Vas János: Örülök, hogy újra itthon vagyok Miskolcon

Szerző: amigeleken.hu | 2022-08-04 08:34:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu


Vas János, hokiválogatottunk korelnöke, a 38 évesen is kiváló formának örvendő – legutóbb a szlovák Extraligában az eperjesi csapat húzóembereként 32 meccsen 17 ponttal az együttest negyeddöntőig segítő – támadó fél szemmel már a pályafutása utáni évekre is figyel: amellett, hogy a pályán várhatóan ismét a DVTK egyik kulcsembere lesz, immár az edzős­ködésbe is belekóstol a fiatalabb generáció élén.

A nemzetisport.hu-n megjelent interjúból idézünk:


„Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek Miskolcon, és külön öröm, hogy immár az utánpótlás-nevelésbe is be tudok segíteni: az U8–U10-es csapatnál leszek edző – újságolta Vas János, kiemelve, hálával tartozik azoknak, akik ezt lehetővé tették. – Értelemszerűen a felnőttcsapat lesz a prioritás, hogy ott minél jobban játsszak, minél keményebben küzdjek a helyemért, s a lehető legjobban megfeleljek annak a szerepnek, amit majd az edzői stáb kiszab rám. De az ezzel együtt biztos, hogy a pályán és a tréningeken túl az edzősködésbe is száz százalékot fogok beletenni! Utóbbi egyébként a klubbal való közös ötletelés eredménye: azok után, hogy tavaly megszereztem a szakedzői diplomámat, már előtérbe került ez az irányvonal is, ráadásul a hatéves kisfiam is itt játszik. Nagyon örülök, hogy végül sikerült mindent összehangolni!”Vas János emellett gyakorlatilag két évtizede kirobbanthatatlan a válogatottból, világbajnokságot is legfeljebb klub-, tehát rájátszás-kötelezettségek miatt hagyott ki. Adódik hát a kérdés: ott lebeg-e még a szeme előtt a jövő májusi, finnországi elit-világbajnokság is?

„Ez még nagyon messze van, és az új válogatott stáb is csak most mutatkozik be. Rengeteg mindentől függ, de annyit biztosan mondhatok, hogy ha egészséges tudok maradni, végigjátszom az évadot, és az új szakvezetőség is számít rám, akkor nem fogok nemet mondani – a válogatottra sohasem mondtam, mindig megtiszteltetés. De ez tényleg a jövő zenéje, most csak szeretném tenni a dolgom, élvezem, hogy játszhatok, és mindent megteszek azért, hogy ismét hasznos tagja legyek a DVTK-nak. Idény közben betöltöm a harminckilencet, nagyra értékelem, hogy egyáltalán még jégkorongozhatok, ez egyáltalán nem magától értetődő – hálás vagyok és bármit megcsinálok, amit kérnek tőlem. Örülök, hogy újra itthon vagyok Miskolcon, végre a családot sem csak a szabadnapjaimon láthatom, vagy amikor hazautazom. Ezt mindenképpen szeretném meghálálni az edzésmunkámmal, valamint a jégen és az azon kívüli önmagammal is – aztán a többit meglátjuk...”


Tovább a nemzetisport.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>


2018-ban "Három harmad Vas Jánossal" címmel négy részes interjút jelentettünk meg az amigeleken.hu-n, amelyben bemutattuk Jankó sikerekben és izgalmakban igen csak gazdag pályafutását.

A lenti linkekre kattintva elolvashatjátok az interjút.

Három harmad Vas Jánossal - 1. rész - Amíg Élek Én (amigeleken.hu)

Három harmad Vas Jánossal - 2. rész - Amíg Élek Én (amigeleken.hu)

Három harmad Vas Jánossal - 3. rész - Amíg Élek Én (amigeleken.hu)

Három harmad Vas Jánossal - Isten éltessen, Jankó! - Amíg Élek Én (amigeleken.hu)


forrás: nemzetisport.hu

fotó: Földi Imre


És ezt olvastad már?
Hozzászólások
3. mandulak
2022-08-11 15:31:13
Holnap Kassán lesz az első felkészülési meccs. Van esélyünk egy tisztes helytállásra? Egy nagy vereségre nincs motivációm leutazni...
2. igeda
2022-08-06 17:11:55
Végre történnek jó dolgok is aDVTK háza táján.
1. sadab1
2022-08-05 04:13:35
Üdv ITTHON!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...