Banner

Szamosi Tamás a DVTK tartalék új vezetőedzője

Szerző: amigeleken.hu | 2023-06-28 11:09:00

Az NB III.-as bajnokságban érdekelt DVTK második csapatát új vezetőedző irányítja.


Simon Miklós, a DVTK Labdarúgó Akadémia új szakmai igazgatója után újabb szakember érkezett Diósgyőrbe a Honvéd akadémiájáról. A kooperációs szerződés keretében Kazincbarcikára távozó Vincze Richárd helyét Szamosi Tamás veszi át a DVTK tartalék csapatánál.


A DVTK honlapja adott tájékoztatást róla, hogy az NB III.-as bajnokságban érdekelt DVTK második csapatát új vezetőedző irányítja. A kispadot Vincze Richárdtól Szamosi Tamás vette át, akinek a munkáját asszisztens edzőként Miskei Attila, kapusedzőként pedig Szalma Pál segíti majd.


Számomra nagyon fontos volt, hogy Vincze Richárd a Kazincbarcikánál kapjon szerepet, hiszen a két klub hosszútávú kooperációban gondolkodik. A fiatalok fejlődése szempontjából lényegesnek tartottuk, hogy Csábi József és Koszta Péter mellett a stáb tagja legyen - árulta el az előzményeket Simon Miklós, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója. - Az elmúlt években megszerzett tapasztalatával ugyanis így tudja segíteni a fiataljainkat és a KBSC szakmai munkáját egyaránt. Meggyőződésem ugyanakkor, hogy az edzők és a játékosok esetében profilok alapján kell dolgoznunk. Legalábbis én így szeretek, így szoktam. A második csapatunknál lényeges volt, hogy az új szakvezető eredményesen, produktívan tudja nevelni a labdarúgóinkat. Mindenképpen legyen aktív, felnőtt tapasztalata a pályán és az öltözőben egyaránt. Emellett pedig fejlesztő edzőként is tekinthessünk rá. Szamosi Tamással a Honvédnál dolgoztam együtt, ismerem a mentalitását. Tudom, hogy a sikerek érdekében ha kell, akkor reggeltől-estig a pályán tölti a napját. Legyen szó a csapatról, vagy egyes játékosokról. Az általam elképzelt profilba már Kispesten is beleillett, biztos vagyok benne, hogy a DVTK-nál sem lesz ez másképp. Ráadásul korábban is dolgozott már piros-fehér szerelésben, ezért biztosra veszem, hogy a közegbe is hamar be fog illeszkedni.Szamosi Tamás neve egyáltalán nem ismeretlen a DVTK-nál, hiszen a 2016/2017-es bajnokságban másodedzőként dolgozott az NB I.-es együttes szakmai stábjában. Ezután Balmazújvárosban és a Haladásnál ténykedett, az elmúlt négy esztendőben pedig a Bp. Honvéd akadémiáján nevelte a fiatalokat. A mögöttünk hagyott bajnokságban a kispestiek második csapatát vezette az NB III., Közép csoportban.


Nagyon vártam már ezt a napot. A korábbi diósgyőri időszakomból most is felvillanak az emlékek. Tudom, hogy az embereknek mit jelent itt a labdarúgás, milyen szenvedélyesek a szurkolók - fogalmazott az első edzés előtt Szamosi Tamás. - Azzal a szenvedéllyel fogok neki a munkának, ami játékos koromban is jellemzett. Ezt a hozzáállást és a bennem rejlő tudást akarom átadni a fiatalok számára. A stábommal közösen azon leszünk, hogy a tehetséges futballistákat felkészítsük a felnőtt futball elvárásaira. Tudniuk kell, hogy mi vár majd rájuk az első csapatnál. Ha pedig megkapják a lehetőséget, akkor ezzel élniük is kell. Ez a legfontosabb feladatunk, nagyon várom, hogy elkezdjük a közös munkát.


Szamosi Tamás azt is kiemelte, hogy a lehető legjobbkor tért vissza a DVTK-hoz. Az NB II.-es bajnoki cím és feljutás után a városban érezhető a futball-láz. Ugyanakkor lényegesnek tartja, hogy a hátország kellően segíteni tudja az élvonalbeli együttest.

Egyáltalán nem jelent problémát, hogy rendkívül alacsony átlagéletkorú keretünk lesz. A Honvéddal a Közép csoport legfiatalabb együttesével álltunk helyt a bajnokságban, ezért ettől egyáltan nem tartok - folytatta Szamosi Tamás. - Azoknak a tehetségeknek, akik profi labdarúgóvá akarnak válni, 16-17-18 évesen készen kell állniuk a feladatra, az eredményes NB III.-as szereplésre. A sorsolásra egyelőre még várni kell, annak viszont nagyon örülök, hogy egy jó stábbal dolgozhatok. Miskei Attila és Szalma Pál is jól ismeri a jelenlegi keretet, ezért egész biztos, hogy sok segítséget kapok majd tőlük.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes cikkre >>>>>>


forrás: dvtk.euÉs ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...