Banner

Az Erste Liga egyik legponterősebb játékosát igazolta le a DVTK Jegesmedvék

Szerző: amigeleken.hu | 2019-05-09 08:37:00

Kiss Patrik személyében fiatal, válogatott játékossal erősít a DVTK Jegesmedvék. A Székesfehérvárról érkező 21 éves csatár az elmúlt szezonban 51 Erste Liga mérkőzésen 26 gólig és 33 gólpasszig jutott, amivel a bajnokság negyedik legeredményesebb magyar jégkorongozója volt.


Kiss Patrik az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia utánpótlás csapataiban rendkívül ponterős játékot mutatott, aminek köszönhetően a korosztályos válogatottaknak is állandó tagjává vált. A 2016/2017-es szezontól az Fehérvári Titánok felnőtt csapatában szerepelt, ahol az igazi áttörést az elmúlt szezon jelentette. 20 évesen 51 Erste Liga mérkőzésen 26 gólig és 33 gólpasszig jutott, amivel az egész bajnokság negyedik legeredményesebb magyar jégkorongozójaként zárta a szezont. Februárban a felnőtt jégkorong-válogatottban is bemutatkozott, sőt első tétmérkőzésén góllal debütált Fehéroroszország ellen.


- Nagyon örülök, hogy Miskolcra igazoltam, és a DVTK család tagja lehetek - mondta Kiss Patrik. - Bízom benne, hogy hozzá tudok járulni ahhoz, hogy a csapat még sikeresebb legyen a rendkívül erős Tipsport Ligában. Szeretnék minél hamarabb beilleszkedni, és jó játékkal, valamint pontokkal segíteni a DVTK Jegesmedvéket. Úgy érzem, hogy a továbbfejlődésem szempontjából ideális helyre kerültem. Nagyon várom, hogy megismerjem az új csapattársaimat, megkezdjük a felkészülést, és újra a jégen legyek.


Névjegy

Vezetéknév: Kiss
Keresztnév: Patrik
Születési hely: Zalaszentiván
Születési idő: 1998. április 17.
Poszt: Csatár
Magasság: 189 cm
Súly: 95 kg

Pályafutása

2016-2019 Fehérvári Titánok (Erste Liga)
2015/2016 Fehérvár AV19 U20 (EBYSL)
2012-2015 Ifj. Ocskay Gábor JA U18


A DVTK Jegesmedvék játékosai, akik a 2019/2020-as szezonra jelenleg szerződéssel rendelkeznek:

Adorján Attila
Gőz Balázs
Láda Balázs
Kiss Dániel
Szirányi Bence
Vojtkó Mátyás
Magosi Bálint
Vas János
Galanisz Nikandrosz
Ritó László
Miskolczi Márk
Kiss Patrik


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...