Banner

Tornagyőztes Belgrádban a 3×3-as női kosárválogatott

Szerző: Jáborcsik András | 2021-06-20 21:28:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


A pénteki két összecsapás után szombaton négy találkozózóval folytatódott a belgrádi nemzetközi 3×3-as torna, melyen az Eb-selejtezőkre készülő magyar válogatott is részt vett. A mieink hat lejátszott mérkőzés után az élen végeztek a háromcsapatos tornán. A wbasket.hu számolt be a tornáról.



A Medgyessy Dóra, Papp Dia, Theodoreán Alexandra és Török Ági összeállítású magyar válogatott pénteken 21-19-re verte Németországot és 21-8-ra alulmaradt Szerbiával szemben. A szombati játéknapon a három válogatott két kört játszott.

Válogatottunk az óriási hőségben rendezett szombati játéknapon Németország ellen kezdett. Ezen a találkozón 13-9-re maradtak alul a magyar lányok. A második mérkőzésen 17-12 arányban bizonyult jobbnak a házigazda.

Harmadik szombati mérkőzésén a magyar válogatott 20-17-re győzte le Németországot. A végig szoros találkozón az utolsó három percbe 12-12-ről érkeztek a csapatok. A hajrában is fej-fej mellett haladt a két gárda. Végül 18-17 után Medgyessy Dóra két időn túli büntetőjével alakult ki a végeredmény.

Zárásul a házigazda Szerbia volt az ellenfél. A magyar csapat visszavágott a két korábbi vereségéért és 16-14-es győzelmet aratott. Jól kezdtek a mieink és 9-4-re elléptek a találkozó első harmadában. A folytatásban felzárkóztak a szerbek. Az utolsó percben 15-13-nál még dobhattak egy büntetőt a hazaiak, ez lejött a gyűrűről és ezt követően Török Ági találatával biztosította be a győzelmet magyar csapat.



Értékes tornán van túl a válogatottunk, mely az olimpiai selejtezők után és a június 27-én esedékes Eb-selejtező torna előtt ideális felhozó esemény volt. A magyar válogatott az Eb-selejtezők konstancai csoportjába nyert besorolást, ahol minden mérkőzését június 27-én vasárnap vívja. Délelőtt 10 órától Nagy-Britannia, majd 14 óra 35 perctől Szlovákia lesz a rivális. Ezen az estén 19 óra 20 perctől és 19 óra 45 perctől rendezik a sorsdöntő találkozókat. Továbbjutás esetén a keresztjáték alkalmával Fehéroroszország és Észtország, Koszovó triójából érkezhet ellenfél.


Tovább a wbasket.hu -ra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...