A DVTK Jegesmedvék elkötelezett a Tipsport Liga irányába, nem tárgyal az EBEL-lel

Szerző: Jáborcsik András | 2020-02-27 19:13:00

Ma délben az m4sport.hu-n látott napvilágot a hír, mely szerint a DVTK Jegesmedvék vagy a MAC Újbuda csapatával bővülhet az osztrák jégkorongliga (EBEL) mezőnye a következő idényben. A portál az EBEL ügyvezető igazgatójának a Kleine Zeitung osztrák napilapnak adott nyilatkozatára hivatkozik, mely szerint négy új tagjelöltje van az osztrák ligának, köztük a két magyar csapat.

A hírt ezt követően több portál is átvette, amire reagálva a DVTK Jegesmedvék vezetése közleményt adott ki.


Kedves Szurkolóink,

A mai napon több híroldalon is megjelent, hogy csapatunk csatlakozhat az osztrák bázisú EBEL-hez. A további találgatásokat rövidre zárva, ezúton jelezzük, hogy nem folytattunk semmilyen megbeszélést az osztrák liga vezetésével, elkötelezettek vagyunk a szlovák Tipsport Liga irányába. Ahogy már több alkalommal is jeleztük, a ligával kötött megállapodás három évre, a 2020/2021-es szezon végéig szól és ezt a megállapodást tiszteletben is tartjuk.


A MAC Újbuda még nem reagált a hírre.


forrás: DVTK Jegesmedvék facebook oldala
Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 > 

13. korxi
2020-03-01 11:00:08
A következő évet természetesen le kell játszani és azt akarom hogy játsszuk is le a szlovák ligában, de nem kérdés hogy az lenne a jó ha minden csapat hazajönne a hazai bajnokságba, azonnal így döntenék ha én dönthetnék.
12. Stevenstreet |Válasz erre: 11. abori
2020-02-28 22:17:47
Szia! Ez valóban igaz. Viszont az is, hogy azt a keretet azóta sem tudták kifizetni. Annyira rossz volt a helyzet, hogy sok Slovan szurkoló már annak is örül, hogy egyáltalán maradt hadrafogható csapatuk, mert felelőtlen beruházás volt nekik a KHL...
11. abori |Válasz erre: 9. Szabó József
2020-02-28 18:39:17
Halkan megjegyezném, hogy a KHL-es Slovan keretét ne hasonlítsuk össze a mostanival.
10. fenderbass
2020-02-28 16:46:39
Egyszer valaha valahol írtam, hogy létre lehetne hozni egy Balti tengertől az Adriáig tartó régiós bajnokságot csoport és divíziós beosztással 20-30 közötti csapattal. Az komoly fejlődési és gazdasági potenciállal rendelkezne. Az még a KHL-nek is vetélytársa lenne. Persze azért nem máról holnapra lehetne kialakítani. Gondoljunk a V4 kupára, az lehetne ennek a bajnokságnak a kiinduló pontja.
Megjegyzés : lehet, hogy cseh csapat is érdeklődik a Tippsport liga iránt, de úgy tudom a cseh Extraliga nem akar egyesülni.
9. Szabó József |Válasz erre: 7. Stevenstreet
2020-02-28 16:31:11
Ezzel is egyetértek.
A magyar csapatokkal együtt bejövő pénzügyi támogatás és a Slovan visszatérése együttesen az Extraligát sokkal komolyabb ligává tette mint a (volt) EBEL-t.
8. Szabó József |Válasz erre: 6. abori
2020-02-28 16:27:38
Maximálisan egyetértek.
Rég óta kardoskodok svájci példa másolásával, akik a saját bajnokságaik fokozatos megerősítésével lépnek egyre följebb.
Nálunk erre addig kell várni, még a jelenlegi három komolyabb csapat (Volán, Dvtk, Mac) mellé felé lép még legalább annyi.
Egyelőre a Fradi az, akik szépen lépked felfelé, kellene még 2-3 csapat és akkor már lehetne kacérkodni egy igazán profi hazai ligával.

Ui.: A Volán tábora 5-6 évvel ezelőtt sokkal komolyabb volt, ma már sokat gyengültek, persze magukhoz képest.
7. Stevenstreet
2020-02-28 16:18:39
Én úgy látom, hogy az olló csukódik össze, hacsaknem már össze is ért. Értem ezalatt, hogy az Ebel évek óta hanyatlik, az Extraliga pedig kicsit, de megmozdult előre. S ebben megyőződésem, hogy a DVTK segített, illetve nyilván méginkább a Slovan hazatérése. A két nagy klubb (Slovan, Kassa) egyértelműen lenyilatkozták, hogy nagy fejtörés ellenünk játszani s a számok is felénk billennek. Sz más kérdés, hogy sok hozható meccset viszont kiengedtünk. A jövője is nagyobb az extraligának. Elég erre két dolog. Az extraligába kopogtatnak az ajtón lengyel és cseh csapatok, az ebelbe pedig próbálják halászno a csapatokat.
6. abori
2020-02-28 16:16:00
Egy kis elmélkedés... Amikor a "Volán" felvételt nyert az EBEL-be, (13 éve) mindannyian azt gondoltuk, hogy az a magyar hoki érdekeit szolgálja. A szapporói csoda ezt alá is támasztotta, de valjuk be őszintén a sz.fehérvári alakulat nem lett meghatározó klubja a labbanc ligának. Viszont közönségszórakoztató, hatalmas csatákat vívnak telt házas publikum előtt és a szurkolóikat (akik előtt le a kalappal, mert fantasztikus hangulatot tudnak teremteni és imádják a csapatukat!!!) az elvárt igények szerint ki is szolgálják! Tehát -mondhatnánk hogy- "rentábilisak" , nagy igényt szolgálnak ki. Mi és a Mac (nagy sikerként könyvelve el + némi euro százezrek támogatásával) felvételt nyertünk egy olyan -tőlünk nagyobb hokikultúrával rendelkező ország- bajnokságába, akik a közelmúltban még világbajnokok is voltak. ( tudom, NHL, KHL stb játékosok) Viszont az "újabb szapporói csoda" elmaradt (Budapesten az uccsó 16 s. és a legutóbbi vb, ahol bent maradtunk). De én bizakodó vagyok, mert a magyar ligában vitézkedő erdélyi csapatokra építő "Román" válogatott szintet lépett és a fagyi is megmutatta a karmait az európai hadszintéren. A konklúzió részemről annyi, hogy a magyar bázisú ligában komoly potenciál van és a "merjünk nagyot álmodni" szlogent nem félre magyarázva 2021-től próbáljuk meg a magyar ligát felépíteni. UI: bocs a hosszért, de muszály volt!
5. dudik-attila |Válasz erre: 4. fenderbass
2020-02-28 14:19:36
Igen, valahol kamuznak....
4. fenderbass |Válasz erre: 3. beli
2020-02-28 13:50:21
Teljesen igazad van, de azért eddig nem volt jellemző az EBEL vezetésére az ilyen fajta kamuzás. Ez olyan nagyon amatőrnek tűnik.

1 2 > 

Mégsem


Üzenet küldése...