Banner

Antal Botond: Fontos volt, hogy végig stabil tudott maradni a védekezésünk

Szerző: amigeleken.hu | 2021-01-22 13:42:00

A Diósgyőr kapujában az az Antal Botond állt a Ferencváros ellen, aki hat és fél évvel ezelőtt, 2014 nyarán érkezett az Andrássy útra. A boon.hu a DVTK hálóérét kérdezte az FTC elleni győzelemről. A "Minden pontnak óriási a jelentősége" című interjúból idézünk:


Nagyon nehéz meccs volt, de erre is számítottunk – kezdte a visszatekintést a kapus. – A mi helyzetünkben más célkitűzés nem lehet, és szerdán sem volt, hogy győzzünk, vagy legalább döntetlent érjünk el, mert minden pontnak óriási jelentősége van a bennmaradás szempontjából. Felkészültünk a Ferencvárosból, tudtuk az erősségeit, hogy sokat birtokolják a labdát, dominálnak, hogy nagyon jók a szélről érkező beadások, és az átlövéseik is. Fontos volt, hogy végig stabil tudott maradni a védekezésünk, ami nekem is könnyebbséget jelentett. Szerettünk volna több kontrát vezetni annál, mint amennyi sikerült, a gólt végül egy pontrúgás után szereztük, kis szerencsével, de azt hiszem, ezt most megérdemeltük. Az új igazolásaink közül többen is szerepet kaptak, a közvetlen védelemben is hárman, és bár még kell idő ahhoz, hogy jól összeszokjunk, megértettük egymást. Egyrészt a futballnak meg van a saját nyelve, másrészt mindenki jól kommunikál angolul. Összességében jó szellemben focizott a csapat szerdán, kompaktak voltunk.



Az öltözőbeli történéseket nem látják a szurkolók, erről az alábbiakat mondta a hálóőr.

Nyilván örültünk a sikernek, mi, az úgymond régebbiek tisztában vagyunk azzal, hogy a Diósgyőr a múltban nem sűrűn nyert a Ferencváros vendégeként – árulta el Antal Botond. – Zekic mester miután bejött, gratulált nekünk a győzelemhez, elmondta, hogy kemény munka volt. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy másnaptól folytatódik a munka, mert jön a következő meccs. Tényleg fontos három pontot gyűjtöttünk, de a tabellán még az utolsók vagyunk, úgyhogy hosszú út van még előttünk. Örülök annak, hogy a szurkolóinknak örömet tudtunk szerezni, még ha a televízió előtt ülve is, jobb lett volna, ha velük tudunk ünnepelni a stadionban, amire sajnos most nem volt mód.


Tovább a boon.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>


forrás: boon.hu

fotó: nemzetisport.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. kétess
2021-01-22 17:57:02 Lila öves, Őstag
Gratulálunk a DVTK menyei focistáink részére!!!. Paksiakat is le kel győzni 2:3-ra):
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...