Banner

DVTK: határon túli magyarok lehetősége

Szerző: amigeleken.hu | 2017-02-15 08:13:00

A Nemzeti Sport Online újabb három csapattal folytatja a labdarúgó NB I hétvégén rajtoló tavaszi szezonjának a felvezetését. Írásában bemutatja, hogyan sikerült a téli felkészülés a határon túli magyarokkal erősítő DVTK-nak, a keretben keveset változtató, de télen így is egyedi bravúrt végrehajtó Paksnak és a két kulcsemberét elveszítő Haladásnak.


A szerző szerint a Diósgyőr, amely már ősszel is nagyon ügyelt az MLSZ légiósajánlásának betartására, a téli átigazolási időszakban változtatott a játékospolitikáján. Nem a sokszor bizonytalan minőséget képviselő, mifelénk ismeretlen, ingyen érkező légiósok felé fordult, hanem olyan határon túli magyarok felé, akik az elmúlt években fontos szerepet játszottak csapataikban, így könnyebb informálódni, reális képet kapni a képességeikről, és ha fizetni is kell értük, hosszabb távon is jó befektetésnek tűnnek. Ráadásul magyar származásúak lévén a légióskeretet sem növelik meg.

A 26 éves, 193 centiméter magas Szarka Ákos kimondott középcsatár, a felvidéki Dunaszerdahelytől érkezett. Ősszel kilenc bajnokin három gólt szerzett a DAC-ban. A szlovák élvonalban 110 találkozón 21 gólt ért el, de már a DVTK-ban is háromszor a kapuba talált a téli felkészülési találkozókon. Három és fél éves szerződést kötött a Diósgyőrrel, így hosszú távon is a borsodiak alapemberévé válhat.

Akárcsak a szintén 26 éves és szintén 2020 nyaráig aláíró támadó középpályás, az erdélyi Fülöp István. A román élvonalbeli Botosanitól érkezett labdarúgó ősszel pályafutása egyik legjobb fél szezonját produkálta, 12 bajnokin hét gólt szerzett. A jó formának egy sérülés vetett véget, ami miatt már november eleje óta nem játszott tétmeccset, ráadásul a téli felkészülés alatt is kisebb probléma hátráltatta Fülöpöt. Mostanra azonban már egészséges, és akár már ma debütálhat tétmeccsen a Magyar Kupában a Cegléd ellen.


Ha Szarkáék beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, úgy aligha lesznek tavasszal kiesési gondjai a sokáig a „vonal" alatt álló, jelenleg 9. DVTK-nak (amely annyiból lesz nehéz helyzetben, hogy a stadionrekonstrukció miatt mezőkövesdi albérletben játssza majd a hazai találkozóit is). Ráadásul Horváth Ferenc vezetőedző variációs lehetőségeit növeli az újpesti jobbhátvéd, Nagy Tibor és a Ferencvárostól megszerzett multifunkcionális középpályás, Busai Attila érkezése is. Még ha utóbbinak ára is volt, hiszen a diósgyőriek játékmestere, Bognár István a Fradihoz került.

A DVTK a téli felkészülési időszakban kimondottan jó formát mutatott. Hét meccséből ötöt megnyert, egyszer pedig döntetlent játszott. Csak a lengyel élvonalbeli Grónik Lecznától elszenvedett 3–0-s vereség rondít bele egy kicsit a képbe. Persze az azért kérdés, hogy a Villarreal ifjúsági csapata elleni 6–2-es, vagy az NB III-as Kazincbarcikával szembeni 7–1-es sikerből mennyire érdemes szakmai következtetéseket levonni.

Szombaton a Mezőkövesd–DVTK bajnoki után már okosabbak leszünk.


Elolvasom a teljes cikket a nemzetisport.hu-n >>>>>


forrás: nemzetisport.hu

fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. ropek |Válasz erre: 1. dudik-attila
2017-02-15 21:57:40 Barna öves, Fanatikus tag
Neked ezen mi volt a minimalista felállás?
Konkrétan a Kovesd ellen max Radost várom a kapuba és ennyi.
2. zorba* |Válasz erre: 1. dudik-attila
2017-02-15 11:04:14 Fekete öves, Veterán
A DVTK invázió előtt/során még egy bevásárlás a mezőkövesdi Lidl-ben?

2017-02-15 10:49:56 Piros öves, Őstag
Nem sokkal lettünk okosabbak a tegnapi nap után. Úgy látom, minimalista volt a felállás és a kiadott energia is. Remélem nem csak ennyit tudunk. Mindenesetre hétvégén INVÁZIÓÓÓÓÓÓ!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...