Banner

A Ferencváros ellen a negyeddöntőben

Szerző: amigeleken.hu | 2017-02-07 11:01:00

Az első három választott, kialakult a MOL Liga-negyeddöntő mezőnye.


A jegkorongblog.hu szerint a DVTK Jegesmedvék nem okoztak meglepetést, az előzetes várakozásnak megfelelően a csapatok által legkönnyebb ellenfélnek tartott Ferencvárosi TC-t választották. Majoross Gergely vezetőedző a bevállalós arcát mutatta, így idén már a negyeddöntőben megismétlődhetnek a tavalyi izgalmak, az EBEL keret nagy részével megerősített Fehérvári Titánok-kal találkozik a MAC Budapest.

Az UTE a DAB-ra szavazott, így a Debrecennek maradt a Brassó.


A MOL Liga-negyeddöntők párosítása:

DVTK Jegesmedvék–Ferencvárosi TC
MAC Budapest–Fehérvár
UTE–DAB
Debrecen–Brassó


Az első három párharc váltott pályaválasztás mellett zajlik az egyik fél negyedik győzelméig. A Debrecen és a Brassó kettőt játszik Magyarországon, majd kettőt Erdélyben, az esetleges 5. és 7. meccset Debrecenben, a 6.-at Brassóban rendezik.

A negyeddöntők első mérkőzéseit február 14-én, kedden játsszák, a folytatásban pedig kétnaponta lépnek jégre a csapatok, tehát 16-án, 18-án és 20-án biztosan rendeznek találkozókat, az esetleges mérkőzéseket pedig 22-én, 24-én és 26-án tartják.


Doug Bradley vezetőedző a következőkkel indokolta a szakmai vezetés döntését a dvtk.eu-n: "Az alapszakasz megnyerése után többször is beszélgettünk a szakmai stábon belül arról, hogy ki lenne a legideálisabb ellenfél számunkra. Egyeztettünk a klubvezetéssel és a játékosokkal is, és végül a Ferencváros mellett döntöttünk. Úgy gondolom, ezzel nem okoztunk nagy meglepetést, szerintem a legtöbben számítottak erre a forgatókönyvre.

Egyáltalán nem becsüljük le ellenfelünket, és nem számítunk könnyű párharcra - folytatta a vezetőedző. - A szezon során volt egy nagyobb hullámvölgyük mikor az elsőszámú kapusuk megsérült, de a sérültek visszatérése óta megint jó formában játszanak, ahogy tették azt a szezon elején is. Veszélyes támadóik vannak, akik képesek gólokat szerezni. Úgy gondoljuk, hogy ez a választás a szurkolóknak is kedves, reméljük, hazai pályán és idegenben is sokan tudnak majd támogatni minket, ahogy azt egész szezonban tették. Alig várjuk, hogy kezdődjünk a rájátszás!"


forrás: jegkorongblog.hu és dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

11. grosser
2017-02-07 21:25:13 Piros öves, Veterán
A lényeg a lényeg, hogy az alapszakasz győzelemmel a mi kezünkben a sorsunk! A többi meg majd jön, ahogy jön, nem igaz? :)
Három bajnokságot zsinórban még senki se nyert Miskolcon, igaz kettőt is csak egy csapat , de merjünk már nagyot álmodni!
10. korxi |Válasz erre: 9. abori
2017-02-07 21:08:29 Piros öves, Veterán
Általában több nézőjük van az EBEL-en, mint a MOL-on ez igaz, de ez már a MOL rájátszás, ahol egyetlen esélyük van valamit még elérni. Csakúgy mint ahogy egyetlen esélyük volt valamit elérni a tavalyi MAC elleni elődöntőjükön, ahol minden meccsen teltház volt, idegenben is többszázan voltak.
És igen, a bevétel is fontos, ami akkor lesz a legkevesebb ha két hét múlva már mindkét csapatuk mindkét ligában befejezi a szezont, márpedig erre akkor van a legnagyobb esély, ha az EBEL-játékosaikat az EBEL-ben játszatják.
Nem vitás hogy Majoross erre játszik, de nem valószínű hogy bejön a számítása. Ugyanakkor nem volt más lehetősége, hiszen ha most a DAB-ot választja, a Kisvolán - egy két ebelessel megtámogatva esélyes hogy továbbment volna a Debrecen ellen, és akkor utána utána úgyis megkapták volna az EBEL-es Volánt.
9. abori |Válasz erre: 4. grosser
2017-02-07 19:17:05 Lila öves, Fanatikus tag
Teljesen jól látod a választásuk okát. Majoross előre menekül, hiszen addig van esélyük a Fehérvár ellen, amíg azok az ebelben is " tevékenykednek". Nem adhadják fel az osztrák ligát, ezt nem tehetik meg a fanatikus szurkolóikkal, hiszen több néző van egy ebeles meccsen mint egy moloson. A bevétel is fontos.
8. grosser
2017-02-07 16:47:23 Piros öves, Veterán
Nem kell címert cserélni Kornél nálunk, legalábbis addig, ameddig egy klub vagyunk!
A fradi címerváltása is mutatja, hogy bármennyire is egy klub, mostoha gyerekek a fő szakosztály mellett! Nálunk ezt nem mondanám, legalábbis nagyon remélem, hogy ha arányilag kevesebbet is kap a hoki és a kosár meg a többi kicsi, de azért figyelnek az illetékesek a fő szakosztály mellett a többire is!
2017-02-07 15:42:13 Fekete öves, Veterán
A fenti címereket elnézve a Fradinak és az Újpestnek is speciális hokis címere van, csak nekünk maradt a "csupasz" klubcímer. Nem lehetne nekünk is kiegészíteni egy jegesmacival?
2017-02-07 15:38:49 Fekete öves, Veterán
A lehető legtökéletesebb párosítások. Vagy a MAC, vagy a Fehérvár búcsúzik, nekünk a Fradi ellenit hozni kell, Brassóba meg a Debrecennek kell a legkevesebbet utazni. A Fradi után jöhet a Debrecen! (Vagy a Brassó?) Az Újpest és a DAB fog nagy derbit játszani, az kétesélyes párosítás.
5. korxi |Válasz erre: 3. grosser
2017-02-07 14:43:47 Piros öves, Veterán
De az nem igaz hogy csak 21.-étől csatlakozhatnak az EBEL-esek. Már korábban is csatlakozhatnak, kérdés hogy akarnak-e.
A valós helyzet az, hogy addig tart az EBEL középszakasz, amiben a volán most a rájátszásba kerülésért küzd. De sorra bukták el az utolsó utáni lehetőségeiket, a rájátszásba kerülésük esélye pusztán csak matematikai, gyakorlatilag nulla (most már minden meccsüket meg kéne nyerniük rendes játékidőben, de még ez sem lenne elég, más meccseken számukra kedvező körbeverések is kellenének).
Ebből adódik náluk a dilemma:
1. Teljes gőzzel rámennek az EBEL-es matematikai (gyakorlatilag már zéróközeli) esélyre, azaz nem játszanak át, ami viszont azzal egyenértékű döntés hogy a Titánok kizúg a MOL Ligából az első körben.
2. Hagyják az EBEL-t, hiszen az már ténylegesen úgyis elszállt és az EBEL-es lejátszókkal a MOL Ligában kísérlik meg megmenteni a szezonjunkat, azzal hogy túljutnak a MAC-on és játszanak egy elődöntőt, majd egy ki-ki döntőt mondjuk velünk.

Az 1.-es verziónak az a messze legesélyesebb kimenetele, hogy két héten belül mindkét csapatuk számára véget ér a szezon, éppen ezért én ezt tartom a legkevésbé valószínűnek.
4. grosser
2017-02-07 14:41:13 Piros öves, Veterán
Hogy miért választották a Fehérvárt, pofon egyszerű. Azzal kalkuláltak, hogy továbbjutunk mi is, ők is és a fehérvár is, és az elődöntőben csak mi választunk ellenfelet, és tuti, hogy nem a fehérvárt, így az maradna nekik, egy EBEL-sorral megerősített Volán. Tavaly is velük elődöntőztek, hét meccsen jutottak csak túl rajtuk, mi meg a döntőben egy fáradt MAC-ot söpörtünk.
3. grosser |Válasz erre: 1. korxi
2017-02-07 13:18:39 Piros öves, Veterán
Szabó Józsi írta - aki nálam egy pöppet jobban ért a hokihoz :) -, hogy csak 21-től csatlakozhatnak az EBEL-esek, addigra lemegy négy meccs és ha söprés lesz, már nem is kell visszajátszaniuk.
2. bt 64 |Válasz erre: 1. korxi
2017-02-07 13:09:03 Citromsárga öves, Tag
Ők beválasztották, mi meg nem, tehát ők tudnak valamit, mi meg nem. Vagy fordítva?

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...