Csányi Sándor: A magyar labdarúgásban jelenleg minden értelemben rend van

Szerző: Jáborcsik András | 2020-11-19 21:00:00

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint a sportág itthon minden területen előrelépett, és kialakult egy olyan stabil helyzet, amely jó alapot biztosít a további fejlődéshez.


A sportvezető az M4 Sportnak adott csütörtöki interjújában úgy fogalmazott: meggyőződése, hogy négy év múlva kijelenthető lesz, a magyar futballválogatott stabilan ott van Európa élvonalában. Hangsúlyozta, annak ellenére sikerült előrelépni, hogy a járványhelyzet nem kedvezett ezeknek a folyamatoknak.

"A magyar labdarúgásban jelenleg minden értelemben rend van, innen feljebb lehet lépni, és cél az is, hogy a válogatott ott maradjon, ahol jelenleg van, valamint innen is előrébb jusson"

- mondta Csányi Sándor, aki arról is beszélt, "maximálisan elégedettek" Marco Rossi szövetségi kapitánnyal és a stábjával. Az MLSZ-elnök jelezte, az olasz szakembernek 2021 végéig érvényes a szerződése, de reméli, ennél is hosszabb távon tudnak majd együtt dolgozni vele.

Csányi Sándor azt nyilatkozta, "az idei fantasztikus, sikerekben gazdag" év volt. Kiemelte, hogy a válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, a klubfutballban pedig jelentős sikernek nevezte, hogy a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet.

"Nagy eredmény a sikeres Eb-kvalifikáció, amely remélem, hogy a szurkolóknak is örömet okozott" -

mondta az MLSZ elnöke, hozzátéve, bízik abban, hogy jövőre a járványhelyzet lehetővé teszi majd, hogy közönség előtt rendezhessék meg az Európa-bajnoki mérkőzéseket a Puskás Arénában.

Csányi Sándor szerint a magyar válogatott "jó csapat", "kellemetlen ellenfél", amely "teljesen megfiatalodott", és "magabiztos játékot játszik".

"Nem szabad arra számítani, hogy innen már csak a sikerek jönnek majd, hiszen lesznek vereségek, csalódások is, de nem az a fontos, hogy minden egyes mérkőzést megnyerjünk, hanem az, hogy a trend felfelé mutasson"

- jelentette ki az MLSZ-elnök, aki bevallotta: az Izland elleni pótselejtező 88. percében - épp a magyar egyenlítő gól előtt - már biztos volt abban, hogy a csapat elveszíti az összecsapást.

Csányi a 2011-ben lefektetett stratégiai koncepcióról azt mondta, egy 10 évre szóló terv mindig olyan, amely inkább szándékokat fogalmaz meg, de a hazai labdarúgásban tetten érhető a fejlődés.

"A futball ma Magyarországon sokkal szélesebb és magasabb színvonalú bázison nyugszik, mint korábban, ez a sportág csúcsán is tükröződik. A hazai bajnokság színvonala lényegesen erősebbé vált, stabilizálódott a csapatok pénzügyi helyzete, ugyanakkor a költségvetésük még mindig csak töredéke például egy jó horvát élvonalbeli együttes költségvetésének" - mondta az MLSZ elnöke, aki szerint utóbbi területen "feltehetően még szintet kellene lépni".

A sportvezető a szövetség következő időszakra vonatkozó feladatairól azt mondta, a pandémiás helyzet "sok feladatot ró" az MLSZ-re, de a legfőbb feladat a sportágban most tapasztalható rend megőrzése és a további fejlődés elősegítése.

"A 2021-es év sikeres lesz, sok olyan tehetséges játékos van, akinek a nevét még a futballszeretők közül is csak kevesen ismerik, de a következő egy-két, három esztendőben több fiatal is előkerül majd, és ebben az időszakban nehéz lesz bekerülni a magyar válogatottba"

- jelentette ki Csányi Sándor.

Mint az európai szövetség (UEFA) alelnöke, a sportvezető úgy vélte, az idei évről jövőre halasztott Eb történelmi lesz azért, mert a kontinens 12 nagyvárosában rendezik meg, de ez egyben teher is az UEFA és a csapatok számára.

"Látva a tapasztalatokat, nem tartom valószínűnek, hogy az ehhez hasonló rendezés gyakran megismétlődik"

- mondta az MLSZ-elnök, hozzátéve, hogy ha kényszerűségből helyszínmódosításra kerül sor, akkor a Puskás Arénával a három csoportmeccsen és az egy nyolcaddöntőn túl további találkozók megrendezésére is jelentkezik majd Magyarország.


forrás: m4sport.hu
És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 > 

15. wexeye
2020-11-22 08:28:08
Annyiban nem értek egyet hogy ha csak a beleölt állami pénzt alapul véve nézzük az ár/érték arányt,akkor ez a rendszer sokkal rosszabb. Akkor is ért el csoportkört klubcsapat állami támogatás meg sehol nem volt. A válogatott szereplése meg a rendszertől függetlenül ilyen a szerencse,a kijutási lehetőségek bővülése és az olasz jó együttállásának köszönhetően. Nálunk hozott stabilitást,infrastrukturális fejlesztést ,de soha ekkora ék és távolság nem volt a klub és a szurkolók közt, soha ilyen kevesen nem jártak ki. Nem a stadion,nem a gazdasági háttér viszi ki az embereket,hanem a foci. Az meg nincs. Se itt,se sehol a zöldeken kívül. Ezért lehet a szart sózni,cukrozni,stadionba csomagolni és bedugni a válogatott címer mögé,a szag átüt. Ennyi pénzből ugyanennyi régi stadiont fel lehetett volna újítani,nem újat építeni mindenhova és maradhatott volna bőven pénz tényleg befektetésre edzőpályák és minőségi utánpótlás képzés formájában. A hurráhangulatot kár ilyen propagandával elrontani,mert ha nincs a járvány és az egymeccses párharc, a fradi simán kieshetett volna a Celtic és a Dinamo ellen is,a válogatott meg Reykjavíkban. A mi példánk igaz,írtam én is a stabilitást, de ebből Pécsen Szegeden Szombathelyen Nyíregyházán Békéscsabán nem sokat élnek meg és mi is pont ott vergődnénk,ha LTt nem kényszerítik ide. Így ez a rendszer csak a pártközeli kisvárosoknak és a 2 felkarolt csapatnak hozott érdemi változást,máshol plusz teherként megkapták az új stadionok üzemeltetését is.
14. antiabs |Válasz erre: 11. wexeye
2020-11-21 18:33:43
Sok igazság van benne.
Nemrég nyilatkozta valaki -, sajnos nem emlékszem már, h ki volt -, hogy hasznos lenne, ha megtanulnánk a sikert és a kudarcot is feldolgozni és helyén kezelni, m ő azt tapasztalta a magyar futballban/sportban(?), h ha nyerünk, akkor mennyország van, de a következő kudarc után pokolba mindenkivel. És nagyon igaza volt.

Mindenesetre bár sok hiba van a jelenlegi rendszerben és jobb lenne egy objektív, arany középút, azonban ameddig ez nem jön el, addig még mindig inkább ez, mint a korábbi káosz, amikor pl. Diósgyőrben szeviép, hubicsák, otterzsi, reszelő, külföldre szakadt gyémántkereskedő hazafi és tsaik adták egymásnak a számlatömböt.
13. wexeye |Válasz erre: 12. KáGábor
2020-11-21 18:17:06
Kösz
12. KáGábor |Válasz erre: 11. wexeye
2020-11-21 14:32:37
Kár, hogy csak egyszer lehet pluszolni egy hozzászólást.
Én a novemberi bögrét neked adnám objektivitás/realitás kategóriában. :)
11. wexeye
2020-11-21 13:21:11
nézőpont kérdése. Az ő szempontjukból mindenképp. A klubok döntő többsége megbízható káderek kezében,tökélyre fejlesztett tao "felhasználás", kiszervezett túlárazott értelmetlen mértékű stadionépítés, és mindezektől teljesen függetlenül válogatott sikerek. A mi,azaz a szurkolók szempontjából már kevésbé rózsás a kép. Ha objektíven nézzük a válogatottat: a selejtezős hagyományos rendszerben nem sikerült kijutni,sőt kellemetlen vereségek a tótoktól,a mindent eldöntő cardiffi fiaskó. A playoffban jól jött az egymeccses párharc. De a célt végül elérve főleg az nl szereplés mellett maximális elismerés Rossinak és a csapatnak. A hazai viszonyokról fölösleges részletekbe menni,a falusi neres csapatok bajnokságát,a vidéki fellegvárak vergődését,a légiósokkal teli csapatok színvonaltalan bundákkal fűszerezett meccseit a nézőszámok minősítik. Az akadémiák munkáját,termékenységét a külföldre értékesített játékosok. Ebben a helyzetben, amikor mindenki örül a hazai eb meccseknek,ilyen és a Szíjjártó meg nsos nyilatkozatok fölöslegesek és visszatetszést keltőek. Mindent,így a sikert is helyén kellene tudni kezelni
10. vebgy |Válasz erre: 8. johny
2020-11-20 22:00:26
Még ebben is több igazság van...ha nem is sokkal.
9. vebgy
2020-11-20 21:59:11
Kedves Sanyi ! Nincs minden rendben. Nagyon nincs. Csókoltatlak...egy szívlapáttal.
8. johny
2020-11-20 14:58:49
És itt egy másféle vélemény:

https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/akademikus-vita-szollosi-gyorgy-jegyzete-2795811
7. szaky |Válasz erre: 6. dudik-attila
2020-11-20 14:16:04
Igazad van, semmi értelme fejleszteni sem az utánpótlás, sem a szakember képzést, majd mindig igénybe veszünk külföldi segítséget.
6. dudik-attila |Válasz erre: 2. szaky
2020-11-20 12:59:15
Hány top csapat van, akik a saját országuk szakembereivel, játékosaival érik el sikereket? Szerintem egy sem.
Az már teljesen más kérdés, hogy ezt milyen pénzből teszik.
Az sem jó, ha siker van - "enyyi pénzből ez a minimum" . Ha meg nem sikerülne, akkor meg nyilván van ok a csesztetésre.
Könyörgöm, ne legyen már annyira savanyú a szőlő.
Attól függetlenül [email protected] ferencvaros :)

1 2 > 

BannerBanner
Mégsem


Üzenet küldése...