Banner

Elmentek ti, a tudjátok hova

Szerző: dfcwolf | 2016-10-30 11:14:00

Hetek óta megy a készülődés a stadionbúcsúztatóra, és mindenki arra várt, hogy újra igazi focihangulat lesz a stadionban. Van, aki ezért, van, aki azért. Már a meccs előtt ment az üzengetés a rendőrök részéről, hogy ne legyen pirotechnika. Nem értem miért, de valamiért nekik ez sokkal fontosabb, mint a búza-téri zsebtolvajok, vagy az avasi lejmolók, vagy a lyukósi no-go zóna.

Amikor kiérkeztem a stadionba, már láttam, hogy ez a meccs is túl van biztosítva. A gyerek meg is kérdezte, miért van ott ennyi rendőr? Szinte két méterenként állt egy beöltözött kékruhás. Ha ez a látvány nem kelt félelmet egy gyerekben, akkor mi? De amúgy meg tök felesleges pénzkidobás az egész, mert nem csinálnak semmit. Kimennek, állnak és hazamennek. Mi szükség van erre?

Tegnap viszont civil ruhában az ultraszektorban is akcióztak az ORFK "szakemberei". El is vittek négy szurkolót azért, mert begyújtottak egy fáklyát. Persze lehet jönni azzal, hogy ezt nem szabad és miért csinálták… Például azért is csinálták, hogy nekünk nagyobb élményben legyen részünk. Vállalták ezt a kockázatot.

Nem értem, hogy a rendőrségnek miért nagyobb szálka a szemében a pirotechnika, mint a bűnözés a városban? Erre jól fel tudnak készülni, de egy telefonlopás már túl nagy falat nekik. A magyar rendőrség a szurkolók vegzálására és az autósok folyamatos büntetésére jó. Másra nem igazán. Ezt bizonyítják hétről hétre. Tegnap több ezer ember élményét vették el. Aki ennek részese volt, nyugodtan köpje szembe magát.

Küldeném ezt a számot a tegnap akciózó ORFK rendőröknek. Azért nem a miskolciaknak, mert ők szeretik a Diósgyőrt.

A rendőrmunka
nagyon durva
és veszélyes.
Ha megvan a tettes,
táncol a TEK-es,
oly szenvedélyes.

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.