Banner

Tervek, látvány, stadion

Szerző: | 2015-02-16 21:49:44

Megismerhettük az új stadion engedélyezés előtt álló terveit


Az amigeleken.hu is részt vett ma délután azon az egyeztetésen, ahol a város vezetői, a klub ügyvezetője, a tervezők és a szurkolók beszélgettek az épülő stadionról, ahol bemutatásra kerültek az engedélyezés előtt álló tervek. Ez a megbeszélés a folytatása volt annak az egyeztetésnek, amelyen - még az előző terv bemutatásának alkalmával - az amigeleken.hu ismertette a szurkolók észrevételeit, kívánságait.

A napokban eldőlt, hogy az új stadion 8 milliárd forintból épül majd és ez a változás lehetővé tette azt, hogy a szurkolói kérések nagy része belekerüljön az új tervbe. Ezt az új tervet ismerhettük meg ma.

A látványtervek egy egészen új és impozáns stadiont jelenítettek meg számunkra. Olyan stadionunk lesz, amire büszkék lehetünk és szívesen időzünk majd benne. A teljesség igénye nélkül felsoroljuk azokat a részleteket, amelyek a szurkolók ötlete alapján kerülnek majd az építménybe.

A bejutást nehezítette a kevés beléptető kapu. Ezekből összesen 48 darab fogja szolgálni majd a zökkenőmentes belépést. A szektorok alatt büfék és illemhelyek váltják majd egymást. Minden büfé 7 méteres pulttal rendelkezik majd és természetesen LCD televíziókkal. A toalettek úgy lesznek áttervezve, hogy körbejárhatóak legyenek, így valamennyinek két kijárata lesz. Orvosi szoba, elsősegély nyújtó helyek, baba-mama szobák, szurkolói raktár is lesz a stadionban, és sörcsapokat is elhelyeznek majd a lelátók szintjén.

Az Andrássy út felé néző fronton lesz a szurkolói terület. Itt kap helyet a múzeum, az ajándékshop és a szurkolói kocsma. A kocsma úgy lesz kialakítva, hogy a pályára néz majd, és átjárást biztosít a látogatóknak a stadionba azokon a napokon, amikor nincs meccs. Az épület előtt egy olyan közösségi tér, ahol közös meccsnézéseket lehet szervezni majd. Ezeken kívül lesz elegendő parkolóhely, napelemek a stadion tetején, kerékpártárolók és konferencia termek is.

A lelátók olyan kialakításúak lesznek, hogy az aréna hatás maximális legyen, a hang bennmaradjon és felerősödjön. Ezt segíti majd elő a tető teljesen újszerű bevonata.

A tervezők köszönik, hogy ilyen konstruktívak voltatok és ennyi hasznos ötlettel járultatok hozzá az új stadion megtervezéséhez!

A sok észrevétel azt bizonyította számukra, hogy nagyon fontos a szurkolóknak ez a stadion, és szeretnének ennek az elvárásnak megfelelni. Az egyeztetések és a párbeszéd nem áll le. Március elején pontos ütemtervet láthatunk majd az építkezésről.

A stadion legfontosabb adatai:

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.