Banner

Sajtótájékoztató vágatlanul - 1. rész

Szerző: objektív | 2017-08-24 20:13:00

Nagy tisztelettel köszöntök mindenkit! A Mezőkövesdet fogadja a DVTK az OTP Bank Liga 7. fordulójában. A 2. hazai mérkőzés, de ez is Debrecenben. Arra vagyok kíváncsi, hogyan várja Bódog Tamás és Kocsis Gergő ezt a mérkőzést.

Bódog: Mindenképpen egy izgalmas mérkőzésre készülünk, Hála Istennek, megint otthon tudunk játszani. A csapat jó állapotban van, fölkészülünk a mérkőzésre, szeretnénk otthon tartani a 3 pontot.

Kocsis: Igen. Egy nagyon nehéz meccsre számítunk. A Mezőkövesdnek sem olyan most az utóbbi 4 meccs alapján a teljesítménye, amit elvárnak maguktól, de gondolom, most hatványozottan igaz rájuk, hogy nyerni szeretnének. Erre mi föl vagyunk készülve, és ha magunkkal foglalkozunk és a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor nem lehet problémánk.

Tamás! A megyei rangadóknak általában pikáns íze van. Szerinted a két csapat játékosai kerülhetnek egy érzelmi túlfűtöttség állapotába?

Bódog: Én nem tudom elképzelni, hogy túlpörgést okozhatna, hogy van egy ilyen derbi. Bízom benne, hogy mindenkiben egy egészséges önbizalom dolgozik. Masszívak, jók vagyunk, úgyhogy mindenki meg akarja mutatni, hogy jobbak vagyunk, mint a Mezőkövesd. nem hiszem, hogy ez túlpörgéshez vezetne.

Volt a tavaszi szezon elején egy 0-3-as rajt, utána meg egy 2-2, amit 0-2-ről sikerült menteni. Ez hagyhat valamilyen nyomot a játékosok fejében?

Bódog: A 2-2-ről beszéljünk inkább. A játékosokban is van egy hiányérzet, mert annak a mérkőzésnek úgy mentünk neki, hogy jó fázisban voltunk. Szerettük volna azt a mérkőzést mindenképpen megnyerni. Az elején kaptuk azt a két szerencsétlen gólt… Minden gól szerencsétlen, de az igencsak az volt. Utána kellett idő, míg meg tudtuk magunkat rázni és visszajöttünk a meccsbe, de utána abszolút uraltuk a mérkőzést, és a végén helyzetek sokaságát dolgoztuk ki. Azért van bennünk hiányérzet, mert azt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk a végén. Sajnos, nem sikerült, úgyhogy lehet javítani a hétvégén.

Azt gondolom, hogy az ellenfél kapusára számíthattok, tehát akkor 1-0 a javatokra. Most az a kérdés, hogy sikerül-e a meccset lehozni kapott gól nélkül? Sikerülhet-e, és ha igen, miben kell javulni, mert feltételezem, hogy nem olyan a csapat védekezése, amit megálmodtál.

Bódog: Nézd, ez olyan dolog, ha azt mondom, hogy nyerünk 5-3-ra, akkor nyerjünk 5-3-ra. Akkor nincsen semmi gond. De természetesen minél kevesebb gólt kapunk, annál fokozottabban lehet azt mondani, hogy a csapatvédekezés rendben van. Amit mi próbálunk játszani, abban benne van a veszély, hogy az ellenfél mögénk kerül és kontrából gólt tud elérni. A lényeg az, hogy nyerjünk és a 3 pontot otthon tartsuk. Amellett természetesen szeretnénk elkerülni a kapott gólokat, de meglátjuk, hogy ez hétvégén hogy néz ki.

A Kövesd egy hasonló játékot játszik, amit említettél, pont egy szoros védekezésből próbálnak eredményesek lenni.

Bódog: Most a Honvéd elleni mérkőzésük, hogy a saját térfélen védekeztek és abból próbáltak kontrázgatni. De ez nem jelent semmit, mivel amikor 2-2-t játszottunk, akkor támadó szellemben kezdték a mérkőzést, úgyhogy nem volt jellemző rájuk akkor, hogy visszaálltak volna. Én is kíváncsian várom, hogy fognak ők kezdeni. Meglátjuk, hogy védekezéssel fognak nekimenni a mérkőzésnek és kivárnak, vagy pedig aktívak lesznek és támadó szellemben fognak futballozni. A csapat úgy föl van készítve, hogy magától is tud arra reagálni, érzi azt, hogy följebb tudunk-e tolódni, vagy visszább kell kicsit álljunk. A csapat is nagyjából érzi, hogy az ellenfél milyen taktikával fut neki a mérkőzésnek.

amigeleken.hu: Mennyire lehet párhuzamot vonni az akkori Mezőkövesdi meccs és a mostani között? Mennyire más az a Mezőkövesd, mint a mostani? Mennyire lehet alapjául venni azt a mérkőzést a hétvéginek?

Bódog: Az edző ugyanaz maradt, tehát a stílus nem sokat változott. Viszont a csapatuk sokkal jobban kicserélődött, mint a miénk. A játékosoknak sokkal jobban föl kell készülni, mivel más keretük van, de úgy gondolom, mivel mi régebb óta együtt dolgozunk, hogy eredményesek tudunk lenni a hétvégén.

amigeleken.hu: Most volt négy nem túl szerencsés meccse a Mezőkövesdnek. Ha jól emlékszem, az első két fordulót győzelemmel kezdték, aztán az utóbbi négy meccsből egy döntetlenre futotta. Viszont a négy alkalom során játszottak a Vasassal, Videotonnal, Fradival és a Honvéddal is. Ez alapján mennyire lehet rangsorolni őket? Hogy állnak most erőben szerinted?

Bódog: Ha háromszor-négyszer kikap egy csapat, akkor a veszély az benne van, hogy most mindent beleadnak és a következő mérkőzésen rizikóznak, mivel olyan szituációban vannak. És ha megnézed, annak ellenére nem játszottak alárendelt szerepet. Jó, volt olyan mérkőzés, de többé kevésbé rendben voltak. Most is a 93. percben kapták azt a gólt. Úgy gondolom, hogy egy taktikailag jól fölkészített csapattal, egy erős csapattal fogunk találkozni, de mi is ott leszünk, és bízom benne, hogy mi is föl leszünk készítve.

Tamás, mennyire befolyásolja a csapat összeállítását a sárga lapok száma?

Bódog: Most még nem. A piros lap az más. Most még nem vagyunk abban a fázisban, hogy két embernek lenne ötödik sárga lapja. De természetesen bosszantó, ha fölöslegesen kapjuk a sárga lapokat. Szezon elején annyira nem, de eljön az a fázis, amikor fájni fog.

Egyébként Szarka piros lapját hogy értékeled? Az ugye 3 meccs… Felesleges volt?
amigeleken.hu: Bocsánat, hogy közbeszólok. Annyit még erről, hogy nem tudtuk, miért kapta. Nem kívánom, hogy szó szerint visszaidézd. (Bódog: Megsértődnél. – Nevetés a teremben – a szerk.) Megbeszéltétek, hogy ez hogy történt? Csak kiegészítésként kérdem, még egyszer bocsánat.

Bódog: Az egész, amiből ez kiindult, az az, hogy nekünk kellett volna a labdát játékba hozni, megakadályozták. Hogy ezért sárga lapot kell adni, vagy nem, az lényegtelen, de hogy nekünk kellett volna jönni még egyszer a szabadrúgással és előtte már elvitte a játékos a labdát, szóval mindenképpen nálunk lett volna a labda. Hogy utána mi történt, az egy nem szerencsés dolog. Mondtam is az Ákosnak, hogy ez abszolút nem megengedett. Teljesen mindegy, hogy a bíró mit csinál, hibázik, nem hibázik, azt egy játékos nem reagálhatja így le.

Valami büntetést kapott tőled ezért a 3 meccsért, vagy elég büntetés az, hogy nem játszhat?

Bódog: Van egy büntetőkatalógus, amiben benne van, hogy szövegért, labdaelrúgásért, bírószidásért, bármiért, hogy a sárga és piros lapoknak mennyi az ára.

Gergő, úgy fogalmaztál az elején, hogy a saját játékunkat kell játszani. Mennyire a saját játékod ez, mennyire sikerült átvenned? Vagy ugyanazt játszod, amit eddig is?

Kocsis: Én eddig is ugyanezt a típusú játékot játszottam, ehhez szoktam hozzá már az utánpótlásban is. Tehát ez nekem nem volt túlságosan idegen. Ezt a játékot én abszolút pozitívan tudom értékelni, mert megpróbálunk minden csapat ellen agilisak lenni és az akaratunkat rájuk erőltetni. Több-kevesebb sikerrel egyelőre, de úgy gondolom, hogy az edzéseken ezen 100%-ig próbálunk javítani, és úgy gondolom, hogy ez hétvégén meg fog látszódni a játékunkon is.

Alighogy megérkeztél, az első mérkőzésen csereként álltál be, a másodikon kezdő voltál. Hogy érzed, hány százalékát tudtad teljesíteni annak, amit valójában tudsz?

Kocsis: Én mindenképpen többet várok saját magamtól is, és úgy gondolom, hogy a mester is többet vár tőlem. Védekezésben úgy gondolom, amit kiszabott rám szerepet, azt ha nem is maximálisan, de egészen jól játszottam, de a labdával szeretnék még sokkal többet segíteni a csapatnak.

amigeleken.hu: Tamás, ez az utolsó 3 meccsünk nem volt annyira rózsás, ahhoz képest, hogy két döntetlent elértünk. A balmazi meccs után történt pár csere, és én úgy vettem észre, hogy lényegesen több helyzetet alakítunk ki a kapu előtt, akár felállt védelemmel szemben is kreatívabb, gyorsabb, lendületesebb a játékunk, viszont a helyzetkihasználás tekintetében még nem vagyunk a toppon. Gyakorlatilag csak a pontot kellene feltenni az „i”-re. Ez a két meccs, amit döntetlenre hoztunk, benne volt a győzelem is, tehát a 2 pont helyett lehetne 6 is.

Bódog: Abszolút igazad van, mert ez így volt. Gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni. A helyzetek kidolgozása sokkal nehezebb, ezért ha ott vagy, azt már illik berúgni, ha van rá lehetőség. Ez még mindig a szerencsésebb eset, hogy legalább kidolgozzuk a helyzeteket, mint ha nem is jutunk el odáig. Ennek ellenére bosszantó, és hála Istennek látom, hogy a játékosokat is bosszantja. Edzésen gyakoroljuk ezt. Valószínűleg mégsem olyan intenzitással és nem elég sűrűn… Bízom benne, hogy eljön az az időszak, amikor átesünk ezeken a hibákon és átszakad a gát. Utána be fog menni, ami eddig nem ment be.

Folytatjuk...

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

84. mr-d |Válasz erre: 82. tabak
2017-08-26 13:41:50 Fekete öves, Őstag
Szép munka!
83. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 82. tabak
2017-08-25 20:20:56 Fekete öves, Veterán
Nem értelek tabak!
Miért törölnénk?
Te döntöttél úgy, hogy nem folytatod nálunk a Dobszerdát.
82. tabak |Válasz erre: 81. Bobák Kornél
2017-08-25 20:08:11 Piros öves, Őstag
Majd vasárnap Rakacán, tegnap voltam tesztelni, tanulságos volt! :) Közben összedobtam ezt, ha nem törlik a fiúk és érdekel valakit:
http://csakiszektor.blogspot.hu/2017/08/kozep-europa-kontra-europai-kupak.html?m=1
81. Bobák Kornél* |Válasz erre: 80. tabak
2017-08-25 20:05:27 Fekete öves, Veterán
Kifogtad az aranyhalat? :)
80. tabak |Válasz erre: 75. mr-d
2017-08-25 19:05:27 Piros öves, Őstag
Nrm az eredményességről van szó, hanem az oda vezető útról. A foci, mint olyan, egy cirkusz és nem mindegy, mit látsz a kezdő sípszó és a meccs vége között. Ha tetszik nézem, ha nem akkor az eredményt nézem meg, a helyezésünket ennek folytán, a kialakuló statisztikákat. Csakhogy a foci nem egy számhalmozó intézmény, hanen egy szórakoztató előadás...kellene, hogy legyen. De Magyarországon nem az és meggyőződésem, hogy ezért sem járnak többezren fordulónként a meccsekre, mert nyomokban sem hasonlít arra, amit a tévében láthatunk. Azt mondja Bódog, hogy a foci a nezokert van, aztán meg a saját szakmai szempontjai felülírják a mi elvárásaiknak inkább megfelelő focit. Lelke rajta. En váltig azt gondolom, hosszú távon is, aki mer, az nyer. :)
79. Borsodi Bányász* |Válasz erre: 78. korxi
2017-08-25 16:01:54 Fekete öves, Veterán
Na igen ez pontosan így van. Ez enm jutott az eszembe bevallom :)
78. korxi |Válasz erre: 71. Borsodi Bányász
2017-08-25 15:14:53 Piros öves, Veterán
Miért zavarnák el? Legutóbb nem is lett bajnok a Vidi. Ők akkor szokták kirúgni az edzőt, ha bajnok lett a csapat:)
77. toki* |Válasz erre: 74. tabak
2017-08-25 14:44:34 Fekete öves, Veterán
Én értelek, mert nálam is Nono a favorit, mert iszonyatosan komoly fazont tud adni a játékunknak, de a védekezési feladatának bizonyos %-át nem ő végzi, hanem megteszi helyette más, na és ezt Mevu nagyon jól oldotta meg. Innen eredetezhető a problematika szifilisztikája. Néha azon agyalok ha a kis Bogesz maradt volna milyen alternatívája lett volna Nonesznak és mennyire tudta volna fejleszteni őt Bódog.
76. antiabs |Válasz erre: 73. Borsodi Bányász
2017-08-25 13:02:34 Piros öves, Őstag
Ebben van igazad, de ezeket nem egy 2,5 hónapja itt dolgozó edzőn kell leverni. Dollon már le lehetne, de ő kényelmes megoldás a vezetőknek.
75. mr-d |Válasz erre: 62. tabak
2017-08-25 12:55:48 Fekete öves, Őstag
Én nem tudom megítélni, hogy lehet-e nagyobb kockázattal játszani, eredményesebbek lennénk-e. Én maximum arról tudok véleményt formálni, amit a pályán látok.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...