Banner

Szőke Áron a Diósgyőr csapatánál folytatja pályafutását

Szerző: objektív | 2023-02-16 08:12:00

Fiatal játékosunk profi szerződést kapott a DVTK-tól - írja a III.Kerületi TVE honlapja


A III. Kerületi TVE fiatal játékosa, a 17. születésnapját májusban ünneplő Szőke Áron profi szerződést kapott a DVTK-tól.

Filó Tamás, az óbudaiak utánpótlás szakmai igazgatója szerint ez óriási siker és jól példázza, hogy milyen remek szakmai munka folyik a klubnál.



Az átigazolásról így számolt be a III. Kerületi TVE honlapja:


Klubunk egyik legnagyobb tehetsége, Szőke Áron a DVTK együttesében folytatja pályafutását. A hír egyrészt örömteli, másrészt természetesen picit fájdalmas is. Örömteli, hiszen Áron életében és pályafutásában ez egy hatalmas mérföldkő, emellett pedig klubunk utánpótlásneveléséről is nagyszerű bizonyítványt állít ki, hogy egy ilyen nagy múltú klub profi szerződést kínál fiatal játékosunknak. Fájdalmas ugyanakkor, hiszen nehéz szívvel engedjük el fiatal tehetségünket, aki három éven át erősítette utánpótlás csapatainkat. Filó Tamással, utánpótlás szakmai igazgatónkkal beszélgettünk az ügy apropójából.


Az átigazolási időszak utolsó heteiben érkezett a hír, hogy tehetségünkért, Szőke Áronért bejelentkezett a DVTK. Fiatal védőnk az őszi szezon során többször készült Aczél Zoltán csapatával, edzőmérkőzéseken is pályára lépett és jó eséllyel a tavaszi idényt már a felnőtteknél kezdte volna.

Áron három éve került hozzánk a Vasastól, három edzője volt ezalatt: Vermes Krisztián, Balogh Ákos és Mónos Tamás. A három edző munkáját kell kiemelni ennek az átigazolásnak a kapcsán, hiszen hozzásegítették Áront ahhoz, hogy ilyen szintre jusson el. A sebességgel, a fizikalitással és az egy az egy elleni védőmunkájával magasodott ki a mezőnyből.

– beszélt a klubváltás kapcsán Szőke Áronról utánpótlás szakmai igazgatónk, Filó Tamás.


Egy ilyen ajánlat nem minden nap érkezik egy fiatal tehetségért, ennek ellenére a kérdést a felek alaposan körüljárták, mielőtt a végleges döntés megszületett volna.

Áron profi szerződést kapott 16 évesen Diósgyőrben, márpedig, ha egy 16 éves gyereket keres meg egy olyan nagy egyesület, mint a DVTK, akkor válaszút elé áll: fossza meg magától a lehetőséget, hogy a Diósgyőrben tudjon profiskodni, vagy maradjon itt, ahol hosszú távon is számítanának rá? Hosszú ideig gondolkozott rajta, hetekig beszélgettünk vele és a családjával, de végül úgy döntött, hogy szeretné megpróbálni.

Adódik a kérdés, hogy egy ilyen szituációban a klubvezetés, illetve az edzők milyen szerepet tölthetnek be egy játékos mellett.

Ilyen szituációban nehéz bármit is tanácsolni vagy jót mondani, hiszen mi sem tudjuk, melyik út vezet ahhoz, hogy futballista legyen. Az is lehetséges út, hogy most Diósgyőrben az NB III-ban végigfutballozza a tavaszi szezont, majd felviszik az első keretbe, és nyilván az is lehetséges út lett volna, hogy itt marad nálunk és saját magunk építjük fel, nevelgetjük őt a profi futballig. Tényleg nehéz volt a döntés, valóban nem is lehetetett jó tanácsot adni. Sok sikert kívántunk neki természetesen. Én azt mondtam, az egyik szemem sír, a másik nevet, mert végre örültem volna, ha olyan játékos tud megragadni majd a felnőttcsapatban, aki legalább három éve itt van és kicsit a miénknek tituláljuk, viszont örülök, mert Diósgyőrben kapott profi szerződést valaki a mi utánpótlásunkból, ami hatalmas dolog.

– beszélt az átigazolás kapcsán a döntés hátteréről Filó Tamás.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: tve1887.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2023-02-16 13:12:53 Piros öves, Őstag
Sok sikert magunknak az ő segítségével.
2023-02-16 10:07:00 Barna öves, Fanatikus tag
Sok sikert!
1. toki*
2023-02-16 08:31:15 Fekete öves, Veterán
Sok sikert, örömet nálunk!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...