Banner

Spanyolország – Magyarország

Szerző: amigeleken.hu | 2022-11-27 17:00:00

Női kosárlabda Európa bajnoki selejtező


Női kosárlabda Európa bajnoki selejtező

Spanyolország – Magyarország


Vasárnap 17 órától Spanyolországgal mérkőzik a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjében a magyar válogatott, melynek keretében két diósgyőri kosárlabdázó, Kányási Veronika és Kiss Angelika kapott helyet.

A wbasket.hu-nak köszönhetően ismerkedjünk meg aktuális riválisunkkal.



Spanyolország veretlenül érkezik a 4. fordulóhoz. Tavaly 66-62-re nyertek Szekszárdon, ezt követően pedig a mieinkhez hasonlóan ők is hozták a Románia és az Izland elleni kötelezőket. Ők 55, illetve 66 ponttal múlták felül a teljesen más célokért küzdő két együttest. Ha a spanyolok nyernek és Románia vereséget szenved Izlandon, akkor Miguel Mendez gárdája matematikailag is kvalifikálhatja magát a 2023-as kontinenstornára. Ezt egyébként még Törökország, Olaszország és Lettország mondhatja el magáról. Ez nem azt jelenti, hogy a többi kiadó helyre nem rajzolódnának ki egyértelműen az esélyek. Most szigorúan csak matematikai oldalról van szó. Ha matematika akkor nem lehet elmenni amellett sem, hogy kedvezően alakultak a mieink szempontjából a csütörtöki eredmények, de természetesen vasárnap este lehet mérleget vonni, hogy a februári két mérkőzésen milyen eredményre lesz szükség a továbbjutáshoz.

Visszatérve Spanyolországra. A szempontjukból egy sikertelen 2021-es esztendő végén kezdődött ez a selejtező-sorozat. A részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon 6. helyen zártak és így lemaradtak a világbajnoki selejtezőről, ezzel együtt pedig a 2022-es világbajnokságról is. Tokióban az olimpián a negyeddöntő jelentette a végállomást és ezt követően szinte azonnal felmentették a tisztségéből Lucas Mondelo-t. Nem az eredmények, hanem fegyelmi okok miatt: a megalázó kijelentéseit és a megkérdőjelezhető módszereit több játékosa is nehezményezte. A kapitányi posztot Miguel Mendez vette át, akivel szemben a minimális elvárás a sikeres kvalifikáció. Spanyolország dominanciája elmarad a 2010-es években látottaktól, amikor három Európa-bajnokságot nyertek, olimpiai és világbajnoki döntőt vívtak. Ettől függetlenül ez egy bombaerős gárda és a hátország is irigylésre méltó. A Covid utáni első teljes nyáron mind az öt nagy utánpótlás tornán (U16, U18, U20 Európa-bajnokságok, U17-es világbajnokság és EYOF) érmet szereztek.

A Szekszárdon látott csapatuk három helyen változott, Silvia Dominguez, Irati Etxarri és Laura Gil nem lesz a vasárnapi mérkőzésen. Helyükre Laura Peña, María Araújo és Astou Ndour került. Etxarri csütörtökön Izland ellen ott volt a pályán, de azóta cseréltek a spanyolok és ellenünk már a tokiói olimpia után visszatérő világklasszis center Astou Ndour lesz a keretben. A 12-es keretből egyébként öten játszanak Valenciában. Nagyon régen volt arra példa, hogy egy klubban ennyi válogatott összpontosuljon Spanyolországban, de a Salamanca és a Girona klasszis légiósai mellett a Valencia ezen iránynak szavazott bizalmat. Ennek nagy löketet adott Alba Torrens hazatérése Jekatyerinburgból, aki – bár még csak 33. életévében jár – korelnöke ennek a nemzeti csapatnak. Torrens mindössze két bajnoki és két Euroliga meccsel a lábában érkezett a novemberi válogatott programra. Izland ellen 10 percet vállalt.


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>


forrás: wbasket.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

34. Elemér
2022-12-02 11:39:14 Kék öves, Fanatikus tag
Kiss Virág nem tudom mennyire illene bele a csapatunkba, az emberi oldalt nézve. Játéktudása nem kérdéses, de a hisztik, ultimátumok ide nem kellenek szerintem.
33. Mkosar
2022-12-02 08:31:06 Lila öves, Fanatikus tag
Én is belső posztot preferálnék, maradva a lehetőségek talaján.
Nem egyszerű ez Igy november végén. Bár a Tf is megtalálta Mannist, de gyanitom ott már volt egy kapcsolat, Hegedűsnél játszott Cegléden.
Kiss Virággal kapcsolatban, kezd túl sok 'ultimátumot' adogatni mostanság ...
32. korxi
2022-12-02 08:14:17 Piros öves, Veterán
Kiss Virágnak nyilván esze ágában sincs idejönni, szurkolói vágyálom az ő emlegetése (csakúgy mint irányítóposzton volt Studeré a szezon előtt).
Nem tudom hogy hogy van-e valóságalapja annak hogy nem tetszik neki az edző, de ha esetleg van bármi ilyesmi, most tárt karokkal várja őt a Határ nélküli Sopron, ahol légiósfronton sem úgy állnak, ahogy eddig azt megszokhattuk.

Nem is biztos hogy mentálisan, közösségileg beleillene-e a csapatba, aminek pedig nálunk kiemelt szerepe van. Pár éve - a Pécs közlése szerint - szóban megegyeztek, egymás tenyerébe csaptak, másnap aláírt a Szekszárdhoz, aztán mégis visszavették és visszament Pécsre, ahol most ultimátumot intéz hogy vagy ő vagy az edző?
31. Geotic |Válasz erre: 30. Frici
2022-12-02 06:27:57 Piros öves, Őstag
Húúú, az nagyon jó lenne.
Ha ő akar még valamit a kosárlabdától, akkor mindenképpen euroligában kellene játszania.
30. Frici
2022-12-02 06:06:02 Fehér öves, Tag
Kiss Virág nincs jó kapcsolatba az edzővel ultimátumot adott vagy ő vagy az edző. És szerintem őaz egyik magyar aki jöhet.
29. Geotic |Válasz erre: 25. Mkosar
2022-12-01 21:39:37 Piros öves, Őstag
Kiss Virág :-)
28. IEVVV |Válasz erre: 25. Mkosar
2022-12-01 19:21:50 Kék öves, Fanatikus tag
Nem kérdés: irányító, center
27. Elemér |Válasz erre: 25. Mkosar
2022-12-01 10:04:52 Kék öves, Fanatikus tag
Ha lehet választani én azt gondolom, hogy belső posztra egy fizikális, erős 4-5-öst hoznék, hogy Cherinek legyen minőségi cseréje, Angi meg tudna 4-est játszani.
26. Karpfen |Válasz erre: 25. Mkosar
2022-12-01 09:43:30 Barna öves, Veterán
Ez nehéz ügy. Ha azt mondjuk, hogy légióst nem hozunk, mert van négy, nagyon beszűkülnek a lehetőségek, tulajdonképpen mindegy milyen posztra,csak legyünk meg darabra, és legfeljebb sokat játszunk alacsony szerkezetben. Ha légióst hozunk, mert csak van még vagy 10 meccsünk az EL-ben (csak európai lehet!), meg ugye légiós sérült meg, én 3-5 körüli magasabb játékost néznék.
25. Mkosar
2022-12-01 08:08:44 Lila öves, Fanatikus tag
No, akkor felmerül a kérdés.
Véleményetek szerint, milyen posztra, milyen típusú játékost kellene igazolni?

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...