Banner

Lelik Réka: Ilyen szurkolótábora biztos, hogy senkinek sincsen

Szerző: amigeleken.hu | 2024-05-06 21:54:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


Szombaton este a 97-62-es győri sikerével 2-0-s előnybe került a bajnoki döntőben a DVTK HUN-Therm együttese.

A diósgyőriek végig dominálták a második mérkőzést és az első felvonásnál is magabiztosabb győzelmet arattak. Kisebb hullámzást láthattunk a játékban, mint múlt héten szerdán. Az összecsapás képét jól érzékeltetik a számok, a félidőre 20 pont fölé nőtt a differencia, a DVTK a teljes találkozót nézve 54%-kal dobott mezőnyből és 42-22-re nyerte a lepattanócsatát.

A döntő párharc harmadik mérkőzése előtt a wbasket.hu Lelik Rékával készített interjút.


„Benne volt egy kisebb fáradtság a Győrben, szűkebb rotációval játszanak, mint mi és a döntő első meccse után nekik több időre lett volna szükségük a regenerálódáshoz. Mindenképpen frissebben tudtunk pályára lépni, de nem csak ez döntött a javunkra szombaton. Kielemeztük és kijavítottuk az első meccsen elkövetett hibákat. Ezeket az információkat nagyszerűen tudtuk adaptálni erre az estére és 40 percen keresztül fókuszáltunk.”



Ahogy azt teniszben mondani szokták, a „meccslabdát nem könnyű beütni”. A DVTK egy sikerre van a bajnoki címtől és kedden saját közönsége előtt lesz az első esélye lezárni a párharcot. Kérdés, hogy annak a bizonyos meccslabdának a beütésére miként készül a gárda.

„Mindent tud egymásról a két csapat. A legfontosabb, hogy ugyanolyan mentalitással kell kimenni, mint eddig. Nyilván most vérszemet kaptunk, hogy 2-0-ra vezetünk és a harmadik meccset hazai pályán vívjuk. Szeretnénk ennek a csodálatos szurkolótábornak meghálálni az egész éves támogatást és ha ezt hazai pályán tudnánk megtenni, az különösen jó lenne.”



Lelik Réka szombaton nem csak a legtöbb időt töltötte a pályán a DVTK-ban, de kiemelkedő 25-ös VAL-t ért el. 13 ponttal, 8 gólpasszal, 6 lepattanóval és 3 szerzett labdával zárt.

„Szinte mindenki gyönyörűen szállt be a mérkőzésbe és éppen ezért jutottunk el ideáig, ahol most tartunk.” – mondta szerényen Réka, utalva arra, hogy összesen hatan jutottak 10 egység és 13-as VAL fölé legutóbb, illetve két dupla-duplát is feljegyezhettünk a diósgyőri csapatban.

Annak köszönhetően tudtunk ekkora különbséggel nyerni, mert mindenki olyan energiákat képes mozgósítani, hogy nem lehet senkit eldugni támadásban vagy védekezésben. Az aktuális ellenfelünknek mindenkire készülni kell. Olyan csapatjáték jellemez minket, ami túlzás nélkül egyedülálló, talán egész Európában is.”



Amikor szombaton este Lelik Réka a lefújást követően a televíziónak nyilatkozott, több száz DVTK szurkoló skandálta a nevét a győri csarnokban.

„Nagyon jó érzés! Nem tudok mit mondani. Azzal, hogy egyedülálló a csapatjátékunk Európában, lehet, hogy lehet vitatkozni. Ilyen szurkolótábora viszont biztos, hogy senkinek sincsen!” – jegyezte meg Réka.


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>>>


forrás: wbasket.hu

fotó: jaboers



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
9. antiabs |Válasz erre: 8. Cimbora74
2024-05-08 00:43:48 Piros öves, Őstag
Az volt a legnagyobb köszönet, hogy kiszurkoltuk azt amit 32 éve kergettünk!
Örülök, hogy eggyel több szurkoló élhette át személyesen ezt az élményt.
8. Cimbora74 |Válasz erre: 7. antiabs
2024-05-07 22:54:24 Fehér öves, Újonc
Itt is szeretném megköszöni ezt az önzetlen és rendkívül nagyvonalú segítséget.Remélem valamikor meghálálhatom valahogy . Végig szurkoltuk , ahogy szoktuk.
7. antiabs |Válasz erre: 6. benji
2024-05-07 12:50:58 Piros öves, Őstag
Köszi, közben már meg is lett az ikon és egyeztettünk :)
2024-05-07 08:51:40 Lila öves, Őstag
Cimbora74: fent, a piros hátterű részen, a fekete hátterű menü alatt van egy alig észrevehető boríték ikon (az "Üdv, xy" szöveg és a KILÉPÉS gomb között), arra kattintva tudsz privát üzenetet írni/olvasni. ;)
2024-05-07 08:50:37 Kék öves, Fanatikus tag
Ilyen hármas (tizenhármas :)))) ) játékosa "biztos, hogy senkinek sincsen"!!!!! Senkinek a világon!!!!!!
2024-05-07 07:56:32 Piros öves, Veterán
RÉKA KIRÁLYNŐ!!!
3. Cimbora74 |Válasz erre: 2. antiabs
2024-05-07 07:46:07 Fehér öves, Újonc
Szia .Engem nagyon érdekelne egy jegy, nem tudom hogy küldjek pm - et ( nem találom) .Ha rám írnál megköszönném.
2024-05-07 06:42:37 Piros öves, Őstag
És ilyen CSAPATa sincs másnak csak nekünk.
Köszönjük Réka Neked is!

Lehetséges, hogy felszabadul 2 jegyünk mára, dél körül kiderül, uh aki jönne ma meccsre, de nem jutott már neki jegy, írjon itt privát üzenetet és egyeztetünk.
2024-05-06 23:05:22 Lila öves, Őstag
A wbasket-en már bajnokok vagyunk. :)

A cikk utolsó mondata: "A DVTK HUN-Therm fennállása során először hódítja el a bajnoki címet."

Szintén wbasket, Fűzyné meccs előtti nyilatkozatában többször is elmondja, hogy még nem adták fel, de ezzel kezdi: "Azt gondolom, hogy ezt az ezüstérmet majd a későbbiekben, a döntő lezárását követően fogjuk tudni majd igazán értékelni."
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...