Banner

Csak a díszlet

Szerző: amigeleken.hu | 2019-04-19 16:01:00

A következőkben Atyesz beharangozóját olvashatjátok:


Teljesen megértem Zolit. Elege van a hamis ábrándok kergetéséből, és nem tudja őszintén arra biztatni az olvasókat, hogy a hétvégén kimenjenek a meccsre, amikor már Neki sincs kedve. Azt mondta, előfordulhat, hogy a Semleges Térfélből, és az Amigélekénből is visszavonul. Erre végiggondoltam, hogyan is kezdtük. Egy fórumfocin azon panaszkodtunk, hogy a dvtk.eu letiltja a kommenteket, és ez mennyire bosszantó. Úgy láttuk, nem kíváncsiak a véleményünkre. Léptünk. Vagy tízen összedobtunk egy kevés pénzt, és meglett egy évre való tárhely. Lendületből nem volt hiány. Volt két informatikus, fotózott Max, Obi tippmixelt, Andris legendázott, mindenki megtalálta azt, amit keresett. Haverkodtunk a játékosokkal, eljöttek velünk focizni, játszottunk a lányokkal még teremben, kiépítettünk sok jó kapcsolatot a vezetőkkel, és tettük ezt mindannyiszor, ahányszor új edző, játékos érkezett. Aztán . . .

Emlékeztek még azokra az időkre? Nem volt új stadion, edzőközpont, szerződött kisebb csapatok és utánpótlás, ahonnan meríteni lehet, nem volt röpi, hoki, kézilabda, Jet-sol liga, ahol hasítanak a lányok. Nem volt olyan edzőnk, aki világsztárok között nőtt fel, nem volt válogatott játékosunk, a Mini Olimpiában kellett sorban állni hajnaltól, hogy legyen jegyed, Perecestől, vagy a Bükktől, esetleg a Kiliánból kellett gyalogolni, mert nem volt parkoló, mégis MOST mondja mindenki a száját húzva, hogy szar minden. Ők (tudjuk kik) nem értik, hogy nekünk mi bajunk. Mi (korábban már kaptam pozitív visszajelzést, hogy szépen megfogalmaztam kik is a MI ) meg nem értjük, hogy a felsoroltak ellenére miért szar minden. Miért akarnak ledugni a torkunkon értelmetlen döntések magyarázatát? Miért nem játszott még a válogatott a Mi stadionunkban? Miért a szomszéd falut kellett meghívni a nyitóbulira? Ha olyan fontos a szurkolás, miért utazunk 50 éves buszokkal, és miért a sarokból kell nézni a meccset itthon? (Aki több pénzt ad, de csendben ül, az értékesebb ugye?) Miért csak két embert érdekel a sajtótájékoztató? (Miért nincs pogácsa? )

Kedves vezetők! Nem, nem jó a kapu mögött! Nem, nem jó a sok légiós! Pont a Paks a legjobb példa, hogy sztáredzők, és játékosok, és felhajtás nélkül is lehet ugyanott járni, ahol mi. Tessék már észrevenni, hogy a világon egyedülálló módon Nálunk annak a szurkolónak nagyobb a tisztelete, akin nem a legújabb, hanem a legrégibb mez van. Aki nem vette, hanem kapta, akinek a zászlaján a legtöbb, és legrégebbi aláírások vannak. (És aki ezért a brigádért már nem hajlandó kihozni a meccsre, és nem akar lelkesedni, mert megölték benne a lelkesedést azzal, hogy ők sem lelkesek.)

MI vagyunk a DIÓSGYŐR, és olyan srácokra szeretnénk büszkék lenni, akik hasonlóak hozzánk. Ölelgettünk már büszkén négert, volt fradistát, és homokost is, ráadásul akkor, amikor ellenfélként gurított Nekünk gólt. És ölelgettünk egy 5-ös zakó után egy egész csapat zavart játékost, akik szintén nem értették, mi ez, de legalább hajtottak. Szeretnék sok jó Csirszkit, Nemest, Hornyákot, Eperjesit, Egressyt, Veréb Gyurit, Luque-t, Paco-t, Tornyit, Szivicset, Bódogot, Nikházit, Gosztonyit, Barczit, Kádárt, Eleket, akik mind sok szeretetet kaptak, és azt úgy vitték magukkal, hogy mára nem maradt az öltözőben semmi, csak a díszlet. A külsőségek megvannak, de a lélek elveszett közben. Pont, mint egy szappanoperában. Sok a köcsög, és az egész nem szól semmiről. Mindenki unja, nincs eleje-vége, de haragszunk magunkra, mert mégis nézzük tovább. Én, most azt mondom: Nézzük végig ezt a szappanoperát, hátha lesz valami happy-end. Mert annyira mondják és ígérik. Hátha több jut nekünk ebből a történetből, mint az, hogy leesik a szappan, és a többi csapat meg jön, és mint a börtön zuhanyzójában. . . . . .

Szóval, lesz ez a meccs. Sajnos, nem jégkorong, nem kosár, nem a lányok focija, hanem ez az első szerelemnek nevezett izé, ahol évek óta rezeg a léc. Harmadszorra vajon átugorjuk? Mert ha nem, akkor a mostani NB2-es mezőnyben biztos nem lesz 14 győzelmes szériánk. Írtátok, hogy könnyebb benntartani a csapatot, mint újra feljuttatni, és soroltátok, hány jó csapat küzd évek óta a feljutással, meg, hogy még a fradinak sem sikerült elsőre. Hátha odabent is szoktak olvasni a meccs előtti este a szállodában amigelekén kommenteket. Hátha átérzik a mondataitok lényegét. Mert így a Paks megint egy kötelező győzelem kellene legyen. Ha leszámítjuk a keményebb ellenfeleit az elmúlt hetekből, azért azt látjuk, hogy kikaptak a Zsóritól, de megfogták a Lokit. Otthon Ők szoktak nyerni, itthon mi. Nekik van 4 pont előnyük, és ne nyeljük be, hogy nem találtak kapuba 4 meccs óta, csak Kassai nem adta meg.

Ilyenkor szokott Zoli olyat írni, hogy a tippem 2-1 ide. Na én inkább azt kérdezném, ki, fog szaladgálni, ki a bánat fog gólt rúgni, és ki az, aki hisz még itt valamiben?

A tippem: kisebb égés lesz ez, mint a Notre Dame.

Ui: Ha a lelkesedést kerested az írásban, hidd el benne volt az összes. Amúgy meg Nektek sincs több.


Üdv: Atyesz




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

37. slózi
2019-04-22 09:40:47 Barna öves, Őstag
Jó ez a beköszöntő-ráhangoló írás--köszönet érte, gratuláció hozzá, kedves Atyesz.
Mostmár "post Fest" tudjuk--AZ EREDMÉNY IS MEG VAN. MÉGIS MARADTUNK FRÁSZBAN. MERT: ENNYI HELYZETET KIHAGYNI....? ÉS GYANITOM: IVÁNYI AZÉÉÉ' NEM ADOTT JAVUNKRA 11-EST--PEDIG AZ ESET "AZ" VOLT--MERT ELŐTTE LEKÜLDTE KÖNYVEST.... És hát "tartott" Csertői haragjától is alighanem, aki persze már így is meg van győzdve arról, hogy ki akarják a birók "csinálni" a szegény Paksot. Merthogy a múlt szombaton Kassai nem adta meg a Paks szabályos gólját a csitu "pafc" ELLEN, most kiállitják tőlük az egyetlen valamireis igazán használható embert, Könyvest--amikor annyi a sérültjük, mint a NYŰŰŰŰ!
NYILVÁN AZT MANTRÁZZA most magába' A PAKSI MESTER: "LE VAN ZSIROZVA AZ EMELESZBE': A PAKSOT KÖLL KIEJTENI..." Ami inkább nem igaz, mint igaz--azt hiszem!!!
Szóval és tettel: JÓ HANGULATÚ IRÁSOKAT MÁR TUDUNK, EREDMÉNYES FUTBALLT(?!)...NO AZT MÉG TALÁN KEVÉSBÉ.
1.) Csak egyszer, csak egyetlen egyszer verjük meg a KÖVESDET olyankor, AMIKOR NEKÜNK NAGYON KELL! Mármint: NEKÜNK A DVTK-nak!
2.) Csak egyszer csak egyetlen egyszer VERJE MEG A KÖVESD vagy akár A DEBRECEN AZT A KONKURRENS CSAPATOT, aki nekünk RIVÁLIS, aki velünk "van versenybe'" a KIESÉSÉÉÉÉ'! ( AMIT VAGY 2 ÉVE ÉPPEN EZ A SZEGÉNY A PAKS MEGTETT "NEKÜNK AZ MTK ELLENÉBEN! Ő MEG!)
3.) Csak egyszer, csak egyetlenegyszer ADJON NEKÜNK, a JAVUNKRA, egy egyébként "jogtalan 11-est" bármelyik bíró olyankor, amikor igazán kritikus és nehéz helyzetben vagyunk. Úgy mint most!
TISZTA SZIVŰ HÁLÁT ADOK ÉRTE A JÓISTENNEK.


P.S.: IRNI MÁR TUDUNK, FUTBALLOZNI...KEVÉSBÉ....INKÁBB FORDITVA LENNE....
36. betyarok
2019-04-20 23:03:06 Fekete öves, Őstag
Kurva jó ez az irás, Atyesz...! Még mindig lehet jót irni....
Ráadásul győztünk, nem hittünk a szemünknek, annyi helyzetünk volt. Ez a szerencsétlen Paks kellett, hogy megmutassa a fiúknak, milyen jó érzés is futballozni.
Most, hogy a szomszéd falu kikapott a felcsúttól, elhiszem, hogy őket is leverhetjük. Csak nehogy jöjjön valaki, aki azt mondja nekik, hogy na-na, lassan a testtel, nem kell annyira rohanni...!
2019-04-20 16:03:17 Fekete öves, Veterán
Utoljára a kupadöntő előtt egy órával voltam ennyire felspannolt....ja, nem.
34. Rusty Nails |Válasz erre: 28. dge840
2019-04-20 15:41:00 Barna öves, Fanatikus tag
Hú, ez már nehezebb eset.
Sajna a mostani csapatról hasonló véleménnyel vagyok, mint a régi viccben volt:
-Ki az abszolút hülye?
-Aki egyedül indul egy szellemi vetélkedőn, de csak második lesz.
33. Rusty Nails |Válasz erre: 26. szombatondelelott
2019-04-20 15:38:27 Barna öves, Fanatikus tag
Lehet, hogy félre értettem, és csak szimplán másnapos vagyok? :)
32. v1910
2019-04-20 15:21:22 Fekete öves, Őstag
Én sem megyek, meguntam.
31. gazember* |Válasz erre: 30. dudik-attila
2019-04-20 14:52:54 Fekete öves, Veterán
Pont így vagyunk mi is öten, akik amúgy együtt szoktunk járni . Egy kisebb összegben le merném fogadni hogy ma sajnos negatív nézőcsúcs lesz...
2019-04-20 14:29:26 Piros öves, Őstag
Nekem is bérletem van és ez az első, hogy nem leszek kint a meccsen családi elfoglaltság miatt. Abban bízok, hátha nélkülem nyerünk. Amíg nem csak matematikai esély van, addig bízok a bennmaradásban. Habár a játék nem erre enged következtetni :(
29. 2017.
2019-04-20 14:01:00 Piros öves, Fanatikus tag
Essünk ki. Hülyeség hogy nem lehet feljutni. 5 milliót ér a keretünk most, az nb2-t toronymagasan vezető zte-nek 3 milliót. Fel lehet jutni simán emiatt kár aggódni. Viszont elegünk van abból beszélhetek többes számban abból ami megy 3. éve. LT tavaly mondta hogy ha kiesnénk lenne megtisztítás. Én erre lennék kíváncsi jelentsen akármit. Még akkor is ezt akarnám ha kamu lenne az egész, mert mit is jelentene a megtisztítás? Amikor átvette a csapatot, klubot 9 éve pont azóta az ő döntései kerültek sorra megvalósításra. Milyen megtisztítás? Az ő emberei vannak az ő sportjai stb. Na mindegy csak tudja miről beszélt. Szóval essünk ki, ennek így nincs semmi értelme. Én ma is kint leszek, most jönnek új emberek is velem szurkolni, de nem biztos hogy örülnék ha bent maradnánk.

Szerkesztők! Tudom hogy nagy kérés és nincs sok kedvetek már ehhez az egészhez, de nagyon jó lenne egy interjú Leisztingertől de egy igazi velős, hogy mit akar a focicsapattal csinálni. Mert a 80%-ot ez izgatja, a felnőtt férfi foci. A többi mellékes. Hogy mit akar, van e valami célja még velünk vagy csak a lángot akarja tartani valami okból. Ennyi. Hogy érdemes e bíznunk még ebben. Ezt az érzést nem lehet mással leírni, más területen nincs ilyen hogy nem rajtunk múlik valami aminek szurkolunk. csak a sport ilyen. meg a betegségek. A csapat esetében az egyedüli orvos az LT, csak ő tehetne értünk bármit.

Már nincs meg az az érzés hogy várjunk valami nagyot a mai meccstől, egyszerűen csak kimegyek mert bérletem van és itthon vagyok. Ennyi. Nincs az a nagy várakozás hogy a meccs reggelén már görcsben van a hasam és ha megyek a városban a meccs napján már keresem mindenhol a piros embereket és hogy hátha találkozok egy játékossal hogy rádudáljak és mutassam neki hogy "ti vagytok a legjobbak"
28. dge840 |Válasz erre: 23. Rusty Nails
2019-04-20 13:31:54 Barna öves, Fanatikus tag
Szerintem meg 3-0! Ha nem jon el a Paks...

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...