Banner

Steve Kasper a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője

Szerző: objektív | 2023-05-02 20:25:00

A 61 esztendős szakember az NHL-ben is dolgozott vezetőedzőként.


Steve Kasper személyében kanadai vezetőedzője lesz a DVTK Jegesmedvék csapatának a 2023/2024-es idényben. A 61 esztendős szakember korábban vezetőedzőként dolgozott a világ legrangosabb jégkorong ligájában, az NHL-ben. Legutóbbi munkája során a KHL-ben szereplő Kunlun Red Star másodedzője volt.



Steve Kasper figyelemre méltó játékos pályafutása során 13 szezonban 915 mérkőzésen szerepelt a világ legerősebb bajnokságában, az NHL-ben. 9 idény során erősítette a Boston Bruins csapatát, majd szerepelt a Los Angeles Kings, a Philadelphia Flyers és a Tampa Bay Lightning együttesében is. Játékosként a liga egyik legjobb védekező szellemű csatárának tartották számon. Visszavonulása után rögtön elkezdte edzői karrierjét és hamar komoly szerepet kapott Bostonban. Elsőként a Bruins másodedzője volt, majd a következő szezonban a klub farmcsapatát, a Providence Bruins-t vezette az AHL-ben. Ezt követően a világ legrangosabb ligájában, az NHL-ben kapott vezetőedzői megbízást, két idényen keresztül irányította a Boston Bruins együttesét vezetőedzőként. A karrierje következő állomásában a kanadai juniorligában szereplő Yarmouth Mariners csapatát irányította sikeresen, bajnokságot is nyert a klubbal, majd visszatért az NHL-be, de ezúttal a Toronto Maple Leafs szervezetéhez. Három éven át játékosmegfigyelő volt, majd a scout részleg vezetője lett. 2017-ben elhagyta Észak-Amerikát és a kínai U18-as válogatott edzője lett, később pedig az orosz juniorligában szereplő KRS Heilongjiang vezetőedzője volt. Legutóbbi munkája során a világ második legrangosabb ligájában, a KHL-ben dolgozott, a Kunlun Red Star másodedzőjeként.

- Igazán élveztem a tárgyalási folyamatot, ami során éreztem a profi szemléletet és a szenvedélyt a General Manager és az erőnléti edző részéről. – kezdte nyilatkozatát Steve Kasper - Imádom a jégkorongot és imádom az új kihívásokat. Tisztában vagyok vele, hogy a DVTK egy stabil hátterű multisport klub, a jégkorongnak pedig nagy hagyománya van a városban. A körülmények adottak lesznek, hogy kiszolgáljuk a szenvedélyes szurkolótáborunkat. Szerencsésnek érzem magam, hogy több nagyszerű városban és országban dolgozhattam a karrierem során, nagyon várom, hogy új élményeket szerezzek Magyarországon. Remélem, hogy életreszóló kapcsolatokat építhetek ki Miskolcon. Az a típusú edző vagyok, aki elvárja a fegyelmezettséget. Szeretek nyugalmat árasztani a játékosaim felé és kimutatni, hogy hiszek bennük. Minden edzést és minden meccset lelkesen várok, úgy tekintek ezekre, mint remek alkalmak a fejlődésre. Sokat adott nekem a hoki és szeretném továbbadni azt a tudást, amit az évek során elsajátítottam. Egy olyan csapatot szeretnék látni a jégen, ami egy erős alapra építve több játékrendszerben is képes játszani. Hiszek abban, hogy a fejlesztés, a játékrendszer és a kreativitás sikeresen tud együttműködni. A kemény munka mindig kifizetődik, szeretném elérni, hogy a játékosok örömmel jöjjenek a jégcsarnokba dolgozni. Bízom benne, hogy olyan csapatunk lesz, akik büszkévé tudják tenni a szurkolótáborunkat. Sok jó dolgot hallottam már a DVTK szurkolókról, akik nagymértékben tudják segíteni a csapatot. Várom már, hogy találkozhassak velük, addig is pedig a nyár folyamán feltérképezem a ligát és a csapatunkat, valamint elkészítem az edzésterveket annak érdekében, hogy felkészülten kezdhessük meg a közös munkát a következő szezonra.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
7. kétess
2023-05-29 16:08:39 Lila öves, Őstag
DVTK JegesMacik számára jó lenne meg szerezni: Bartalis István: Születési dátum: 1990. szeptember 7. (32 éves) Születési hely: Csíkszereda, Románia: Nemzetiség: magyar: Magasság: 186 cm: Testsúly: 86 kg: Csapatadatok: Poszt: csatár. És Erdély Csanád; (Dunaújváros, 1996. április 5. –) magyar profi jégkorongcsatár, jelenleg a Fehérvár AV19 csapatában játszik a jégkorongligában (ICEHL). Nyitott kérdés e két válogatott alapember jövője, akik jelenleg nem rendelkeznek érvényes szerződéssel. //Hydro Fehérvár AV19//:
2023-05-26 19:25:55 Piros öves, Őstag
1. Nekem a kanadai stílus tetszik. Amúgy játszottuk már ezt több szezonban. Amennyiben lesz kondi, úgy a kanadai stílussal minden mecset meg lehet nyerni a 2- ik harmadban. 2. A kommunikáció nagyon nem szurkolóbarát jelenleg. Főcímen van a hivataloson mindenki, aki hosszabbít, de az hogy Galajdát elvitték el volt rejtve a cikkek között. Galajda olyan érték volt nálunk jelenleg, mint a franciáknál a kakas vagy a ződeknél az E betü. Így a két éve bejelentett stratégia is megkérdőjelezhető, szóval akárhogyis, de nem tetszik a kommunikáció...
5. kétess
2023-05-09 20:11:41 Lila öves, Őstag
Én meg reméllem. Hogy pár kanadai jó játékost is hoz a csapatunk számára):
4. repohár
2023-05-07 18:46:19 Piros öves, Őstag
Ide jó lesz, szerintem.
3. repohár
2023-05-06 16:24:00 Piros öves, Őstag
88-89-es szezonban a LA Kingsben együtt játszott Wayne Gretzky-vel és Luc Robitaille-vel hogy csak a két legnagyobb nevet említsem a teljesség igénye nélkül.
2. abori
2023-05-06 10:40:44 Lila öves, Fanatikus tag
Hát...tényleg nem semmi! Stevenstreet kollégánk "elintézte" Tokaji leváltását. :)
1. sadab1*
2023-05-06 10:01:45 Fekete öves, Veterán
Nem semmi! Vajon mit tud itt fakítani?
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...