Sántha Gergely: A hosszú távú céljaink nem változnak

Szerző: objektív | 2021-04-08 11:44:00

Interjú Sántha Gergellyel, a DVTK elnökével


A DVTK labdarúgó csapata a hétvégi zalaegerszegi vereségével nehéz helyzetbe került. A bajnokságból még hat forduló hátra van, így továbbra is van esély az NB I.-es tagság meghosszabbítására, de ehhez győzelmekre lesz szükség a következő hetekben. Sántha Gergellyel, a DVTK elnökével beszélgettünk. - írja a dvtk.eu


- A téli szünetet követően a Ferencváros legyőzésével biztatóan vágtunk neki a tavaszi menetelésnek, de az utóbbi időben ismét megtorpant a csapat. Hogyan látod az elmúlt hetek történéseit?
- A zalaegerszegi vereséggel rendkívül nehéz helyzetbe került a csapat. Habár az egész 2020/2021-es szezon eredményei elmaradtak a várakozástól, az új tulajdonosi kör érkezésével az anyagi lehetőségeink megváltoztak és télen sokat tettünk annak érdekében, hogy reális esélyünk legyen a bennmaradás kiharcolására. Soha nem érkezett még egyszerre ennyi minőségi labdarúgó a DVTK-hoz egy átigazolási időszak alatt. Igyekeztünk az új szakmai stáb minden kívánságát teljesíteni. A klubnál mindent alárendeltünk az első csapat szereplésének, mindenki teljes erőbedobással látott munkához, és a tavaszi rajtnál úgy tűnt ennek meg is lett az eredménye, hiszen mi vetettünk véget a bajnok Ferencváros hosszú ideig tartó hazai veretlenségi sorozatának. Az utóbbi időben azonban ismét elmaradtak a győzelmek, ami természetesen minden szurkolót aggodalommal tölt el.

- Mi hiányzik a győzelmekhez véleményed szerint?
- A szakmai stáb minden tudását latba vetve az NB I.-es tagságunk meghosszabbításán dolgozik. Amit a tulajdonos és a klubvezetés tud tenni az az, hogy ahogyan eddig is, ezután is megteremtjük a feltételeket a jó szerepléshez. Ez a mostani helyzetben kifejezetten igaz, így a feltételek hiánya egészen biztosan nem akadályozza, hogy a csapat a pályán a jelenleginél lényegesen jobb eredményeket érjen el. A DVTK-nál rendelkezésre álló kereteket természetesen a szakmai stábnak és a labdarúgóinknak kell megtölteniük tartalommal a pályán. Egy biztos, a járványhelyzet a legtöbb magyar klubhoz képest bennünket abból a szempontból hátrányosabban érintett, hogy nálunk a hazai mérkőzéseken több ezer szurkoló biztatná a stadionban a csapatot és ez talán pont annyi plusz pontot jelentene, amennyi ahhoz kellene, hogy biztosan maradjunk bent.

- Mindenki bízik az élvonal kiharcolásában, de van terv arra az esetre, ha ez mégsem sikerül?
- Természetesen egy komoly klubnál minden forgatókönyvre előre fel kell készülni, és nincs ez másként nálunk sem. A tulajdonos és a klubvezetés azért erősítette meg tavasszal a csapatot, hogy jó esélyünk legyen a bennmaradásra és a következő bajnokságban már olyan keretünk legyen, amelynek a bajnokság felétől csak előre kell tekintenie a tabellán és nem hátrafelé. Hosszú távon pedig a cél az, hogy a csapatunk ott szerepeljen, ahová a szurkolóink már most is várják, vagyis a mezőny első felében. Mégis amennyiben a legrosszabb eset következik be, és a csapat a második vonalba kényszerül, akkor a tulajdonos és a klubvezetés célja egyértelmű, az azonnali visszajutás. Ezért, ha a klubban lesznek is változások, a csapat költségvetése ebben az esetben sem fog csökkenni, továbbra is az első osztálynak megfelelő marad. Viszont nem szeretném az ördögöt a falra festeni, 10 éve folyamatosan a legjobbak között szerepelünk, ilyenre csak egyszer volt példa a klub történetében, még a '70-es, '80-as évek aranycsapata idején, ezért még egyszer hangsúlyozom, a klubnál mindent annak rendelünk alá, és a klub minden munkatársa azon dolgozik, hogy jövőre is az ország legjobb 12 csapata között szerepeljünk.


forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

95. mr-d
2021-04-12 08:25:57
Sántha nyilatkozatairól A tanú c. örökbecsű film jut eszembe:

Az a baj, hogy a jelenlegi vezetésnek nincs mire szerénynek lenni...hacsak arra nem, hogy ilyen eredmények mellett is "felfelé buknak"... ez valóban művészet és egyfajta (nyelvi?) tehetségről árulkodik.
94. tomi87
2021-04-11 15:55:53
.
93. árpádvezér
2021-04-10 11:52:36
Még egyet írok! Nézzetek rá sántának erre a cinikus,gúnyos és lenéző képére...! Sugárzik róla a gyűlölet.
Ezt érdemlitek hálátlan vidéki parasztok!
Haver, ennél mi sokkal többet,csak te ezt nem tudod felfogni az agyaddal!
92. vebgy |Válasz erre: 80. qwerty
2021-04-09 23:06:44
...no az a légkör..az a totális nihil, a képmutató "profizmus" tettetése, a mélységes amatőrizmus valójában...a klubunkat most bitorlók hátsója bevédése..
91. betyarok
2021-04-09 21:10:14
Távozz tőlünk Sántán!!!
90. qwerty |Válasz erre: 82. grosser
2021-04-09 18:40:07
Én már azt se tudom ki kicsoda ebben a csapatban, ha nagy néha megnézek egy meccset akkor mindegyik mezben a régieket látom. Ha kiesünk, kiesünk, jó lenne nem öt évre, bár mire összerakják ezt a csapatot lehet több lesz az.
89. grosser |Válasz erre: 88. árpádvezér
2021-04-09 18:04:29
Ezen ne múljék ,én is adom a nevemet, grösser = Hodobay Sándor
88. árpádvezér |Válasz erre: 87. grosser
2021-04-09 17:54:07
Szia! Köszönöm személyes megszólításodat! Én még a nevemet is adom,hogy itt végre megtisztulás legyen! Nem bújkálok függöny mögé mint ezek a sz...ak!
Igen találkoztunk, de február vége? volt,emlékeim szerint és a Mindszenti temetőnél találkoztunk. Igen,akkor avatták az új Napost,a többi minden stimmel.Az egyik kedvencünk,Farkas Ádám vezette. Tornyi Barnus volt még az edzőnk. Utána Ő is megbukott hamarosan. Sajnos itt már ez így megy évtizedek óta!
Semmi remény, teljes megtisztulást követelek! Tegyék már be az új tulajék azt a mocskos pénzt a mosógépbe,hogy megtisztuljon!
Minden jót vigyázz Magadra!
87. grosser |Válasz erre: 85. árpádvezér
2021-04-09 16:59:01
Szia Laci! Mi találkoztunk jó pár évvel ezelőtt, talán mindenszentek napján, eljöttél Miskolcra, temető látogatás után kimentünk a mecccsre, talán a Videoton jött ide, és ha jól felejtek kikaptunk 0-1-re. Jól vagy?
86. Krapulax
2021-04-09 13:39:29
Nincs itt más cél, csak a bevételnövelés.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...