Banner

Csányi: “Mintha ostobák lennének a klubtulajdonosok”

Szerző: amigeleken.hu | 2019-05-10 12:43:00

Az MLSZ elnöke kemény szavakkal illette azokat a klubokat és tulajdonosokat, akik felelőtlenül gazdálkodtak és rossz átigazolási politikájuknak is köszönhetően kerültek bajba. Csányi Sándor több téren is szigorúbb ellenőrzést, sőt, korlátozást és szankciókat is ígért a jövőben érintett csapatoknak - olvasható a csakfoci.hu cikkében, melyet az MLSZ éves közgyűléséről jelentetett meg.


A Magyar Labdarúgó Szövetség pénteki, éves közgyűlésén Csányi Sándor elnök tartott részletes évértékelő beszédet

Az elnök értékelőjében kemény kritikát is megfogalmazott az élvonalbeli klubok átigazolási politikája, gazdálkodása, a magyarok és fiatalok, illetve a külföldiek előbbi irányba romló aránya miatt (75 százalékról 70 százalék alá csökkent a hazai játékosok játékperceinek aránya).

– 2016/2017-ben a hazai tehetségek játékperc-aránya még 10 százalék volt. A fiatalszabály kivezetésével ma 4 százalék alá került. Úgy tűnik, hogy amikor a klubok szuverenitását és érdekeit is figyelembe vesszük, akkor a klubok részéről a magyar egyetemes érdeke vagy a válogatott nincs annyira szem előtt… – mondta a magyar tehetségekről Csányi, majd áttért egy még ennél is súlyosabb problémára.

– A klubok gazdálkodásában jelentős javulás következett be 2010 és 2016 között, rendezték az adósságaikat, de azzal szembesültünk ebben az évben, hogy jónéhány NB I-es és NB II-es klub gazdálkodása nem megfelelő és veszélyzónába került.

ELHATÁROZTUK, HOGY 2020-TÓL BEVEZETJÜK ÉS ALKALMAZZUK ITTHON IS AZ UEFA PÉNZÜGYI FAIR PLAY SZABÁLYAIT – AKI NEM MEGFELELŐEN GAZDÁLKODIK, AZT KIZÁRJUK AZ ÁTIGAZOLÁSOKBÓL, AZ EURÓPÁBAN MEGSZOKOTT SZABÁLYOZÁS SZERINT.

– A másik az – még nem döntöttünk, de gondolkodunk rajta -, hogy limitálni fogjuk a keretek létszámát. Az UEFA-nál van egy 25 fős keret, mellette csak a fiatalok nevezhetőek a B-keretbe.

Most nézzék meg, mi történik Magyarországon? Nem is tudom, hogyan fogalmazzak, és nem akarok megbántani senkit, de mintha ostobák lennének a klub tulajdonosai.


Tovább a csakfoci.hu-ra >>>>>


forrás: csakfoci.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

13. vebgy* |Válasz erre: 11. tvk-003
2019-05-11 11:12:23 Fekete öves, Veterán
Ennyi. Ami meg a fentieket illeti, szinte mindent elmondtak itt alattam, talán nem kéne lemondani otpvezérmlszelnök úr ?!
2019-05-11 08:30:15 Piros öves, Őstag
2015 július és 2019 május között mi nálunk lépet pályára a legtöbb fiatal (18 fő) és ez dicséretes (kérdés mennyire volt tudatos vagy a kényszer is belejátszott) A magyar foci szégyene a lista végén található. Vérlázító, hogy a felcsút mely az utánpótlás címen négy év alat 50 milliárd forintot tapsolt el csak kettő azaz két fiatalt adott az élvonalnak, így holtversenyben tök utolsók a várdával!!!!
11. tvk-003
2019-05-10 23:39:57 Barna öves, Fanatikus tag
Miért is nem jár még mindig a támogatás a nézőszám után is?
10. miskolci
2019-05-10 21:51:42 Barna öves, Fanatikus tag
Csányi úr! A maguguk csökönyös szakmaiatlansága nem lehet hibás a kialakult helyzetért? Mert ugye önök tiszta egyenlő feltételeket biztosítottak? Figyelembe vették a szurkolók akaratát? Jaaa... Nem! Vastagon benne vannak önök a kialakult helyzetben, a stadionok elnéptelenésébe, és lehetne sorolni. Maguk irányították azt a hajót a zàtony felé, ami most nemcsak léket kapott, de ki is gyulladt.... Biztos, hogy csak a matrózok a hibásak? És az irányítótorony felelőssége?
9. kanap
2019-05-10 20:24:13 Piros öves, Fanatikus tag
Köszönjük a kirohanást Elnök Úr, de én csak a templomban hiszek. Pld. a kisvárda fi****es csapatában az egy szem Gosztonyi, mint magyar mennyire szolgálja a magyar labdarúgás fejlődését??? Meg ez az egész viccklub???? Ja értem, ők a kisvárda, ők az "egyenlőbbek" táborába tartoznak...Mégegyszer köszönjük Emese...
8. Zole61
2019-05-10 18:23:33 Piros öves, Őstag
Na most akkor azemelesz minek is van? Ki a f....engedi h.példáúl egy várdadrink 11. külföldivel álljon ki egy bajnoki meccsen? Ha nem lenne pl.náluk ennyi légiós az biztos hátrányos lenne a nemzetközi szereplésre...vicc. Olyan ember háborog aki tehetne is valamit... csak hát a két agyonközpénzelkitömött "csapatnak" kell még egy pár balfasz klub, h. legyen is bajnokság. Körülbelül ennyi a lényege a magyar mb1- nek..
2019-05-10 16:10:30 Lila öves, Fanatikus tag
Ki a faszom találta ki ,hogy a kupaindulók több külföldi játékost tarthatnak a keretben többet küldhetnek a pályára a bajnoki meccseken ?? Ami már elve egy csalás ,mert miért is osztogatunk előnyöket egyeseknek ????Ott az élő példa a fagyika bírt élni a nemzetközi kupákban ezzel az előnnyel ?????MEM !!!!!! Viszont itthoni bajnokságban ezek a kivételezettek hatalmas előnyt élveznek a többivel szemben Vannak klubok mint a Honvéd volt vagy az Újpest Loki vagy mi ahol valós tulaj van!!!! Vannak azok akik az adóforintokból élnek valós tulaj nélkül , nem írok klubokat csak neveket seszták tallai deutch orbán ezek akik a bundát erősitik!!! Aztán vannak fagyika MVM- vidike MOL!!!! És vannak ahol papíron van tulaj de nagyon sok TAO nyelnek le működésre amit ugye tiltana a törvény hali paks Megoldá!!!! 1 csapatonként csak négy légiós ha minőségi akkor az ha nem akkor igy járt aki szerződtette.2 egyszerre csak 3 lehet a pályán!!! 3 Vissza 16 csapatot az élvonalba de minimum 14 ,a fiatalok szereplését valósan és kimagaslóan támogatni vagy megoldani a versenyeztetésüket ha máshogy nem megy állami pénzen ,bajnokságot szervezni nekik és nem az harmadosztályba integrálni őket Tök mindegy kinek a meccsét nyomja a TV ezeket a bevételeket az uccsó forintig egyenlően elosztani a csapatok között
2019-05-10 15:27:51 Barna öves, Fanatikus tag
A fácánvadászat jó sportág, de a balfácánozás...Ez az egész MLSZ egy közröhej, amit főztek egyék is meg!
Mit kellett volna tenniük?
1. vissza a 16 csapatos NB1-et, marad a Diósgyőr és Haladás, jön fel még a Vasas meg a Békéscsaba/ mindenütt kész az új stadion/
2. visszaállítom a tartalékbajnokságot, max.3 légiós lehet egyszerre a pályán
3. korlátozom 8 főben az összes légiós számát, NB1-es meccsen egyszerre csak 4 légiós játszhat
4. mit tett az MLSZ az üres stadionok miatt?
5. lassan mindenütt készen vannak az új stadionok /kivétel Paks, Honvéd, Újpest? /
-határozzon meg egy központi jegyárat, amitől csak 10 %-ban lehet eltérni
6. videobírót mielőbb!
Hajrá magyar foci!
2019-05-10 14:47:26 Fekete öves, Veterán
"Magyarországon mintha ostobák lennének a klub tulajdonosai. Képzeljék el hogy van 504 igazolt játékos, csapatonként 42, és az 504-ből az elmúlt szezonban 223 egyetlen egy percet se játszott."

Jó reggelt visszaosztás. Nálunk is szét lehetne nézni, hogy a két néger, meg a szerb csodacsatár, melyik ügynökségtől, kinek a közvetítésével került ide? Persze a kérdés költői. Pár ember biztos jól járt ezekkel a transzferekkel, de a klub nem az is 100%.
De mondhatnám a bajnokság legjobban passzoló játékosat át, bár neki némi vállalható előélete volt azért...
Vagy az ilyen Bacsa féléket minek az első keretben tartani? Bármelyik random nb3-as csatárnak(támadónak...) megmondják, hogy kapsz 3 évet és 60 meccset egy nb1-es klubnál, cserébe 6 (nem 3...) gólt kell szerezned, ha nem törik a lába biztos vagyok benne, hogy teljesítené a feltételeket.
Rados szintén zenész, remélem nyáron takarítás lesz, függetlenül attól hol indul a csapat.
4. KáGábor*
2019-05-10 14:23:17 Fekete öves, Veterán
Há’ jó reggelt kívánok, Csányi úr! Fel tetszettek ébredni?

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...