Banner

Szétszakadhat az európai foci: 12 klub jelentette be, hogy létrehozza a Szuperligát

Szerző: Jáborcsik András | 2021-04-19 18:24:00

Sajtófigyelő - csakfoci.hu


Mintegy válaszul az UEFA vasárnapi, kemény hangvételű közleményére, 12 európai topklub közös és hivatalos bejelentést tett a Szuperliga létrehozásáról - adta hírül a csakfoci.hu.


Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) közleményben reagált arra, hogy angol, olasz és spanyol klubok egy zárt Szuperliga indítását tervezik, “cinikus tervnek” is nevezve az elképzelést. Az európai szövetség egyszersmind kilátásba helyezte, hogy az érintett csapatok sem a nemzeti, sem a nemzetközi sorozatokban nem indulhatnak el, ha csatlakoznak az új kezdeményezéshez.


ERRE MINTEGY VÁLASZUL 12 TOPKLUB JELEZTE, HOGY MEGALAPÍTOTTA ÉS TERVEZI RÉSZVÉTELÉT A SZUPERLIGÁBAN: AZ AC MILAN, AZ ARSENAL, AZ ATLÉTICO MADRID, A CHELSEA, A BARCELONA, AZ INTERNAZIONALE, A JUVENTUS, A LIVERPOOL, A MANCHESTER CITY, A MANCHESTER UNITED, A REAL MADRID ÉS A TOTTENHAM HOTSPUR.



A tervek szerint az alapítók mellett további három klubot hívnak meg az első idényre, további öt csapat pedig majd az előző szezon eredményei alapján kvalifikálhatná magát “az elitbe” – összesen tehát 20 csapattal tervezik az indulást.

Egyelőre tehát sem a német topcsapatok, sem a PSG nem csatlakozott hivatalosan a kezdeményezéshez.

Az elképzelések szerint a Szuperliga csapatai a nemzeti bajnokságaikban is szereplenének, az ottani bajnoki meccseiket hétköznap, a mostani BL-fordulók játéknapjain játszanák le. A tervezet szerint két 10 csapatos csoportban versengenének a résztvevők az augusztustól májusig tartó szezonban, majd ezekből a csoportokból összesen nyolc együttes jutna a negyeddöntőbe. A végjáték a BL-hez hasonlóan, kiesés és oda-visszavágós rendszerben zajlana.

Az, hogy melyik évben indulna el a sorozat, még képlékeny, a Szuperliga alapítói mindenesetre szeretnének az UEFA-val és a FIFA-val is egyeztetni még. Az viszont egyértelmű, hogy a szakszövetségektől függetlenül működne az új szervezet, amelynek elnöke a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez lesz, alelnökként pedig Andrea Agnelli, a Juventus elnöke (és az UEFA végrehajtó bizottságának – eddigi? – tagja) , illetve Joel Glazer, a Manchester United egyik tulajdonosa tevékenykedik majd.


Tovább a csakfoci.hu-ra >>>>>>>>


forrás: csakfoci.hu

fotó: marca.com




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

29. tamaskpt |Válasz erre: 28. Karpfen
2021-04-22 14:53:38 Piros öves, Őstag
Oké, csak ahhoz egy egyeduralkodó liga kell, ahonnan nagyobb pénzért sem igazol el senki. A fociban ha bárki fizetési sapkát húz, azzal a rivális országnak/ligának ágyaz meg sikereket.
28. Karpfen |Válasz erre: 26. tamaskpt
2021-04-21 17:55:53 Barna öves, Veterán
Igen, ez így van. Pont ezért szimpatikus nekem az amerikai rendszer a fizetési sapkával.
27. johny* |Válasz erre: 17. Asgaroth
2021-04-21 13:07:55 Fekete öves, Veterán
Aha, köszi.
26. tamaskpt |Válasz erre: 24. Karpfen
2021-04-21 12:15:50 Piros öves, Őstag
Vagy ez fog előbb-utóbb megvalósulni ha sikerül egyszer áttolni erővel, vagy jön a női kézi lex Siófokja, azaz mindegy lesz hogy ki milyen pozíciót ér el, a szövetség önös érdekből eldöntheti majd, hogy ki menjen a BL-be.
A zászló sajnos a nagyoknak áll.
25. toki* |Válasz erre: 21. tamaskpt
2021-04-21 12:09:53 Fekete öves, Veterán
Az tény. De az, hogy valaki alapító tag, abból még ki lehet szállni, hogy, hogy és miként az megint 1 másik dolog.
24. Karpfen
2021-04-21 11:25:46 Barna öves, Veterán
Egyébként pont ugyanez játszódott le férfi kosárlabdában, azzal a különbséggel, hogy az európai szövetség nem keménykedett. A "szakadár" BL azóta sikeresen működik, vannak nézők (mármint békeidőben), van TV-közvetítés. A szövetség BL-je pedig a kutyát sem érdekli. Csak pl. Hanga Ádámot nem engedik el EB-selejtezőre.
2021-04-21 10:48:54 Barna öves, Fanatikus tag
Nevetséges amúgy ez a nagy felháborodás, úgy védik egyes szurkolók, játékosok az Uefat mintha elfelejtették volna hogy az elmúlt években hány vezetőjüket csukták le korrupció miatt. Vagy ott a katari vb, 6000 munkás vesztette az életét az építkezés alatt, a VB időpontja december lesz, ami teljesen szembe megy a foci hagyományaival, csak ugye van az a pénz amiért nem zavar senkit. Érdekesnek tartom, hogy a szurkolók ez ellen nem tiltakoznak úgy mint egy új liga indítása esetén.
22. antiabs
2021-04-21 10:35:27 Piros öves, Őstag
Talán a mosodás, harácsoló klubvezetők és uefa-fifa maffia mellett a pénzéhes játékosokat és menedzsereiket is érdemes "elővenni", akik közül soknak meg sem fordul a fejében, hogy legalább ebben a nehéz időszakban kevesebbet keressen, akik szerint határ a csillagos ég, miközben már a járvány előtt sem termelték meg a klubok a kiadásaikat, akik szerint normális az, hogy évente 10 milliót ajánlanak neki, de ő 15 milliót akar(, euróban), miközben kb. 1 éve sérült és járvány van.
Nem meglepő, ha a klubvezetőknek fő a feje, hogy hogyan tudnak évente még többet fizetni a sztárocskáknak, hogy legyen egy 13. Lambo' is a garázsban.
De benne van ebben mindhárom oldal vastagon.

A nagyok pedig nem akartak várni 3 évet a még nagyobb pénzre, így léptek és ezzel sikerül is előbb megszerezni, amit akartak.
Ráadásul uefa most a megmentő, mindenki boldog a kisebbik rossz megoldással, az az 1-2 klubelnök pedig röhögve kibírja ezt a kritikát, főleg, h pl. jó eséllyel Agnelli egyébként se sokáig lesz már az foci vonalon, pár hónapja tervezik, h átteszik másik családi céghez, és végülis ez is siker lesz, ha több pénzt szerzett a cégének az uefa -tól.

Vihar a biliben, h a kicsik lenyeljék a békát.
21. tamaskpt |Válasz erre: 19. toki
2021-04-21 09:59:22 Piros öves, Őstag
A City tagja volt az eredeti tizenkettőnek, a PSG katari tulaja meg nyilván nem fogja a FIFA határait feszegetni a katari vb előtt.
20. Asgaroth |Válasz erre: 19. toki
2021-04-21 09:34:33 Narancs öves, Lelkes újonc
Az MC tulaja alapító. A szurkolók és az FA nyomására léptek vissza. A PSG-é várakozó álláspontra helyezkedett és gondolkodási időt kért a 12-től. Ő is benne lett volna, ha nincs ekkora nemzetközi nyomás. Szóval az arabok is nyakig benne vannak.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...