, hogy van bennünk hiányérzet, mert lehetett volna több pontot is szerezni.

amigeleken.hu: Egy hét van még az átigazolási időszakból. Hétről-hétre felmerül a kérdés, hogy várható-e még valaki? Csatlakozik-e még valaki a csapathoz, vagy ne is álmodjunk ilyenről?

Bódog: Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy nem fog jönni senki.

amigeleken.hu: Ez akkor a mai állás. Holnap talán változhat? (nevetés a teremben – a szerk.) Csak mert azt mondtad, hogy „pillanatnyilag”.

Bódog: Én abból indulok ki, hogy ez a csapat bőven meg tudja oldani azokat a feladatokat, amiket eléjük tűzünk.

Most annyiból ugye új a helyzet, hogy egy játékos elment kölcsönbe, két idegenlégióssal pedig felbontotta a klub az élő szerződését. Tehát, ahogy egy hónappal ezelőtt is beszéltük, most felszabadultak bérkeretek, gyakorlatilag elérkeztünk oda, amit akkor válaszoltál a kérdésre, hogy vagy felosztjuk a csapat között, vagy…

Bódog: (közbevág – a szerk.) De nem értettétek, senki nem értette, poénból mondtam. (nevet – a szerk.) Hogy vagy hozunk új játékost, vagy szétosztjuk a játékosok között. Senki nem poénként vette, pedig poénként mondtam. Miért osztanánk szét a játékosok között? Ez egy olyan dolog, hogy az várható volt, hogy ők menni fognak, mivel az én elképzeléseimbe nem passzoltak bele, annak ellenére, hogy jó játékosok, de voltak azok az okok, amiket említettem, hogy mi miatt nem játszottak a csapatban nagyobb szerepet. Balázs kölcsönbe került Siófokra, ahol bízom benne, hogy fejlődni fog és megkapja a játéklehetőséget és egy jó szezont tud majd maga mögött. Az, hogy felszabadult ez az összeg, nem feltétlenül jelenti azt, hogy most pluszban jelentkezik majd a klub számláján. Lehet, hogy a tavalyi évben túlköltekeztek akkor, amikor volt ez a hektikus időszak, amikor a kiesés ellen küzdött a csapat. Persze, felszabadult ez az összeg, de az nem feltétlenül jelenti azt, hogy akkor azt ki is kell adni egyből.

Nehéz volt dűlőre jutni? Élő szerződésű játékostól nem könnyű megszabadulni. Nyilván, a játékos játszani szeretne, a klub meg nem szeretné fizetni a fizetését, ha nem játszatja…

Bódog: Ez kétoldalú dolog. Mi abban bíztunk, hogy mivel ők válogatott játékosok, van piaci értékük. Most kiderült, hogy nincs. A végén úgy lett felbontva, hogy mindenki körbe csókolta a másikat és mehet mindenki a maga útjára. Nincs ezzel semmi gond, de valamilyen szinten be lettek árazva azzal, hogy nem fizettek értük. És ennek biztos megvolt az oka.

Van több csapat is, akik bevásároltak rendesen, és most mégis mögöttünk vannak…

Bódog: Ilyenkor lehet mondani, hogy a csapatnak össze kell szoknia. Valószínűleg azért a jó játékosok később egy jó csapatot is fognak alkotni. Építkezik mindenki, mi is ugyanúgy. Bízom benne, hogy mi is jobbak leszünk és akkor aztán nehéz lesz. Ha mindenki összeszokik, minden csapat összeszokik, akkor lesz igazán konkurenciaharc.

A Kövesd meccs után jön két hét szünet a válogatott meccsek miatt. Mire használjátok majd ki ezt a két hetet?

Bódog: Tudunk edzeni, tudunk meccset játszani, úgyhogy mindenképpen aktív pihenés lesz. Az első hetet meg fogjuk nyomni, éppen azért, mert nem kell attól félni, hogy a játékosok hétvégén fáradtak lesznek. Ez nálunk általában úgy néz ki, hogy most van szombaton a mérkőzés, vasárnap regenerálás azoknak, akik játszottak. Akik nem játszottak, azoknak van egy meccsterhelés, és mindig a második nap, ami szabad, amikor kipiheni magát mindenki. Utána egyforma szinten jön vissza mindenki, és kezdődhet a munka. A heti munka úgy fog kinézni, hogy kedden és szerdán két-két edzés, csütörtökön játsszunk a Dunaszerdahely ellen edzőmérkőzést Budapesten. Ez a hét azért meg lesz terhelve.

Az edzőmeccs időpontjából adódóan jön a kérdés, hogy ott is maradtok a válogatott meccsre?

Bódog: A csapat nem. Én úgy tervezem, hogy megnézem a válogatott meccset, ha kapok jegyet. Ha bejutok a stadionba, akkor szeretném megnézni. Nem azért lett Budapestre lekötve az edzőmérkőzés, hogy meg tudjam nézni a válogatott meccset (nevet), hanem azért, mert a Dunaszerdahely sem akart eljönni ide, mi sem akartunk elmenni oda, és Rossiékkal úgy egyeztünk meg, hogy ez a helyszín mindkét fél számára tartható. Ők is utaznak, mi is utazunk és középen összecsapunk.

Velük akartál játszani mindenképpen?

Bódog: Nem mindenképpen, de volt ez a lehetőség, ők is, mi is éltünk vele. Úgy gondolom, hogy mindenképpen egy jó csapattal fogunk találkozni, de hát erről Gergő többet tudna mondani. Aki látta a tv-ben a Dunaszerdahely meccsét, az látta, hogy egy jól összerakott csapattal fogunk mérkőzést játszani.

amigeleken.hu: A legutóbbi mérkőzésükre gondolsz, igaz?

Bódog: Igen, azt láttam a tévében. Nem az egészet, de az jó volt…

amigeleken.hu: Mit gondolsz ezzel kapcsolatban – ha már említettük? Milyen különbség van a között a bajnokság között és a miénk között? Nagyobb ott a sebesség, az iram, esetleg jobb a technika? Mi erről a véleményed?

Bódog: Ha minden bajnokit így játszanak, akkor van különbség. Mert ez a mérkőzés rendben volt. Ez tetszett. Akkor is, amikor ők vezettek 3-0-ra, akkor is, az ellenfél nem adta föl, följött 3-2-re, és ott azért volt nyomás rendesen. Technikailag jók voltak, gyorsak voltak, sokat futottak. De nem tudom megítélni, hogy milyen a szlovák bajnokság.

Kocsis: Én is ugyanezt tudom elmondani. A szlovák bajnokságot kicsit agresszívebbnek, gyorsabbnak érzem, de a magyar futballisták kicsit technikásabbak. De hogy melyik jobb bajnokság, ezt így nem lehet…

Bódog: Lehet, hogy csak ez az egy mérkőzés volt… Nem tudom, hogy a többi csapat milyen játékerőt képvisel…

Kocsis: A Zsolna tavaly elég komoly játékerőt képviselt, magasan nyerték a bajnokságot. Most idén, talán azért is, mert a nemzetközi kupákra koncentráltak, nem voltak toppon a bajnokságban, de ez nagyon pozitív dolog, hogy a Dunaszerdahely ilyen simán meg tudta őket verni.

Tamás, még annyit a játékunkról, hogy talán visszaigazolás minden szurkoló számára ez a letámadásos dolog… Ugye, Makrai gól egy, utána Makrai gól kettő… Valami ilyesmire gondoltál?

Bódog: Bízni kell benne, hogy az ellenfél hibázik, és ha sprintben odaérsz, letámadsz valakit, akkor ne félj, az hibázik is. Ez a lényege az egésznek, hogy az ellenfél térfelén kényszerítsd ki a hibát, és ne a mi térfelünkön. Hogy amikor nem tudod esetleg kikényszeríteni, akkor már egyből gólhelyzet van az ellenfélnek. Ezért fontos az, hogy ha magasan védekezünk – tudom, hogy nagyon sok hiba van benne – a játékosok fogékonyak rá, csinálják, csak nem tudjuk végig nyomni 90 percig. Mert azért is jött le a Gabi, mert nincs meg benne az, hogy vissza is támad, amikor az ellenfélnél van a labda, átjön az ő vonalukon a labda, akkor visszafele ugyanúgy védekeznie kell, ugyanúgy sprintbe. Na, most attól függetlenül hatalmas a változás pozitív irányban nála is, és úgy gondolom, hogy most ez az Újpest meccs – nem az utolsó 30 perc, mert az senkinek nem tetszett - nem nagyon tudott az Újpest azzal mit kezdeni, amit mi csináltunk. És úgy gondolom, nem az Újpest volt rossz. Így is, úgy is lehet látni.

amigeleken.hu: Fejben fogytunk el a végére? A koncentráció volt, ami alábbhagyott?

Kocsis: Én testileg fáradtam el, mint fejben. De ez valószínűleg abból is fakadt, hogy játékhiányom volt. De én inkább testileg éreztem azt, hogy egy kicsit átfagytam.

amigeleken.hu: Testtel együtt fárad a fej is, nem?

Kocsis: Nyilván ilyenkor több a hiba. Tompábbak vagyunk fejben. Ezen javítani kell, de rajta vagyunk.

Zsolti egy statisztikát idézett, én is megnéztem, hogy idén 13 döntetlen született a bajnokságban 35 meccsből, tavaly, ha minden igaz, akkor csak 8 volt, ha jól emlékszem. Ennyit változott a bajnokság? Ennyivel erősebb lett, hogy jobban összetömörült a mezőny?

Bódog: Döntetlenekkel már teli van a padlás nálunk is, úgyhogy… Nem tudom azt, hogy kiegyenlített, vagy sem… Bosszantó… Jah… Döntetlen… (nevet – a szerk.)

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

124. Bobák Kornél* |Válasz erre: 122. tabak
2017-08-28 16:02:20 Fekete öves, Veterán
Korábbi írások, nyilatkozatok alapján szerintem Bódog tart eligazításokat az up edzőknek. Más kérdés, hogy azt csak ők tudják, mennyire megy a részletekbe.
123. toki* |Válasz erre: 122. tabak
2017-08-28 11:55:25 Fekete öves, Veterán
Ez 1 jó ötlet.
122. tabak |Válasz erre: 121. fules1
2017-08-28 11:19:06 Piros öves, Őstag
Nem lehet u igazgatónak is Bódogot kinevezni, de már a múltkor is mondtam, tarthatna előadásokat, továbbképzéseket U edzőknek, vagy ha úgy gondoljuk, akkor a kapcsolatai révén hozhatna ide top U edzőket Németországból előadásokat tartani folyamatosan. Ez persze pénz kérdés, na meg az is kérdés, hogy az U edzőink mindegyike beszéli-e a szakmai angol nyelvet? Tegyem fel úgy akérdést, hogy valaki közülük beszéli egyáltalán? A német U edzők biztosan... Ez ma már létkérdés. Aki nem tud angolul, nem tudja továbbképezni magát. Példa erre itt néhány szurkolótársunk, akik aktívan olvasgatnak, néznek videón angolul foci szakmai cuccokat. Sütő állítólag volt kinn Angliában, neki nem okozhat ez gondot.
121. fules1 |Válasz erre: 120. tabak
2017-08-28 11:12:37 Piros öves, Őstag
Igazad van a magyar edzőképzés szart sem ér,ha nem lesz változás a képzésben akkor még nagyobb lesz a lemaradásunk.Tegnap néztem a Pool meccsét az Arzenál ellen,lemosták az Arzenált. Ezt a letámadásos játékot próbáljuk mi is játszani csak kicsiben. Ha egyszer alkalmasak lesznek az up edzőink arra,hogy a Bódog Tomi által idehozott stílust megtanítsák a gyerekeinknek,akkor itthon nekünk nem lesz ellenfelünk. Tudom ehhez azért több pénz is kellene nem csak szakmai tudás,de én úgy gondolom,ha itt valami beindul,sorba fognak állni a szponzorok.És még valami,amikor a Pool szurkerek a meccs előtt elnyomták a YNWA-t még a TV előtt is libabőrözött a hátam. Nagyon hasonló a DVTK és a Liverpool rajongása a csapatáért,már csak eredményességben kell utólérni őket:)
120. tabak |Válasz erre: 114. pecz-dezso
2017-08-28 10:12:02 Piros öves, Őstag
Amikor a 16 vagy 17 éves korosztály játszott a Gesztellyel, abba belenéztem. Akkor az volt a benyomásom, hogy hasonlót akar játszatni az ifi vezetésünk, de valahogy nem tudták átadni a gyerekeknek, szétfutották magukat, elfáradtak, rosszul osztották be az erejüket. Sütő is ott volt, pedig van külön kinevezett edző minden korosztályhoz, ezt se értem, de azt se, hogy egy ilyen meccsen, miért az eredmény a fontos, miért nem a meccs terv szerinti lejátszása? Sok jót nem várok én se.
119. toki* |Válasz erre: 118. Bobák Kornél
2017-08-27 12:28:38 Fekete öves, Veterán
Szerintem nem tök mind1, hogy valaki kezdő vagy sem, de ha nálad az akkor nincs miről beszélni. Persze, hogy a Balmaz meccs után lett változás.
118. Bobák Kornél* |Válasz erre: 117. toki
2017-08-27 11:41:45 Fekete öves, Veterán
Tök mindegy, hogy valaki kezdőként játszik egy félidőt, vagy félidőben jön be a végéig. Nem nézek utána, de ha jól emlékszem, az első két meccsen Ioannidisz játszott az első félidőben, helyette Makrai a másodikban, majd a Honvéd-meccs után Makrai két meccses büntiben volt. A Balmaz-meccset követően volt változás.
117. toki* |Válasz erre: 116. Bobák Kornél
2017-08-27 09:34:51 Fekete öves, Veterán
Kezdőként.
116. Bobák Kornél* |Válasz erre: 115. toki
2017-08-27 09:20:05 Fekete öves, Veterán
Nem láttad? Pedig valakit kiállítottak.
115. toki* |Válasz erre: 32. Bobák Kornél
2017-08-27 08:44:34 Fekete öves, Veterán
Én nem láttam őket a pályán a fújpest ellen.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...