Isten éltessen, Tanár Úr!

Szerző: Jáborcsik András | 2019-07-29 20:50:00

A Tanár Úr 25 évesen igazolt Szegedről Diósgyőrbe, az átigazolási papírját a peronfelügyelő pecsétjével hitelesítették a szegedi pályaudvaron az átigazolási határidő letelte előtt fél órával, olyannyira nem akarta elengedni a szegedi vezetés.

Azok a szerencsések, akik látták játszani Lacit, tudják, miért kapta a Tanár úr becenevet. Diósgyőrből verekedte be magát a nemzeti és az olimpiai válogatottba, mindkét együttesben 6-6 alkalommal lépett pályára. Emellett bajnoki bronzérmes, kétszeres MNK győztes, a veszprémi kupadöntőn varázslatosan nagy gólt ragasztott Fükő Sanyi szögletéből Mészáros Bubu hálójába, amivel megadta az alaphangot a csodálatos kupagyőzelemhez.

Délvidéki gyerekként hamar belopta magát a diósgyőri szurkolók szívébe. Óriási szeretet övezte és övezi a mai napig a miskolci drukkerek részéről.

Laci elmondása szerint "diósgyőri pályafutásom életem legszebb, legizgalmasabb, legszenvedélyesebb és csak szuperlatívuszokban kifejezhető éveit jelentette".A Tanár Úr visszaemlékezéseit 2012-ben és 2013-ban folytatásokban közöltük. Ő volt az első fecske az amigeleken.hu "Legendáink" sorozatában. Mivel Laci már akkoriban is aktív volt a facebookon, könnyen ment vele a kapcsolat felvétele. Elküldtem neki a kérdéseimet és nagy-nagy örömömre valamennyire terjedelmes választ kaptam.

A Tanár Úr 70. születésnapja alkalmából ezeket osztjuk most meg Veletek újra.


Kattintsatok a lenti linkekre és utazzatok egyet az időben, vissza az Aranycsapat korába!


Pályafutásom kezdete és a Diósgyőrbe igazolásom története >>>>

Így fogadtak az újdonsült csapattársak >>>>>

A "CSAPAT"-ról >>>>>

Így kaptam a Tanár Úr becenevet >>>>>

Szabó Gézáról, a válogatottságról és a Szegedre történő hatzatérésről >>>>>


Kedves Laci! Nagyon boldog születésnapot kívánunk !
Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Hozzászólások
3. betyarok
2019-08-01 12:38:46
Isten éltesse a Konok Kunt! Hatalmas futbalista és sportember! De büszke voltam rá, mikor az év labdarúgója lett és a Képes Sport poszterén szerepelt "jutalmul". Nagy szó volt vidéki létére! A válogatottban is úgy emlékszem volt egy baloldali felfutás-beadása, amiből gól lett. Hogy a bánatba telt el ennyi idő?!
2. miskolci
2019-07-30 12:21:47
Még nagyon sok,emlékezésekben gazdag boldog születésnapot kívánok! Mindig jó ilyen interjúkat olvasni!
1. Szabó József
2019-07-29 22:23:42
Isten éltesse!

Hú, ha manapság is ilyen munkabírású játékosaink lennének...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...