Banner

A kör bezárul

Szerző: dfcwolf | 2018-10-20 13:24:00

Az Újpest elleni mérkőzés lesz az első kör lezáró összecsapása a számunkra. Ha pusztán az eredményeket nézzük, akkor azt mondhatjuk, siralmas. Tíz meccs alatt egyetlen egyszer adatott meg nekünk, hogy győzelemnek örülhessünk a mérkőzés után. Jó, tudom, három alkalommal döntetlent is elértünk, de azt gondolom, az nem okoz olyan nagy örömöt egy szurkolónak. Ha a játékot nézzük, sajnos akkor is siralmas a kép. Szerintem nincs játékunk és kicsit sem ül az edző által kitalált sok passzos játék olyan játékosoknál, akik kettőt nem tudnak hibátlanul passzolni.

Itt járunk most és az Újpestet fogadjuk hazai pályán. Ők a szerény nyolcadik helyen tanyáznak és ha engednék a diósgyőrieket gyakran elragadó indokolatlan optimizmusnak, akkor azt mondanám, hogy akár nyerhetünk is. Nem engedek. Szerintem nem nyerünk és sajnos, a döntetlen is távolinak tűnik a számomra. Talán a hangulat kárpótol majd minket valamennyire az elmúlt hónapok letargiája miatt. Túl nagy vendégtábor biztosan nem érkezik, de biztosan nagyobb lesz a hangjuk mint a Vidi tábornak.

Azt látom, hogy nagyon más az ok, ami kiviszi a stadionba a diósgyőri foci szereplőit a szurkolóktól kezdve a tulajdonosig. A szurkolót kiviszi a tűz, a szenvedély, amit a város és a klub iránt érez. Bízik a győzelemben, de legalább abban, hogy a többi szereplő nem hoz szégyent a címerre.

A játékosok nagy részét az anyagi érdek viszi ki, mert ha nem jelennének meg az edzésen és a mérkőzésen, akkor nem kapnák meg a fizetésüket hónap végén. Őket ezen kívül semmi nem érdekli. Az edzőt az érdekli, hogy elmondhassa magáról, magyar első osztályú csapatot irányított. Ez majd jól mutat az önéletrajzban akkor, amikor továbblép. Jelenleg ennek rendeli alá az életét. A klubnál dolgozókat is inkább a fizetésük (kinek értelmetlenül sok, kinek értelmetlenül kevés) érdekli, mint a diósgyőri érzés. Az ügyvezetőt a kötelesség viszi ki a stadionba, mert a meccs őt sem szórakoztatja, az meg nehezen hihető, hogy Diósgyőr szurkoló lenne. A tulajdonost meg már semmi nem viszi ki a stadionba. Ő inkább a pénzt számolgatja, ami ennek a cirkusznak az árnyékában a zsebébe vándorol. Régen elfeledte, hogy a focicsapat tette lehetővé neki a TAO szüretet. Hálátlan lett.

Így induljunk neki holnap újra a mérkőzésnek. A szép új stadionunkban talán lesz újra egy kis hangulat, ami szórakoztat majd minket. Az is lehet, hogy valami csodatévő tündér megbabonázza a csapatot és eddig nem látott teljesítményt tesznek le a pályára. Csoda bármikor történhet, úgyis csak az segíthet rajtunk…




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

32. slózi
2018-10-21 05:14:16 Barna öves, Őstag
Nincs mit beszélni. A "helyzet" önmagát minősiti.
A szó és a segitő gondolat hatalma régen végetért.
31. vebgy* |Válasz erre: 15. average1910
2018-10-20 21:46:19 Fekete öves, Veterán
Nagyon igényes lehetsz...itt Diósgyőrben...:D
30. vebgy*
2018-10-20 20:55:30 Fekete öves, Veterán
Dombó – Farkas., Pillár, Szalai, Vadnai – Szeles, Mevoungou – Molnár (Silye, 87.), Vajda, Cseri (Meszhi 86.) – Drazsics (Koszta, 63.) Könyörgöm egy ilyen KISCSAPAT nem lehetnénk legalább... ????
29. vebgy* |Válasz erre: 26. antiabs
2018-10-20 20:02:18 Fekete öves, Veterán
Hát akkor gyulladjon a klubház....
28. vebgy*
2018-10-20 20:01:11 Fekete öves, Veterán
Siralmas itt minden. A tulajdonos, a szakma, a keret.../a stadion, a körülmények és az éppen rejtőző szurkolótábor meg nagyon nem/.
27. Borsodi Bányász* |Válasz erre: 2. zorba
2018-10-20 16:22:23 Fekete öves, Veterán
Ez ugye a karvalytőke definíciója.
26. antiabs |Válasz erre: 24. dudik-attila
2018-10-20 15:53:49 Piros öves, Őstag
Sajnos nem vélemény, hanem tapasztalat.
Ha pl. legalább a klub nem szarna ránk, akkor hogy létezhet az, hogy amikor az egyik vezetőt szembesítjük azzal a kérdéssel, hogy mi volt ez a brand eladás, akkor az az első reakciója, hogy honnan tudunk róla?
És ez az eladás 1 éve megtörtént, azóta rájöhettek a naccerű vezetők, hogy pár szurkoló és egyes újságírók megnézik a nyilvános éves beszámolókat, de továbbra sem tudunk semmit arról, hogy pontosan ki és milyen szándékkal vette meg ennyiért és mit tartalmaz a brand, amit eladtak.

Na, ez lesz ami vélemény: lt saját/strómanja offhore cégébe kivitte a "brandet", papíron 571 millióért, hogy ezzel is bebiztosítsa, hogy ő ha ki is száll, akkor se járhasson rosszul.
Az önk. pedig igenis töketlen, legalábbis nekem olyan mintha lt közelebb lenne a tűzhöz, ez jön le abból, h pl. lt vállalja a stadion üzemeltetését 5 évre, majd pár nap múlva kiderül, h ezt tao-ból teheti majd.

Szóval mi szurkolók le vagyunk szarva, sőt, zavaró tényezők vagyunk a kényelmes pénzkimentésben, van aki csak százezreket, van aki milliókat, van aki százmilliókat/milliárdokat szivattyúz, de minden szinten kényelmesebben megy ez nélkülünk.
25. El Bandi |Válasz erre: 21. antiabs
2018-10-20 15:36:11 Piros öves, Őstag
Ezen csak a semleges térfél tudna érdemben változtatni, de mintha kicsit ők is elpuhultak/belefásultak volna... A szurkolói kártya ne legyen már személyi igazolvány, mert így az, de a rend őrei nem fogadják el... Értitek? Mert én nem... Egyébként az új EU GDPR adatvédelmi rendeletet lehet több féle képen értelmezni. Újra felteszem a kérdést, nincs a szurkolók között egy jó jogász...?
24. dudik-attila |Válasz erre: 21. antiabs
2018-10-20 15:30:31 Piros öves, Őstag
Ez is egy nézőpont. És ez is csak vélemény. Nincsenek tények. Viszont sajnos teljesen elképzelheto.
23. Nevemsenki |Válasz erre: 19. pecz-dezso
2018-10-20 15:28:06 Narancs öves, Tag
U17 7-3. MTK nak. Az se jobb. De Sütő egy király. Zsivótzky meg Forgács a két helytartója. Alattuk meg van egy pár alkirály. De minden fasza.

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...