Banner

Budafok - DVTK 2-1

Szerző: objektív | 2020-10-18 18:34:00

OTP Bank Liga 7. forduló

Budafoki MTE - Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Budapest, Promontor utcai stadion, 1400 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Szert Balázs, Bornemissza Norbert; Farkas Ádám, Hanyecz Bence).

BMTE: Póser - Margitics, Vaszicsku, Nikolić, Medgyes - Micsinai, Oláh B. - Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szabó M. - Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

DVTK: Danilović - Polgár, Szűcs K., Hegedűs J., Memolla - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Grozav, Dražić - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Hasani helyett Korbély a 70., Hasani helyett Korbély a 72., Kulcsár K. helyett Mervó a 88., Iszlai helyett Max a 86. percben.

Sárga lap: Iszlai a 22., Vaszicsku a 36., Hasani a 40. percben.

Gólszerző: Oláh B. (1-0) a 17., Ihrig-Farkas (2-0) a 62., Dražić (2-1) a 71. percben.



Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Mindkét félidőt jól kezdtük, lehetőségeket, helyzeteket alakítottunk ki az első 15 percben, utána egyből utána gólt kaptunk mindkétszer. Az első félidőben nagyon siettettük a játékot, keveset birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén, kevés volt az oldalforgatás, mindenki ziccerpasszt akart adni.
A szünetben ezt átbeszéltük, és a második játékrészben nem követtük el ugyanazt a hibát. Ekkor nagyobb nyomást helyeztünk a hazaiakra. Későn jött a szépítés, de igazán az a bosszantó, hogy utána nagy helyzetünk nem volt.
A második félidőt végig a budafoki térfélen töltöttük, sok beadás elcsorgott a kapu előtt, nem értünk oda, vagy a hazaiak mentettek önfeláldozóan. A szünetben bíztam abban, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést, 2-0-nál pedig a pontszerzésben. Azonban ahogy mondtam, Pósert már többet nem tudtuk nehéz helyzet elé állítani.
Ismét nem tudtuk kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést, sok munka vár még ránk.


Csizmadia Csaba: - Nagy klub kis csapata vagyunk. Ma nagyon nagy győzelmet arattunk, de még jobban örülök annak, hogy jó játékkal nyertünk. A DVTK is több helyzetet alakított ki, de nagyobb lehetőeségeink nekünk voltak. Sajnálom, hogy 2-0 után is izgulni kellett, hogy a foci ne bosszulja meg, de nem vagyok szomorú. Dolgozunk azon, hogy minél több mérkőzést hozzunk le kapott gól nélkül.



Kora délutáni mérkőzés vár csapatunkra a Budafok vendégeként. A tabellán elfoglalt helyezésünk nem engedi az újabb pontvesztést, ugyanis csont utolsók vagyunk sajnos, és az elmúlt években megtanultuk azt, hogy az elvesztegetett pontok a kisebb - mondjuk úgy: verhetőbb - csapatok ellen rengeteget számítanak a végelszámolásnál. Jó lenne nem remegni a végén és ennek piszok egyszerű a matekja, el kell kezdeni gyűjtögetni a három pontokat. Optimistáknak: csak 5 pontra vagyunk a 2. és 3. pozíciótól, így most megközelíthetjük a dobogón tanyázó profi csapatokat, a Felcsútot és a Kisvárdát.

Feczkó mester kijelentette, a három pontért utaznak, mindezt azzal az eleganciával és nagyvonalúsággal teszik, hogy nem nézik le az ellenfelet, akik jelenleg 3 ponttal és 3 hellyel állnak előttünk a tabellán. Ez remek hír!

Az iróniát félretéve... Minden meccs véresen komoly. Minden pontnak meglesz a szerepe tavasszal, akár a dobogóért megyünk, akár a kiesés ellen küzdünk majd. Ha a pontok gyűlnek, a helyezések javulnak. Ez sem bonyolult. Most már csak a pályán kell bizonyítani és elfelejteni ezt a gyalázatos szériát, ami már jó ideje tart. Ennek a 3 pontnak most nem csak 3 pontnyi, hanem mélyebb jelentősége is van, mert ezzel felszakadhatnak azok a gátak, problémák, amik esetlegesen számíthatnak egy-egy ziccernél, párharcnál az önbizalom terén. Úgyhogy gyerünk, gyerekek...!



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

627. Zole61
2020-10-22 15:22:25 Piros öves, Őstag
Én azt nem értem,h.Karan miért nem lép pályára..Írták már itt korábban a fórumon h.lassú. Szerintem ebben a helyzetben az sokkal többet számítana h.rutinos játékos 3s talán képes lenne a hátsó alakzatot vezényelni. Lehet nem lenne annyira kukás a védelem és talán a fiatalok is megtanulnának együtt mozogni.. Erről jut eszembe egy Dárdai nyilatkozat amikor a válogatottat edzette, hogy a négy védőt gumiszalagokkal kötötte össze és így kényszerítette őket arra hogy megtanuljanak együtt mozogni..Pedig Ők válogatott játékosok voltak...
626. sadab1*
2020-10-22 14:17:46 Fekete öves, Veterán
Persze, kellene egy vezér, aki ha nem hangosan is Brkovic volt az előzőekben, egyben persze a csk! Nem tudom, h Benczés azt gondolta e, h 3 tejfelesszájú majd megoldja a helyzetet hátul, de nyilvánvaló, h nem! Ha már másért nem, ezért az óriási baklövésért, szakmaiatlanságért mennie kell!!!
Mellesleg jópáran már Brkovic kiakolbólintása után jeleztük, h reméljük útban a rutinos védő keresése! Lehet a hollandra gondoltak, de mivel az kútba esett, én úgy látom, Benczés azt gondolta így marad, megpróbáljuk így. Nem jött be, és nagy a baj!
625. Tamas78
2020-10-22 10:05:21 Barna öves, Fanatikus tag
Szerintem Benczés már intézi azt hogy a hétvégén leadják nekünk a 3 pontot a csútiak. Fél hogy esetleg kirúgják.
624. mr-d |Válasz erre: 621. KáGábor
2020-10-22 09:05:18 Fekete öves, Őstag
Ez összefügghet azzal is, hogy nincs egy vezér a csapatban, aki tudja, mit kell tenni a pályán az adott helyzetben. Pont elég, ha egy-két játékos megy a saját feje után, már bukik a csapatjáték. De alapvetően túl könnyű gólokat engedünk, ez nem újdonság. Csak Budafokon, Oláh, aki nem túl jól fejel, két játékosunkat előzött meg. A második gólnál, az egyik belső védő kifelé mozog, a másik hátrafelé, nyilván a Hegedűs mögött keletkező lukba játszák be a labdát, amit Memolla befuthatott volna, de nem érezte feladatának. Más játékosoknál is rendszeresek, ha elhagyja a pozícióját, senki nem lép a helyére. Neveket nem is mondok, mert már így is megtaláltak egyes játékosokat a lelátóról. Maxszal gondnak érzem, hogy alacsony, így is gondban vagyunk a pontrúgásoknál.
623. toki* |Válasz erre: 620. mr-d
2020-10-22 08:18:34 Fekete öves, Veterán
Úgy ahogy mondod.
622. toki* |Válasz erre: 615. mr-d
2020-10-22 08:17:52 Fekete öves, Veterán
Ilyen nincs ebben a csapatban. Talán van 3-5 jó munkás ember, de azok a többiek lehurrogják.
621. KáGábor* |Válasz erre: 620. mr-d
2020-10-21 18:55:09 Fekete öves, Veterán
Ez vajon minek lehet köszönhető? Nem lettek felkészítve arra az esetre, ha hátrányba kerülünk? Vagy nem bíznak az elmondottakban?
620. mr-d |Válasz erre: 616. KáGábor
2020-10-21 16:43:48 Fekete öves, Őstag
Budafok ellen szépen látszott, amit Feczkó nyilatkozott. az első gólig viszonylag fegyelmezetten zárt mindenki, a gól után meg mint a grundon, mindenki ment a saját feje után.
619. köves
2020-10-21 15:03:40 Lila öves, Tag
Mutassatok egy csapatot, ahol nincs rutin a belső védő poszton (a DVTK-n kívül)! Amikor nem, vagy kevés gólt kaptunk Bkovics, Karan volt a belső, Polgár a jobb, Tamás Márk, majd Vági a bal oldali védő. A fiatal tehetségek elől, vagy a széleken kapnak lehetőséget. Salamon Józsi (most már bácsi) leüvöltözte azt aki nem helyezkedett, futott. Amíg csak 20 éves hátvédjeink vannak, garantált a vereség. A fiatal, a tapasztalt mellett válik valakivé. Később ő lesz a rutinos. Amikor a Szűcs, Hegedűs, Polgár összeállítást meglátom kiráz a hideg. Ki irányítja a védelmet, még ha "rendkívül" tehetségesek is. Ezzel a védelemmel csak véletlenül nyerhetünk, ha a csatároknak minden bemegy. Feczkó Úr! Kérnék egy 30 év körüli belső védőt, aki már több helyzettel találkozott, mint ők 3-an összesen.
De tényleg, van még valahol, bármelyik élvonalban olyan csapat, ahol csak fiatal tehetségek játszanak belső védőt? Segítsetek már ki!
618. vebgy* |Válasz erre: 609. tamaskpt
2020-10-21 14:42:59 Fekete öves, Veterán
Én már B.gyarmaton is annak örültem volna -- szégyen, vagy nem.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...