Banner

DVTK - ZTE Időjárás előrejelzés

Szerző: Szabó József | 2020-06-09 19:15:00

A rendkívüli szárazságot hozó tavasz után a nyár első hónapja meghozta az igazi. változékony időjárást, azaz a medárdi jelleg megérkezett.

Ugyan az időjárási frontok elkerülik térségünket, ám a jellegtelen légnyomási mező ilyenkor segíti a konvektív jelleget, azaz a délutáni órákban menetrendszerűen kitörő záporok és zivatarok kialakulását, melyeknek pontos helyzetét igen nehéz egy nappal előtte meghatározni.

Ahogy az elmúlt napok, úgy holnapi és további időszak időjárása is erre a változékony jellegre hajlik majd.

A holnapi meccsnap időjárása tehát újra másolja az eddigi napokat, a délelőtti órákban több órás napsütésre számíthatunk, majd a délutáni órákra megnövekszik és magasba tör a gomolyfelhőzet és a Bükk újra kitermelheti a záportömböket.

A hőmérsékletre nem lesz panaszunk, a déli órákra elérheti a 25-26 fokot és a délutáni órákban is megmaradhatnak az ekörüli értékek, kivétel, ha egy erősebb csapadéktömb ténykedik, ami 20-22 fokra lehűtheti a levegőt, ami még mindig kellemes lehet.

Elmondható, hogy érdemes készülni a már szokásos délutáni záporok, gyenge zivatarok kialakulására, ám reménykedhetünk, hogy a délutáni órákban hátha elkerülik a térséget a csapadékmezők.




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. samanhegy |Válasz erre: 3. Szabó József
2020-06-10 09:14:13 Piros öves, Őstag
;)
3. Szabó József* |Válasz erre: 2. samanhegy
2020-06-10 06:18:54 Fekete öves, Veterán
Általánosságban nagyon igaz, mert a Kikelet-Szelek-Ígéret hármas nem hozta meg csapadékot, így a Napisten havának kell elindítani a helyrehozatalt, amihez majd az Ígéret havának is be kell szállni.
Azonban, ha egy-egy délután az a kívánság, hogy kerülje el a stadion környékén az csapadék, talán megbocsájt nekünk a felső világ, azaz az Öreg Isten.
2020-06-09 21:35:36 Piros öves, Őstag
Azért Napisten havában is kell a csapadék! Focizni, gólt lőni, fejelni abban is lehet. Még a mi csapatunknak is! Így legyen!
1. gyoki
2020-06-09 20:44:17 Narancs öves, Lelkes újonc
Bocs kicsit off! Nézem ezt a szegény Bacsa Patrikot az ute-ben. Totál homály. Nincs egy értelmes megmozdulása, hihetetlen
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...