Völgyi Péter: Győzelemre kell játszani az első másodperctől kezdve

Szerző: amigeleken.hu | 2023-09-27 08:35:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


Az Euroliga-selejtező párharc első mérkőzésén a DVTK HUN-Therm 63-48-as győzelmet aratott a London Lions otthonában. A diósgyőri visszavágó előtt a wbasket.hu Völgyi Péter vezetőedzőt kérdezte a múlt heti tapasztalatokról és a második felvonásra történő felkészülésről.


Vágjunk is a közepébe! 48 ponton tartottátok a londoni csapatot, ami önmagáért beszél. Nem is tudom, hogy kell-e ennél többet mondani… Komolyra fordítva a szót, kérlek itt a bevezetőben segíts egy kicsit elhelyezni ezt az eredményt.

Hagytunk ki mi is ziccereket, de a London valóban több közeli dobást hibázott. Főleg a váltások utáni helyzetekben rontottak sokat. Úgy kell készülni, hogy jóval veszélyesebbek lehetnek ebben a műfajban.

A kialakult különbség egy kedvező pozíció a visszavágóra, de semmi több, nem szabad hagynunk, hogy elringasson bennünket. Nagyon sokan azt gondolják, hogy különösebben aggódni sem kell, mert hazai pályán biztosan behúzza a csapat. Nem is aggódunk, de keményen készülünk.

Sokkal nehezebb mérkőzésre számítok a visszavágón. Speciális szituáció volt a múlt szerdai, mivel két WNBA-ben is meghatározó játékos az utolsó pillanatban esett be ellenfelünkhöz. Látszott, hogy ilyen rövid idő alatt nem tudták megszokni a London védekezését és támadását, tehát még nem illeszkedtek a rendszerbe.

Az egy hét, ami a párharc két mérkőzése között eltelik, sok mindenre elegendő, de sok mindenre kevés is. Abban ettől függetlenül biztos vagyok, hogy a Samuelson-Gustafson kettős jóval több percet és nagyobb szerepet fog kapni a diósgyőri találkozón. Nálunk is előjöttek hibák a csapatvédekezésünkben. Ezt próbáljuk pontosítani és igyekszünk még precízebbé válni, elsősorban az átmeneti kettő-kettők védésében.Most már ritkák az ilyen oda-visszavágós párharcok (Euroliga selejtező, Európa Kupa play-off). Zárásul adódik a kérdés, hogy 15 pontos előny birtokában mi lesz az üzenet a játékosok felé?

Az üzenet, hogy ugyanolyan keménynek kell lennünk, mint Londonban! Győzelemre kell játszani az első másodperctől kezdve. Úgy kell hozzáállni, mint, ha döntetlent értünk volna el és nem szabad egy másodpercre sem elhinni, hogy ez a 15 pontos előny biztos továbbjutást jelent. Ugyanúgy menni kell a lepattanókért, harcolni a szabad labdákért és ha ezt sikerül megoldani, akkor jó esélyünk lehet a továbbjutásra.

Köszönjük a Londonba minket elkísérő szurkolóink segítségét, megint kitettek magukért, hatalmas erőt adtak nekünk a nehéz pillanatokban. Számítunk rájuk és minden szimpatizánsunkra a szerdai mérkőzésen is.


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu

Fotó: FIBA BasketballÉs ezt olvastad már?
Hozzászólások
1. Zsolt70
2023-09-27 09:21:22 Narancs öves, Tag
https://wbasket.hu/egeszseges-onbizalommal-de-mindenre-felkeszulten-jon-a-dvtk-euroliga-selejtezojenek-visszavagoja/?fbclid=IwAR2ycRCkaofU7saMAcAteNxcYn76RcWFWD0DWV07T-zT44KJBBBKwpn3b5M
Mégsem


Üzenet küldése...