Banner

Olympiacos - Aluinvent DVTK 84-73

Szerző: objektív | 2020-01-09 09:42:00

Női Kosárlabda Európa Kupa, rájátszás 1. kör, 2. mérkőzés

Olympiacos - Aluinvent DVTK 84-73 (22-18, 26-13, 20-12, 16-30)

Athén, 300 néző. Játékvezetők: Meirson (izraeli), Alcaraz Moreno (spanyol), Muho (albán).

Olympiacos: Thomas 21/12, Pavlopoulou 3/3, Gemelos 19/15, Jurcenková 1, Graves 19. Csere: Spyridopoulou 15/6, Nikolopoulou 4, Stamati, Stamolamprou, Aftzi 2, Louka. Vezetőedző: George Pantelakis.

DVTK: Medgyessy 2, Walker-Kimbrough 15, Škorić, Goree 11/6, Morrison 13/3. Csere: Zele 6/6, Pusztai 8/6, Szűcs R. 8/3, Kányási 3, Kiss A. 4, Katona 3/3. Vezetőedző: Cziczás László.


Edzői nyilatkozat

Cziczás László: - Most sajnálhatjuk igazán, hogy az első találkozón nem játszhattunk a megszokott hazai környezetben. Talán élesebb lett volna és másként alakul ez a meccs. Gratulálunk az Olympiacosnak, megérdemelte a továbbjutást.


Közvetítés:


Az Európa Kupában a rájátszás első körének első mérkőzésén az Aluinvent DVTK 59-54-re múlta felül a híres görög Olympiacos csapatát. Az Athénban csütörtökön 18 órakor kezdődő visszavágón kiderül, hogy a Kazincbarcikán kiharcolt öt pontos előny elegendőnek bizonyul-e a továbbjutáshoz.


Cziczás László:

Úgy gondolom, hogy a DVTK minden mérkőzésen győzelmi szándékkal lép pályára, és ez most sem lesz másként. Ez még akkor is így van, ha vasárnap rendkívül fontos bajnoki vár ránk Szekszárdon. Borzasztóan kemény menetelésben vagyunk, ugyanis már kedden délután elutaztunk előbb Kapuvárra edzeni, majd a mosonmagyaróvári éjszakát követően reggel Bécsből repültünk el Athénba. A csütörtök esti találkozó után pénteken délelőtt fogunk hazaérkezni, de szombaton már indulunk is Szekszárdra. Ez két könnyebb ellenféllel játszva is megerőltető menet lenne, nemhogy két Európa-klasszis együttes ellen. A helyzetünk tehát nem egyszerű, de mindenképpen továbbjutási szándékkal lépünk pályára csütörtökön. Szerencsére mindenki egészséges, teljes csapattal vesszük fel a küzdelmet az Olympiacos ellen.


forrás : dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

87. vebgy* |Válasz erre: 86. Peti74
2020-01-18 23:31:10 Fekete öves, Veterán
Cziczás minden csak nem dilettáns...nem a világ legjobb 3 edzőjének egyike, de nem dilettáns.
86. Peti74 |Válasz erre: 85. burritos
2020-01-12 08:43:06 Fehér öves, Újonc
burritos teljesen egyetértek veled. Ezért írtam hogy Cica DILETTÁNS. Eddig szerencséje volt a játékosok hozták neki az eredményt ő max. motiválta őket, de most már azt sem tudja. Pont azok az emberek teljesítenek alul akik felemelték. Ez mutat valamit. Nem hiszem hogy egyik évről a másikra elfelejtettek kosarazni.
85. burritos
2020-01-11 18:23:24 Zöld öves, Fanatikus tag
Persze az Ek szereplést ugy is lehet kommentelni: tovabbjutottunk a csoportból, majd helytalltunk a görög sztarcsapat otthonában, öregbítve a város és a magyar kosarlabdazas hírnevét.

Többek itt a fórumon ezt akarják elhitetni, ez azonban olyan maszlag, amit a politikusoktól szoktunk hallani.
84. burritos
2020-01-11 18:18:51 Zöld öves, Fanatikus tag
A Pireusz a 3. negyedben 25 ponttal vezetett.
Jurcenkova, szlovák legiosuk nem meghatározó, Graves, Gemelos, Thomas mozgatta a jatekukat.
Nevük alapján egyikük sem meghatarozobb a mi legiosainknal, Walker Wnba bajnok pl.
Két másik alapemberuk görög válogatott, de a görögök most ott sem voltak az ebn, nekünk is van magyar válogatottunk, nem is egy.
Mindezeket egybevetve alaptalan lett volna az elvárásom, hogy végig partiban lettünk volna?
Sztem nem, és ennek semmi köze ahhoz, hogy Szabó Tamás mit mondott a szezon elején.
Egyszerűen nem tudunk védekezni, több játékos önbizalom nélkül játszik.
Emellett játékunk, illetve egyes játékosaink gondolkodásban, kivitelezésben lassabbak voltak a pireusziaknal, nekem végig ez volt az érzésem.
A pireusz nem európa elcsapata, mégis simán győztek, a 4. negyedben pályára küldött fiataljaink nem osztottak szoroztak, addigra már megnyerték a meccset.
Cica hogy kezdhette Majat, cserélte be elsőként Szidit?
Ez az edző felelőssége sztem, nem másé.
Nem azt akarom, hogy a jekatyerinburgot verjuk, de joggal elvartam volna egy ki ki meccset.
2020-01-11 13:41:27 Kék öves, Fanatikus tag
Tippmixen feljebb ment a Szerszárd győzelmi odsza, lejjebb a Diósgyőré...
A fogadók is tudják hogy nyerni fogunk.
Ebben a szezonban sokszor nem játszottunk jól, most épp itt az ideje hogy megmutassuk.
82. Karpfen |Válasz erre: 81. tommasi
2020-01-11 11:34:44 Barna öves, Veterán
Persze, Szabó Tamás a fő hunyó, de hát ismerjük, nem ért annyira a kosárhoz, mint szeretne. Ezért jó, hogy itt van Völgyi Péter.
81. tommasi
2020-01-11 09:24:33 Barna öves, Tag
Ne én vessek már magamra.Én szurkoló vagyok,én álmodozhatok.

Vessen magára az a klubvezető aki ország világ előtt bohócot csinált magából,a klubból,a játékosokból,
mert Trabanttal akart versenyt nyerni egy Ferrarik között zajló versenyben.
És nagy mellel világgá is kürtölte,hogy most jött el az idő erre,jöjjön nézze meg mindenki.
Láttuk...
80. DVTKfun |Válasz erre: 78. Karpfen
2020-01-11 07:37:57 Fehér öves, Lelkes újonc
A legfontosabb ami hiányzik az anyagi feltételekből az a város támogatása, Rakaczki és Kriza is ki akarta nyírni a női kosárlabdát. A vízilabda évi 200 milliós évi támogatást kapott, a női kosár meg 12 milliót. Ha az új városvezetés megfordítja ezt az arányt, akkor reális lesz a Sopron legyőzése, addig sajnos “csak” a döntőbe jutás az elérhető cél! Persze ennek sok város sok csapatánál nagyon örülnének a szurkolók, de itt Miskolcon minden szar és takarodjanak az edzők, a játékosok és a klubvezetés, de még a szponzorok is... Érdekes hozzáállás.
79. Karpfen
2020-01-10 23:18:12 Barna öves, Veterán
Azért azt látni kell, hogy az európai színtéren versenyhátrányban vagyunk (nem az Olympiacosszal szemben) a magyar légiós szabályozás miatt. Egységesen 2 tengerentúli légiós engedélyezett, de sok országban több európai légiós foglalkoztatása lehetséges. Pl az Euroligában szereplő Gdyniának van egy ausztrál, egy fehérorosz, két német és két szlovák légiósa.
78. Karpfen |Válasz erre: 70. piros79
2020-01-10 23:02:45 Barna öves, Veterán
Mindennel egyet értek, kivéve egy dolog: szépen játszunk. Tavaly szebben játszottunk, remélem, még alakul.
Aki nem látja a reális erőviszonyokat és elhitte Szabó Tamás jövendölését, az magára vessen. Én nem állok be abba a sorba, hogy verem a tamtamot, hogy a tulajdonos tegyen bele több pénzt és Cica helyett új edző kell. Majd jelzem, ha úgy gondolom, hogy edzőt kell váltanunk, mint ahogy Svitek esetében is tettem, de még messze nem állunk úgy. Többször is elhangzott, hogy a bajnokság az első. Ettől még kikaphatunk Szekszárdon, mert jó csapat, ők többet pihenhettek, mi előtte többet utaztunk és még idegenbe is megyünk, de majd vasárnap meglátjuk.
Nagyon rendben volt, hogy az utolsó negyedben a második sor játszott, amikor már úgyis minden eldőlt. A gond ott volt, hogy bejöttek az ellenfél hármasai, továbbá nem tudtuk védeni a 2-2-t, sokszor meg tudták játszani Gravest, aztán elbizonytalanodtunk és tele lett a gatya. A 4. negyedben felmentek a magyar cserék minden mindegy alapon és nekik volt igazuk.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...