Két fiatal támadó csatlakozik Marcel Rodman csapatához

Szerző: Jáborcsik András | 2019-07-14 21:40:00

Lövei Dávid és Farkas Márton személyében két 18 esztendős, saját nevelésű, utánpótlás válogatott csatár csatlakozott a DVTK Jegesmedvék csapatához. A Finnországból hazatérő tehetség Farkas Márton és a felnőtt csapatban már bemutatkozó Lövei Dávid a nyári felkészülést is a felnőtt csapat tagjaival végzik, majd szeptembertől a Tipsport Ligában is jégre léphetnek.


Marci jövő héttől a pozsonyi HDC táborban készül több játékosunkkal együtt, majd július végén csatlakozik a csapathoz. - mondta Strenk Hunor, a DVTK Jegesmedvék másodedzője - Az utóbbi pár évet Finnországban töltötte, de ez idő alatt is figyelemmel kísértük a pályafutását. Dávid jelenleg is a csapattal készül Miskolcon, tavaly már belekóstolhatott a felnőtt hokiba, idén azonban mindkét fiatallal a felnőtt csapat keretében is számolunk. Tehetséges játékosok, biztos vagyok benne, hogy lesz lehetőségük megmutatni magukat a Tipsport Ligában is. Én személy szerint azt várom tőlük, hogy keményen dolgozzanak minden edzésen, hozzák ki magukból a maximumot a pályán és azon kívül is. Azt gondolom, hogy a körülmények adottak a fejlődéshez, ha ez megfelelő munkamorállal párosul, akkor sok örömet szerezhetnek majd a DVTK Jegesmedvék szurkolóinak.Nagyon köszönöm a lehetőséget, amit a szakmai stábtól és a vezetőségtől kaptam. - kezdte nyilatkozatát Lövei Dávid - Saját nevelésű játékosként nagy megtiszteltetés és lehetőség, hogy a felnőtt csapat keretéhez tartozhatok. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg dolgot fogok tanulni a pályán és a pályán kívül is. Nagyon izgatottan várom a következő szezont, hiszen új kihívások elé kerülök. Úgy gondolom, hogy a beilleszkedéssel nem lesz problémám, hiszen az előző szezonban már pár alkalommal készülhettem a csapattal és megtapasztalhattam a mérkőzések hangulatát is. Próbálok majd minél több jégidőt kiharcolni, az edzéseken pedig mindig 100 százalékot fogok nyújtani. Tudom, hogy egy fiatal játékosnak keményen kell dolgoznia, hogy lehetőséget kapjon, ezért rendkívül motivált vagyok, hogy bizonyítsak az edzői stábnak. Már nagyon várom a felkészülési mérkőzéseket, hiszen hiányzik a mérkőzések hangulata.


5 évesen kezdtem a jégkorongot Miskolcon, 14 éves koromban pedig kimentem két hónapra a Tampere Tapparához. - mondta a Finnországból hazatérő Farkas Márton - Ezt követően 15 évesesen kiköltöztem Turkuba. Két évet a TUTO csapatában játszottam, majd a TPS-re váltottam az elmúlt évben. Nagyon jól éreztem magamat, nagyon sok barátot szereztem, sok jó játékossal játszottam együtt, mint például Kaapo Kakkoval és több más neves jégkorongozóval. Fejlődésemet nagyban segitette ez a Finnországi kaland. Az egyéni célom a szezonra, hogy minél többet fejlődjek, tapasztalatot szerezzek és minél több játéklehetőséget kapjak. Nagyon jó érzéssel jöttem haza, tele akarattal és motivációval. Másfél hónapon keresztül, június és júliusban a régi csapatommal edzettem Finnországban, minden nap szárazon és jégen is. Mikor ennek vége lett egyedül kezdtem el a felkészülest, konditerembe jártam napi kétszer is. Július 15-től két hétre Pozsonyba megyek edzőtáborba Vas Jánossal, Miskolczi Márkkal, Kiss Dániellel és Gőz Balázzsal. Kiskorom óta az egyik álmom volt, hogy otthoni közönség előtt tudjak játszani szülővárosomban, nagyon orülök hogy megkaptam a lehetőséget arra, hogy a DVTK Jegesmedvék felnőtt csapatához csatlakozhatok, nagyon nagy megtiszteltetés számomra.


Névjegy

Név: Lövei Dávid
Születési hely: Miskolc
Születési idő: 2001. június 12.
Magasság:184 cm
Súly:82 kg
Poszt: csatár

Név: Farkas Márton
Születési hely: Miskolc
Születési idő: 2000. december 20.
Magasság:183 cm
Súly:85 kg
Poszt: csatár


forrás: dvtk.eu
Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Hozzászólások
7. laca
2019-07-15 11:25:34
Volt olyan mondás, hogy a szlovák egyetemi vagy milyen bajnokságot céloznánk meg nem? A KMH-s együttműködésről is nagyon nagy csend van. Hátha hóvégén, mikor elindul a közös felkészülés, majd jönnek a hírek is majd
6. laca |Válasz erre: 5. ropek
2019-07-15 11:23:39
nem tudom az alkalmas lenne-e Erste Ligára. Debrecen a következő távolságban...
5. ropek |Válasz erre: 2. Geotic
2019-07-15 10:36:02
Kazincbarcika.
4. Stevenstreet
2019-07-15 09:42:57
Most van 21 mezőnyjátékos, amibe beszámoltan a két padovant. Kalkulációm szerint még 2-3 fő kellene, hogy sérüléshullám esetén is ki tudjon állni 4 sor. Nem nagyon beszél senki róla hivstalosan, de számomra egyértelmű, hogy a 3 sorozás miatt fogytunk el tavaly a végére. Nekem ez az egyik lessons learnt a másik, hogy építeni kell erősen a diplomáciai részét is a Csapatnak. Hihetetlen de majd minden kérdéses szituációt ellenünk itéltek videózás után s voltak benne erősen idegesítő döntések, lásd a MAC elleni meg nem adott góljaink itt is meg pesten is. Az egyiken az életbenmaradásunk múlott például. ..
3. Geotic |Válasz erre: 1. korxi
2019-07-14 22:40:35
De, kapott néhány cserét.
2. Geotic
2019-07-14 22:38:28
Nagyon-nagyon kellene egy Erste Ligára alkalmas csarnok valahol itt a közelben, hogy ezek a fiatal játékosok megkapják a megfelelő átmenetet az U-18 és a Tipsport liga között.
1. korxi
2019-07-14 22:38:03
Szuper! Sok sikert neik, minden és mindenki szempontjából jó lenne!
Nagy dolog lenne ha a második évünkben kettő saját nevelés is felkerülne az extraliga keretbe, úgy hogy hozza is a szintet, vagy legalábbis elkezdi hozni. (Lövei amúgy már az előző szezonban is az utolsó egy-két meccsen ott volt a padon, de jégre nem lépett ha jó tudom).
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...