Banner

Vladislav Klimovich: Egyre inkább valódi csapattá kovácsolódunk

Szerző: Jáborcsik András | 2023-11-16 21:41:00

A dvtk.eu-n megjelent interjúból idézünk.


A belarusz válogatott Vladislav Klimovich nyolcszor kezdőként, háromszor pedig csereként lépett pályára az OTP Bank Ligában, míg a MOL Magyar Kupában egy mérkőzést játszott, ahol meg is szerezte az első diósgyőri gólját tétmérkőzésen.

A dvtk.eu-n megjelent interjúból idézünk.


A DVTK Medicalből érkeztél a beszélgetésre, csak nincs valami baj?

Dehogy, éppen azért járok oda, hogy ne is legyen! A fárasztó mérkőzések és edzések után igyekszem segíteni az izmaimnak a regenerálódásban. Van, aki a nyújtásban hisz, én inkább a gépeket veszem igénybe. A korábbi klubjaimnál is találkoztam hasonlóval, de ilyen géppark sehol sem állt rendelkezésre, számomra ez maga a csúcs. Ráadásul itt van a stadion szomszédságában, és tényleg minden adott egy kemény nap lezárására. Még csak 27 éves vagyok, de az idő előrehaladtával egyre jobban oda kell figyelni a testemre, mert ami tökéletesen elég volt tíz éve, az most már kevés. Érzem, hogy több időt kell fordítani a regenerációra és a pihenésre. Rendkívül fontos mérkőzések várnak ránk, mindent megteszek annak érdekében, hogy tökéletes állapotban várjam a következő erőpróbát.A Mezőkövesd elleni meccset megelőzően kemény hetet zárt a DVTK, hiszen két bajnokit és egy kupameccset játszott idegenben, ráadásul nem indult jól a sorozat. Mi volt a gond Székesfehérvárott?

Nem akarom elbagatellizálni a választ azzal, hogy ők berúgták a helyzeteiket, mi pedig nem, de azt senki nem mondhatja, hogy az egyik csapat jól játszott, a másik pedig rosszul. Meggyőződésem, hogy minden másként alakul, ha értékesítjük az egyik helyzetünket, ám nem sikerült feltörni a stabil védekezésüket. És az első félidő végén öt perc alatt kaptunk két gólt... A szünet után pedig a 2-0-s előny birtokában még inkább játszhatták a saját, kontrákra épülő játékukat, aminek négy gól lett a vége.

Majd szerdán újabb mérkőzés várt a csapatra, ezúttal a MOL Magyar Kupában.

Egy másodosztályú ellenfelet kaptunk, de nem emlékszem olyan mérkőzésre a saját pályafutásomból, amikor könnyűnek bizonyult volna egy egy osztállyal lejjebb játszó csapat. Ilyenkor mindenki felszívja magát, és meg akarja mutatni, hogy egy szinttel feljebb is megállná a helyét. És itt a legfrissebb példa, ugyanaznap, amikor továbbjutottunk Siófokon, a Bayern München a 3. Ligában szereplő Saarbrücken ellen búcsúzott a német kupától. Szóval a legfontosabb, hogy nyertünk, és ott vagyunk a legjobb 16 csapat között, jöhet a Zalaegerszeg.


Azért ne szaladjunk el ilyen gyorsan az első diósgyőri gól mellett, amit te fejeltél!


Boldog vagyok, hogy megszereztem az első gólomat is tétmérkőzésen a DVTK mezében, bízom benne, hogy a következőre nem kell ilyen sokat várni! Egy egy mérkőzésből álló párharcban, amikor nem lehet hibázni, különösen fontos, melyik csapat szerzi az első gólt, különösen akkor, ha az ellenfél tíz mezőnyjátékossal védekezik. Ilyenkor a hátrányban lévő csapat általában kintebb merészkedik, és több tér nyílik előttünk, mondjuk pont a Siófok az eredménytől függetlenül elég sokáig a stabilitást helyezte előtérbe a támadások helyett.


Te vagy a DVTK első belarusz labdarúgója, és a mostanában egyre többen honfitársad érkezik az NB I.-be. Hogyan győznél meg egy újabb érdeklődőt?

Magyarországon mindenhol nagyszerűek a körülmények, kiváló stadionokban játszanak a csapatok. Belaruszban is található néhány modern létesítmény, de a többiről nem is érdemes beszélni. Szenvedélyesek a szurkolók, akik közül kiemelkednek a diósgyőriek, ráadásul átlagban 7-8 ezer néző előtt játszunk hazai pályán. És erős a bajnokság, mind a 12 csapat jó játékerőt képvisel, ráadásul bárki legyőzhet bárkit, ahogy láttuk is a KTE győzelmét az FTC, vagy a Mezőkövesd sikerét a DVSC ellen.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes interjúra >>>>>>>


forrás: dvtk.euÉs ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...