Banner

Minek nevezzelek?

Szerző: dfcwolf | 2024-05-06 15:47:00

Te mivel magyarázod?


Hullámvölgy, mérkőzést befolyásoló hiba vagy bunda? Sokunkban felmerülnek kérdések a tegnapi meccs után, mindenki másképp magyarázza a látottakat és én is készültem három magyarázattal.


Csapatunkra jellemző, hogy hullámzó a teljesítménye és néha fantasztikus meccseket láthatunk, máskor pedig elképesztő mélységekben van a játékunk. Nagyon nehéz erre a jelenségre magyarázatot találni, mert az igaz, hogy ez már az NB1, de a játékosaink megtapasztalták különböző országok első ligáit korábban és nem gondolom, hogy a magyar lenne annyira kiemelkedő, ahol a terhelés annyira magas lenne, hogy nem bírják a profik. Mert azt egy percre sem szabad feledni, hogy profi játékosokról beszélünk, akiket profi körülmények és stáb vesz körül, profi fizetésért. Olyan sok meccset sem kell játszani és semmiképpen nem beszélhetünk itt túlterhelésről sem. Az én fejembe nagyon nehezen fér bele, hogy pár hete még mindenki extázisba esve harcolt a Loki ellen és egy fantasztikus meccsen győzedelmeskedtünk, tegnap pedig történelmi vereséget szenvedünk a kiesés elől menekülő Újpesttől. Ha mégis a mentalitással lenne itt gond, akkor inkább olyan játékosokra lenne szükségünk, akik folyamatosan egy közepes teljesítménnyel tudnak játszani és nem pedig egyszer fantasztikusan aztán pedig megyei szinten.


Az edzőnk pedzegette, hogy ki szeretné próbálni azokat a játékosokat, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak és ez nem sok jót vetített elő számunkra. Véleményem szerint a Diósgyőr soha nem engedheti meg magának azt, hogy egy mérkőzésre ne úgy fusson ki, hogy a legjobb tizenegy kezdi el a meccset. Itt nem illik arcul köpni a szurkolókat a kísérletezgetéssel és ha még azt is vesszük, hogy ezt az Újpest ellen tettük, akkor nehéz szavakat találni. Milyen edző az, aki egy ilyen presztízsmeccsen megengedi ezt magának? Mennyire van tisztában a diósgyőri elvárásokkal ő és a közvetlen felettese, aki ezt megengedni? Sokszor találkozok szembe azzal a véleménnyel a szurkolók között, hogy több helyi kötődésű szakember kellene a stábba és nem tudom, hogy ez kivitelezhető lenne vagy nem, de egy miskolci sosem csinálna edzőmeccset egy Újpest ellene rangadóból. Ha az edzőnk azt képzelte, hogy ezt itt megteheti, akkor mondhatjuk, hogy az egy mérkőzést befolyásoló hiba volt. Én azonnal megválnék tőle, mert aki ennyi idő után nincs azzal tisztában, hogy mi itt a minimális elvárás, annak nincs itt helye. Van felkészülési időszak edzőmeccsekkel, akkor lehet büntetlenül kísérletezni, nem pedig szezon közben.


Azt felejtsük el, hogy itt összebeszélnek edzők, hogy most elveszítjük a meccset és akkor a lilák bent maradnak, mi pedig majd az öltözőben elosztjuk a kapott pénzt. Régen talán volt ilyen, de ez mára már biztosan megszűnt. Viszont elmondom, hogyan képzelem a bundát napjainkban. NER milliárdosok birtokolnak klubokat, ezt mindenki tudja és azt is tudjuk, hogy mekkora érdek húzódik amögött, hogy az Újpest ne essen ki. Elég annyit kiadni az edzőnek, hogy igenis meg kell nézni azokat, akik eddig nem játszottak és emiatt kell átszervezni a kezdőt. Gondoljunk bele, hogy Radenkovicot olyan edzőnek ismertük meg, aki egy ilyen utasítást elfogadna, vagy tűzzel-vassal ellene menne? Megjön az utasítás és talán még az edzőnek is kapóra jön, mert teher nélkül kísérletezhet. Ilyenkor történhet meg olyan, hogy a védelem eddig nem látott összetételben jelenik meg a pályán egy olyan csapat ellen, ami biztosan támadni fog. Ezek a változtatások a többi játékosnak is képesek elvenni a motivációját és ilyen esetben láthatunk egy tegnapihoz hasonló tanácstalanságot. Persze a 3-0 sem elég ok arra, hogy cseréljen az edző… Meg lehetne úszni egy ilyen esetet pár gólos vereséggel, de ha szétzilálsz egy csapatot, vagy elszámítod magad, akkor kapsz egy hetest. Szerintem ez volt tegnap.


Írjátok le, hogy szerintetek mi lehetett a háttérben?


Egy dolog még nagyon fontos! A klub hiába dolgozik azon, hogy tele legyen a stadion elégedett szurkolókkal, ha ilyen vereségeket kell átélnünk. Ha meg kell kérdőjeleznünk az őszinteséget. Ha nem bízhatunk meg a sajátjainkban. Akkor bizony el fognak kopni a szurkolók és ezen nem segítenek a meccsek utáni nyilatkozatok és nyilvános bűnbánatok. Csak az segít, ha következmények vannak. Jól látható következmények!



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

82. Spirálfüzet (kockás) |Válasz erre: 81. wexeye
2024-05-08 18:48:56 Piros öves, Veterán
Így akkor sajnos mindennemű keményebb esemény is elmarad... A klub tehát boldog lehet. Ha csak a Napos be nem durran mert az is előfordulhat...
81. wexeye |Válasz erre: 80. Pele1958
2024-05-08 18:09:39 Fekete öves, Őstag
Megjött a csoportok válasza is,gondolom hamarosan ide is kikerül
80. Pele1958 |Válasz erre: 75. wexeye
2024-05-07 20:09:19 Kék öves, Tag
Köszi a választ.
De valahogy csak éreztetni kellene ezekkel a béna faszokkal a klub élén,hogy a Diósgyőr mi vagyunk és takarodjanak a bús picsába.
2024-05-07 17:12:36 Lila öves, Tag
Na, most légy okos!!!!! Ami most történt az elfogadhatatlan!!!! Mégis mikor volt utoljára 41 pontunk, biztos bennmaradásunk utoljára?? Kit akartok büntetni? A csapatot? Nem őket kéne! Magunkat? Csak nem. A vezetőség felelőssége megkérdőjelezhetetlen. Egyébként egy kérdés. Melyik edzőt sajnáltátok, hogy elment? Én csak Bódog Tamást. A leglátványosabb foci volt nagyon régóta, és őt sem sírom vissza.(Talán Zekicset. de ő csak kármentésre érzett.) Ha valaki visszasírja a Fernando-féle nézhetetlen szart, lelke rajta. Nem bántam se Tornyi. se Szivics, de senki távozását. Számomra Szabó Géza teremtette meg a diósgyőri identitást Salamonékkal, ami egy hajtós, gólra törő játék volt. Minden esetre amiket itt egyesek összehordanak, kicsit zavar. Ég a ház?
78. elzett |Válasz erre: 75. wexeye
2024-05-07 16:56:54 Piros öves, Őstag
teljesen egyetértek minden szavaddal
77. dvtk-3534* |Válasz erre: 75. wexeye
2024-05-07 16:06:23 Fekete öves, Veterán
egészítsd ki azzal, hogy legyen így ha bérletes vagy de a büffé az teljesen bojkott ! abból is szép bevételeik vannak
Szidni az ellenfelet kint is lehet meg kint füstöt csinálni , azért még az mlsz sem büntet mert nem stadionon belül van.
2024-05-07 15:56:32 Fehér öves, Lelkes újonc
Ugy fejeztem be ,a szurkoló tehet egy szivességet.....Ezt megtehetjük nemcsak diósgyőrben,hanem pécsen,kispesten,szegeden évek óta ,és a mára elveszített volt rangos városokat is sorolhatnám.Gondtalan mindent elsöprő vezetések tulajdonosok,végül is a szurkolói pénzügyi bevétel abszolut nem elsődleges gazdasági szempont.
75. wexeye |Válasz erre: 70. Pele1958
2024-05-07 14:56:43 Fekete öves, Őstag
Pedzettem már ezt a témát most is a meccs kommentszekciójában. Egyrészt azt is írtam már februárban hogy az egész megint a csapaton fog csattanni,ami most akkor is igazságtalan kicsit,ha valójában a pályán ők kapják a gólokat, nem Sántha. A buszt meg meg lehet állítani, meg lehet őket kergetni,mint az első nb2es szezon végén,de attól Sántha még mindig itt lesz,legfeljebb aki gondolkodik a maradáson, majd inkább elmegy. A buszon nincs rajta se Sántha,se semelyik felelős fasz. Kit kérsz számon? Danilovicot? Holdampfékat? Vancast,Lundot,Vallejot?
A távolmaradas a fradimeccsről a másik. A meccs után azt írtam,hogy valami kellene. 5 percig nem felmenni vagy 5 percig mindenki háttal vagy valami. Ez a klub a szurkolóitól az,ami. De egység nincs. Egy május szombat esti fradira nem lesz bojkott. Max nem megy be a tábor. Akkor mi változik? Lemond valaki? Annyi lesz,hogy 700 zöld majom fiesztájátol lesz hangos a stadion. A mi meccseink a lelátón és az utcán javarészt úgyis függetlenek a pályán zajló esemenyektől, az ott szaladgálóktól,a klubházban faszreszelőktől. Mert nem ők a Diósgyőr, hanem mi. Te én , a fórumosok, oldallelátosok ultrák. Én 5 perc csenddel és háttal állással jeleznék,aztán 85 percig szidnám teli torokból a fradit,a vezetőséget és minden ellenségünket.
2024-05-07 12:53:18 Fehér öves, Lelkes újonc
Olvasom a kommenteket:vajon minek kell még megtörténnie ,hogy a foggal-körömmel a poziciójukhoz ragaszkodó vezetőség valamennyi tagja lemondjon.Hosszu évek óta ,rengeteg edzőcserékkel,helytelen és gazdaságtalan -de pozitívan mindíg megmagyarázott - játékos igazolásokkal folyamatosan igazolják szakmai hozzá nem értésüket.A teljes felelősség -ahol az ujpest meccs eredménye csak hab a tortán - a szerződéseket kitaláló ,megálmodó és azt aláíró mindenkori a vezetőséget terheli ,ezt ők maguk tökéletesen tudják, és tisztában vannak vele.Az pedig ,hogy az eredménytelenséggel ,a szurkoló nem ért egyet? Ugymond tehet
egy szivességet...
73. dvtk-3534* |Válasz erre: 67. sheldon
2024-05-07 12:37:10 Fekete öves, Veterán
Nagyon az volt. Erre utal hogy a vezetőség még a sajtó által feltett bundavádat sem cáfolja meg azonnal és azóta sem.
Több mint valószínű hogy a Mol egy a jövő évi költségvetést fedezendő egy szabad szemmel is jól látható
összeggel honorálta meg a dvtk vezetőség felé a szombati produkciót. Azon sem lennék meglepve ha hirtelen
nyártól Mol-érdekeltségű szponzor adódna Tiszaújvárosból...

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...