Tapasztalatcsere a szövetségi edzőkkel

Szerző: objektív | 2021-07-21 10:34:00

A DVTK Labdarúgó Sportakadémián jártak az MLSZ utánpótlás válogatottjainál dolgozó szövetségi edzők.


A DVTK Labdarúgó Sportakadémián jártak az MLSZ utánpótlás válogatottjainál dolgozó szövetségi edzők. A szakemberek elsősorban tájékozódtak a Diósgyőrben folyó munkáról, bővebb információt szereztek a korábban korosztályos válogatottakban szereplő tehetségekről, és néhány új név is bekerült a füzetükbe. A klubnál dolgozó akadémiai szekciós vezetőedzők ugyanis néhány egyenletesen fejlődő játékost is a figyelmükbe ajánlottak.A koronavírus járvány idején a személyes kapcsolattartás szinte teljesen megszűnt, csupán telefonon vagy az online felületeken konzultáltak egymással a felek. Most viszont ismét lehetőség nyílt a személyes egyeztetésre, amely mindkét oldal számára rendkívül hasznos volt.

- Azért jöttünk a DVTK-hoz, hogy megismerjük az elmúlt időszak eseményeit, a klubnál történt változásokat, akár az edzői stábban történt cseréket – fogalmazott az eszmecsere után Belvon Attila, az U16-os magyar válogatott szövetségi edzője. – Átbeszéltük azt is, hogy a közelmúltban kik szerepeltek diósgyőriként a korosztályos nemzeti csapatokban, és nem titok az sem, hogy a jövőre vonatkozóan ajánlásokat is kértünk az edzőktől. Napi szinten ugyanis ők dolgoznak együtt a tehetségekkel, így előttük ismert a fejlődési ütemük. Természetesen mi is elmondtuk azt, hogy a szövetségnél milyen elvárások vannak, az U-s válogatottaknál kik dolgoznak, emellett a klubot és a szövetséget érintő mindennapi feladatokról is váltottunk néhány gondolatot.

Belvon Attila azt is hozzátette, hogy ezúttal a tíz kiemelt akadémiát látogatják meg, ez a folyamat a múlt héten kezdődött el, most érkeztek a DVTK-hoz.

- Egyik akadémia szakmai munkájába sem szólunk bele, de nyilván átadjuk azokat a tapasztalatokat, amelyeket a nemzetközi futballban látunk – folytatta Belvon Attila. – Inkább azt hoztuk szóba, hogy az egyének kapcsán milyen erősségeket és hiányosságokat tapasztaltunk a válogatott összetartásokon, mérkőzéseken. A képzési irányt a klubnak kell meghatároznia, amivel Diósgyőrben nincs is probléma. Kiváló szakemberek dolgoznak az akadémián, akik nagyon jól tudják, hogy melyek a nemzetközi trendek, mit érdemes követni a napi munka során.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Hozzászólások
3. borsodi73
2021-07-21 20:04:06
Egyszer a mieink mennek át egy kis pogácsázásra,aztán az ottaniak jönnek át ide.Valamivel el kell ütni az időt.A többi már történelem...
2. Jefhuj76
2021-07-21 13:18:48
Azt megkèrdeztèk már hogy ennyi èven át ennyi pènzből sem tudtak kinevelni egy játèkost sem,? Hogy Felcsutról kell hozni... Az nem lehet hogy itt minden gyerek alkalmatlan..... A nagyszámok alapj@n már ki kellett volna nevelni... Arról kellett volna beszèlni higy ha csomagolnak elviszik e öket kocsival.... Minnèl távolabb
1. Cs Attila
2021-07-21 10:51:56
Fogarasi, csak tudnám mi a faszt hadoválsz még itt!
Remélem egy szavadat sem hiszik el.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...