Banner

Dobszerda

Szerző: Tabak | 2016-07-20 18:33:00

Tovább bonyolódik a Dárdai által kirobbantott nézőszám mizéria. Az MLSZ hallgat Palira és próbálkozik, mert bizony a várt fellendülés nézőszám ügyben elmaradt. Klubunk remek gyerekkedvezménnyel járult hozzá az ötnapos bérletek fogyásához. Ne maradjunk hát ki mi sem a sorból!

Hiába a jó EB szereplés, hiába az ennek nyomán kialakult eufória, a klubok nézőszám mutatói csak nem akarnak emelkedni. Sőt! Mezőkövesden konkrétan alig lézengtek a matyók, bár félházat jeleztek a rendezők hivatalosan, felőlem akár kevesebb is lehetett, nem is ez a lényeg most, hanem az, hogy miért nem volt teltház? Mert ennyien kíváncsiak egy frissen feljutott csapat előadására? Ráadásul szerencsétlenségükre az ellenfél is a másik most feljutó csapat volt, és nem a mondjuk mi, vagy a Fradi. Kövesden még azt sem mondhatják a népek, hogy drága a jegy! Debrecenben viszont csak akkor járnak meccsre, ha ingyen van, ha pénzt kérnek érte, már nem érdekli az embereket. A szerény képességű san marinoi csapat ellen állítólag tízezer néző volt kinn a Nagyerdeiben. Mert ingyen lehetett megtekinteni a „sorsdöntő” összecsapást. Kétségtelen, a magyar általában árérzékeny fajta, de mostanság, amikor nem lett könnyebb az élet az ország lakóinak, méginkább számít a dolgok ára. Legyen az sör, kenyér, hús, tejtermék, ruha vagy éppen focimeccsre szóló jegy. Nézegetve a saját jegyárainkat, én is elborzadok. Én megvettem ugyan az öt meccsre szóló bérletet, így 2600 forintba kerül egy meccs, függetlenül az aktuális párharc besorolásától, ráadásként hozzájutottam egy gyerekjegyhez ingyen. Ez rendben is volna. Az Újpest elleni meccsünk „A” kategóriás besorolású, így meccsnapon 4200 Ft, de elővételben is 3500 Ft egy jegy, szinte az egész Napos oldal ülőhelyeire!!! Még kimondani is elkeserítő, hát még leírva látni milyen felháborító és egyben szomorú. És ezért még regisztrálni is kell! Ajjaj, nagy a baj! Ebből hogy jön ki a magyar foci, azt nem tudom. Ötleteim persze vannak a leendő új stadionunk jegyár kialakítását illetően. Így hát elő is adom!

Például ki lehetne adni egy hasznosítónak az új arénánkat üzemeltetésre - mint a Fradi stadiont - és ha a leendő üzemeltető képes is üzemeltetni, különböző rendezvényekkel rentábilissá tenni a működtetést, akkor a DVTK-tól, mint bérlőtől már nem kellene bérleti díjat kérni a havi kétszeri használatért, és máris csökkenthetőek lennének a jegyárak, a ki nem fizetett bérleti díj összegével. Még az önkormányzatnak is juthatna ebből a pénzből. Megvalósítható? Nem tudom.

És ha már a kilencedik kerülettel példálózok, el lehetni adni a stadion névhasználat jogát is, néhány évre, és azt is be lehetne építeni a jegyárakba. Nevekkel nem dobálóznék, majd ti ötleteltek a kommentekben. Ez a mindenkori önkormányzat felelőssége, dolga lenne, erre nekünk befolyásunk nincs. Legfeljebb pofázunk. Megvalósítható? Nem tudom.

De nekünk is megvan a saját felelősségünk ebben az ügyben. Ugyan a klubbal közösen, egyetértésükkel, de kialakíthatnánk egy olyan klubkártya rendszert, amely során pártolói tagdíjat fizetnénk, ki-ki az anyagi lehetőségeihez mérten persze. Nem volt ez régen sem másképp, idősebbek biztosan jobban tudják, mint én. Meghatározott összeg befizetése után, meghatározott kedvezmények járnának. Nem akarok összegeket mondani, de lehetne platina, arany, ezüst, stb. klubkártya tulajdonos, amik alapján különböző kedvezmények járhatnának. Úgymint olcsóbb bérlet- és jegyárak és/vagy vásárlási kedvezmények a shopban, uram bocsá, apró ajándékok a klubtól. A platina kedvezmény akár egy mezt is érhetne, ha annak megfelelő a befizetett összeg. Ez egyfajta társadalmi felelősségvállalás lenne a kicsit tehetősebbek részéről az anyagilag kevésbé eleresztett szurkolótársak felé. Az így befolyt összegeket szintén be lehetne számítani a jegyárak megállapítása során, így barátságosabb számokkal találkozhatnánk a jegyinfó címszó alatt majdani új stadionunk honlapján. Megvalósítható? Szerintem igen.

De mondjátok ti meg! Hirtelen nekem ennyi jutott az eszembe, de ha nektek is van ötletek, ne fogjátok magatokat vissza!

Azaz…ne verjétek nagydobra, de ha úgy gondoljátok, akkor hagy szóljon!

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.