Banner

Vb 2022: „Anglia váratlan akadályba ütközött” – lapszemle

Szerző: objektív | 2021-10-13 12:52:00

Újfent a magyar szurkolók elítélendő viselkedéséről írnak.


Mint ismert, a magyar válogatott kedden bravúros, 1–1-es döntetlent játszott vb-selejtezőn Angliával a Wembleyben. A mérkőzést követően az angol lapok bírálják csapatuk játékát, illetve újfent a magyar szurkolók elítélendő viselkedéséről írnak.


A The Guardian az „erőszak éjszakája a Wembleyben” címmel indított, hozzátéve, hogy John Stones mentette meg Angliát Magyarország ellen. Ezt követően azzal kezdik a beszámolót, hogy a rendőrök összecsaptak a szurkolókkal. Állításuk szerint egy magyar drukker rasszista megjegyzést tett a mérkőzést segítő egyik rendező felé, ezt követően mentek be a rendőrök a magyar szektorba – ekkor tört ki kisebb balhé. A meccs kapcsán megjegyzik, ez nem olyan este volt, amelyen sok ok lett volna az ünneplésre, hiszen Bukayo Saka hibája után majdnem a győzelmet is megszerezte a vendégcsapat.

A Sky Sports is kiemelten foglalkozik a lelátón történt eseményekkel, idézik a helyi rendfenntartók közleményét is.

„Nem sokkal a mérkőzés kezdete után a rendőrök a lelátóra mentek, hogy letartóztassanak egy nézőt, aki faji szempontból súlyos közrendi szabálysértést követett el, egy rendező felé tett megjegyzéssel. A letartóztatáskor kisebb rendbontás tört ki, amely több nézőt érintett. A rend gyorsan helyreállt, további incidensek nem történtek” – írja a helyi rendőrség Twitter-oldala.


Olvasd tovább a teljes cikket >>>

forrás: nemzetisport.hu
fotó: Tom Jenkins/The Guardian






És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
6. toki*
2021-10-14 06:02:44 Fekete öves, Veterán
Olyan, hogy provokáció, olyan nincs is, a menő "brötanyba".
2021-10-13 22:57:59 Barna öves, Tag
Gyalogg galopp: " Hulyen angolok, angol hulyek "

Az tortent, hogy megbantottak egy fekete rendezo asszisztens VERBALISAN
Éppen az ezert jaro életfogytiglanos letartoztatast vegeztek....
4. kétess
2021-10-13 20:16:29 Lila öves, Őstag
Valami még örömeb hír-Albénák is a mi sorsunkra jutottak): = Mint ismert, Lengyelország 1–0-ra legyőzte Albániát idegenben a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjének I-csoportjában. A mérkőzés sok izgalmat nem tartogatott, mégis emlékezetes marad, hiszen az albán szurkolók rendbontása miatt bő 20 percre félbe kellett szakítani.== A lengyelek a mérkőzés 77. percében szerezték meg a vezetést a 24 esztendős Karol Swiderski találatával. A csereként beálló gólszerző a szögletzászló felé szaladt ünnepelni társaival, az albán szurkolók pedig vizespalackokkal kezdték el dobálni a lengyel játékosokat – már nem először.

A mérkőzést követően a lengyel lapok inkább az ünnepléssel vannak elfoglalva, az albánok azonban több ízben is megemlítik a szurkolói rendbontást.

„Duplán fájó, ami Tiranában történt. A vereséggel a rájátszás lehetősége elúszott, de az még fájdalmasabb, amit saját szurkolóink egy csoportja művelt a lengyel játékosokkal” – írta az albán Panorama.com.al portál.

„Albánia mindent elvesztett a lengyelek elleni mérkőzésen” – olvasható Lajmifundit.al. egyik cikkében.
3. El Bandi
2021-10-13 14:40:48 Piros öves, Őstag
"Röviddel a ma esti Wembleyben rendezett mérkőzés kezdete után a rendőrök behatoltak a lelátóra, hogy letartóztassanak egy nézőt faji alapon elkövetett közrend elleni bűncselekmény miatt, miután az egyik steward felé tett ilyen megjegyzéseket. Miközben a rendőrök a letartóztatást végezték, kisebb rendbontás tört ki más nézők részvételével. A rendet gyorsan helyreállították, és egyelőre nem történt további incidens"

Ez sem szép, de itt most miért vizsgálódik a FIFA? Nem a játékosokat szídta, nem huhogott, stb. ez rendőrségi ügy..miért lenne zárt kapu? Bár én ezt is elítélem. Sajnos a mai világban el kell különíteni a szurkolókat, ez nem történt meg tökéletesen. Voltam én már pl. Nyíregyháza meccsen, ahol simán rendőr sorfal volt, aki hőbörgött az kapott, ez benne van..mondjuk ez nem mostanában volt, de utána haza ment mindenki...
2021-10-13 14:21:26 Zöld öves, Lelkes újonc
Csúnyát mondtak a rendező bácsira, hujjuj! Annyira csúnyát, hogy be kellett vezényelni egy csomó egyenruhást a szektorba, hogy ott módszeresen elkezdjék botozni a szurkolókat. Nyilvánvalóan készültek erre. Jól tették, hogy kipofozták őket a szektorból.
1. toki*
2021-10-13 13:34:55 Fekete öves, Veterán
:)))) Istenem! Szánalmas, arrogáns ....kalapok!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...