Banner

Sántha Gergely: Minél több régióbelit szeretnénk beépíteni

Szerző: Jáborcsik András | 2019-06-24 17:15:00

Az egyik borsodi internetes oldalon interjú jelent meg Sántha Gergellyel, aki immár nemcsak a DFC Kft. ügyvezetője, hanem egy újonnan alakult egyesület, a DVTK elnöke is.

A boon.hu "Minél több régióbelit szeretnének beépíteni" című interjújából idézünk:


Észrevettük, hogy azon a sajtótájékoztatón, amelyen legutóbb részt vett, a neve alatti titulusként DVTK elnök szerepelt, holott eddig ,,csak” az NB I.-es labdarúgócsapatot működtető DFC Kft. ügyvezetőjeként ismertük. Mi történt, mi változott?

Az, hogy a DFC Kft. ügyvezetője vagyok, változatlan. Van viszont egy egyesület, amelynek a neve DVTK, és ennek a szervezetnek a tagsága engem választott meg elnöknek. Ez az egyesület nem azonos a 2000-ben alapított DVTK SE-vel, amely a labdarúgó-utánpótlás területén működik, Tamás Gábor elnök vezetésével.

Miért volt szükség erre az egyesületre?

Azért, hogy megfelelő szervezeti keretet tudjunk adni a növekedésnek, a sokszínűségnek, az új sportágaknak, a DVTK-családnak. Ugyanis többéves munkával sikerült kivívni azt a rangot, hogy az országosan kiemelt, nagy egyesületekkel emlegetnek minket együtt, és nem mellékesen így tekintenek ránk az állami sporttámogatás elosztási rendszerében is. A DVTK-nak jelenleg több mint 2600 sportolója van, és a DVTK egyesület azoknak a sportágaknak az összefogó, összegyűjtő szervezete, amelyek nem látványcsapatsportágként működnek. A felnőtt labdarúgásnak, a jégkorongnak, a kosárlabdának és a röplabdának megvannak a maga keretei, ezeket a sportágakat a DVTK-hoz mint klubhoz tartozó gazdasági társaságok működtetik.

Fel tudná sorolni, hogy pontosan hány sportág működik a DVTK égisze alatt?

Ez régebben nagyon könnyű volt, mert amikor szerepet vállaltunk a klubnál, nem volt csak a labdarúgás. Aztán jött a kosárlabda, a sakk, a birkózás, a jégkorong, majd az asztalitenisz. Két éve a röplabda, az E-sport, a kézilabda, a rövidpályás gyorskorcsolya jelentette a bővülést, tavaly pedig a műkorcsolya, a cselgáncs és muaythai, az idén pedig a kajak-kenu, az atlétika, a triatlon, a darts és a kerékpár szakosztályokkal lett kiemelt vidéki sportegyesület a DVTK.

Várható-e további szervezeti változás, vagy a DVTK egyesület belépésével ez egy időre nyugvópontra került.

Úgy fogalmaznék, hogy transzformációban vagyunk. Szeretnénk még egyet lépni, holding struktúrában működni, amelynek során bizonyos feladatok, mint a gazdasági, a marketing, a pénzügyi, a hr-es, a létesítményüzemeltetés, a beruházás, az egészségügy központilag lennének kezelve, miközben a sportágak önállóan, sportszakmailag elkülönülve tevékenykednének. Ebben a felállásban a központ a sportszakmai eredményekhez, a sportolói létszámhoz arányosított elosztási, támogatási rendszert alkalmazna.

Pénzügyileg mekkora volumenről beszélhetünk? Éves szinten a DVTK finanszírozása – beleértve nemcsak a miskolci, hanem a vidéki bázisokat – forintban kifejezve mekkora összeg?

Nagyságrendileg 3 milliárd forint ráfordítást igényel a 18 sportág működtetése, az utánpótlás üzemeltetésével, a több mint 2600 sportoló versenyeztetésével.


Tovább a teljes interjúra a boon.hu-ra >>>>>>


forrás: boon.hu




Mutasd a teljes cikket
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

13. Diósgyőri |Válasz erre: 8. Gábor1976
2019-06-25 20:23:47 Lila öves, Tag
Teljesen igazad van, komolytalan ami itt folyik labdarúgás címén, mind felnőtt, mind up. szinten. Dilettáns vezetők az up-nál és a felnőtteknél is. Hazudozás, ködösités és a szúrkolók teljesen hülyének nézése. Viszont inkább a Tállya legyen Nb3-as, csak egy Borsodi csapat, ami azért közelebb áll hozzánk, legalább is hozzám igen
12. vebgy*
2019-06-24 23:16:51 Fekete öves, Veterán
Csak ezeket a dumákat ne kéne olvasnom időről időre...
11. betyarok
2019-06-24 22:53:07 Fekete öves, Őstag
Kutya ugat, karaván halad.
10. Füles1
2019-06-24 22:05:17 Lila öves, Tag
Sántha mint DVTK elnök, Vanger Vilmos meg forog a sìrjában. Van még lejjebb?
9. bohumil-stejskal |Válasz erre: 7. zorba
2019-06-24 20:43:39 Fekete öves, Őstag
Bingooooo
8. Gábor1976 |Válasz erre: 7. zorba
2019-06-24 20:07:58 Fehér öves, Újonc
Tudom sport. De az NB3 vereségévl a Tállyát bentartotta. Ma derült ki hogy mint legjobb 13 ig. Bent marad. Ha csak döntetlen vagy esetleg győzött volna a DVTK most az SBTC maradt volna NB3 as. Csak egy erősebb csapatot kellett volna kiállítáni. És nem arra gondolok hogy Nb 1 esek kel mwgwrősitve. Csak úgy ahogy az előtt lévő fordulóban kiálltak. Szóval ha ők ezt az egészet komolyan vennék akkor így kellene hozzáállni. Szerintem
7. zorba*
2019-06-24 19:54:11 Fekete öves, Veterán
Az is tiszta vicc, amikor Sántha elnök urat az egri és salgótarjáni központokról kérdezik, ő meg mindent Benczésre hárít. Szerintem nem is nagyon jár arrafelé, Miskolcon is csak elvétve.

Nagy parasztvakítás ez az egész regionális"DVTK brand", csak fedővállalkozások hálózata az állami támogatások lehúzására, meg állami pénzekből saját vagy résztulajdon ingatlanok fejlesztésére.

Én már nem tudok hinni LT sameszének, mert mást tesznek a valóságban, mint amit kommunikálnak.
6. zorba* |Válasz erre: 4. Gábor1976
2019-06-24 19:23:14 Fekete öves, Veterán
Tudom. De lehetne csak arra költeni és nem arra koncentrálni, hogy minél jobban lehúzzák az Emberi Erőforrások Minisztériumot és a szakági szövetségeket a sok-sok szakosztállyal. Sokszor a kevesebb több. Lásd Mezőkövesd.
2019-06-24 19:19:48 Fekete öves, Veterán
A kerékpárnak örülök, a kő-papír-olló szakosztályt viszont hiányolom.
4. Gábor1976 |Válasz erre: 2. zorba
2019-06-24 18:56:46 Fehér öves, Újonc
3 milliárd nem a foci csapat

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...