Banner

Öt éven keresztül évi 300 millió forint támogatást kap a DVTK

Szerző: amigeleken.hu | 2021-07-19 19:15:00

A Kormány a napokban úgy döntött, hogy hosszú távon is kiemelten támogatja a DVTK SE egyéni sportolóit.


A DVTK öt másik egyesület vagy konzorcium mellett (Debreceni EAC - Debreceni Sportcentrum, Nyíregyházi Sportcentrum, Pécsi EAC - Pécsi VSC, Tatabányai SC, VSE Dunakeszi) a legmagasabb kategóriába került, így öt éven keresztül évi 300 millió forint támogatásra jogosult.


A DVTK észak-magyarországi multisport klubnak a látványsportágak, azaz a labdarúgás, a kosárlabda, a jégkorong és a röplabda mellett 18 olyan további sportága van, amelyben elsősorban egyéni sportolók küzdenek hétről-hétre, hónapról-hónapra a szebbnél-szebb eredményekért. Magyarország Kormánya a napokban úgy döntött, hogy hosszú távon is kiemelten támogatja a DVTK SE egyéni sportolóit. A támogatást sajtóeseményen jelentette be hétfőn a DVTK Stadionban dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Sántha Gergely, a DVTK elnöke. Az eseményen részt vett Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és dr. Kiss János miniszterelnöki biztos is.



Mindig nagyon nagy örömmel érkezem Önökhöz, hiszen mindig valamilyen jelentős infrastruktúra vagy sportprogram fejlesztésről beszélhetünk, amelyekben ténylegesen napról napra látszik a klub fejlődése - nyilatkozta dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára. - Nem véletlenül hozta a magyar kormány is azt a döntést az elmúlt napokban, hogy kiemelt támogatásban részesíti többek között a DVTK-t is. Az elmúlt időszakban a kormány előtt volt egy nagyon fontos előterjesztés, amellyel a kiemelt vidéki sportegyesületeket tudjuk támogatni, 17 ilyen sportszervezetről van szó. Ennek köszönhetően kap kiemelt, 300 millió forintos éves támogatást a DVTK 2021-től 2026-ig. Ezáltal tudjuk segíteni az utánpótlás nevelési programokat, az élsportot, létesítményfejlesztést vagy akár eszközfejlesztéseket is, hiszen a felhasználási lehetőségeket tágan határoztuk meg. Ebbe a versenyeztetés, edzőtáboroztatás, a szakemberek képzése és támogatása, bérjellegű kiadások és minden olyan kiadás is bele tartozik, amely segíti a fiatalokat és az élsportolókat. Ahhoz, hogy létrejöhessen ez a támogatás struktúra természetesen nemcsak a sportolói létszámok kellettek, azaz, hogy az utánpótlás korosztály vagy a leigazolt sportolók száma magas legyen, hanem az eddigi eredményesség, tradíciók és hagyományok is nagyon szükségesek voltak. Ezúton is szeretnék gratulálni elnök úrnak és a sportszakmának is. Ténylegesen azt lehet mondani, hogy példaértékű munkát láthatunk a DVTK-n belül. Ez a munka meghozta az eddigi sikereteket és ez a mostani támogatás hozzájárul ahhoz, hogy hosszú távon garantált legyen az eredményesség, valamint, hogy még tovább fejlődjön a klub.



A DVTK sportegyesület a következő öt évben sokkal kiszámíthatóbb körülmények közt tud dolgozni és építkezni, köszönhetően a magyar kormány által nyújtott támogatásnak, amely a kiemelt vidéki sportegyesületeknek szól - fűzte hozzá Sántha Gergely, a DVTK elnöke. - Négy éve dolgozunk együtt az Emberi Erőforrások Minisztériumával, államtitkár asszonnyal, valamint képviselőasszonnyal, hogy ez a program megvalósuljon, és hosszú távon biztosítsa a működéshez szükséges feltételeket. Úgy gondolom, hogy ez az ötéves időintervallum valóban egy olyan időperiódus, ami alapján komoly építkezés tud elindulni a DVTK egyesületnél, amely egyesület alapvetően az észak-magyarországi régió egyéni sportolóit foglalja magába, beleértve az utánpótlás-, amatőr- és versenysportolókat is. Az ő versenyeztetésük lesz sokkal kiszámíthatóbb a következő években, illetve azon dolgozunk, hogy ne csak a mindennapi operáció minősége, hanem az infrastrukturális körülmények is javuljanak. Amit nagyon fontos megjegyezni ennél a támogatási rendszernél, hogy ez egy plusz támogatás, nem a jelenlegi önkormányzati és egyéb támogatások kiváltását szolgálja, hanem az egyéni sportolók további fejlődését. Ezért mi mindenképpen számítunk arra, hogy az összes többi támogatónk, aki eddig a DVTK mellett állt, a továbbiakban is hasonló nagyságrendben tudja majd támogatni a sportot, hiszen ez egy kiemelten fontos terület. Biztos vagyok benne, hogy a sportszakembereinkkel együtt be tudjuk bizonyítani, hogy méltóak vagyunk a kiemelt nagyegyesületi státuszra.


Ide kattintva elolvashatod Csöbör Katalin és Dr. Kiss János gondolatait is >>>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

15. vebgy* |Válasz erre: 2. MertAkiDiósgyőőőri
2021-07-20 14:44:25 Fekete öves, Veterán
Ott a pont. Ez az egész akkor lenne igazán örömteli, ha azt olvasnánk mellette, hogy erősen karcsúsodik a menedzsment...
14. vebgy* |Válasz erre: 11. Lábilabda
2021-07-20 14:40:29 Fekete öves, Veterán
Ez így oké...de azt hiszem itt mindenki aláírná, hogy lenne csak négy látványsportágunk , de azokban a Ratyit, Sopront, meg Slovant csapdosnánk rendszeresen...
13. kerecsen
2021-07-20 11:52:51 Piros öves, Őstag
Ez most főleg egy kampányfogás. 3 politikus is vigyorog+ Sántha, hogy visszaadtak 300 millát a mi pénzünkből évente.
12. betyarok
2021-07-20 08:55:13 Fekete öves, Őstag
Egy szándék megvalósult. Valakik kitalálták, véghezvitték, hogy a DVTK komoly állami támogatásban részesüljön, mindenképpen örömteli.
De mindannyian nagyon-nagyon várjuk már azt a szándékot, amikor valakik kitalálják és veghezviszik, hogy legyen egy jó futballcsapata a DVTK-nak...!
11. Lábilabda |Válasz erre: 10. 2017.
2021-07-20 08:19:10 Zöld öves, Tag
Elég sok embert érdekel, a DVTK-ban sportoló gyerekek 90%-a nem focizik. Az, hogy ilyen beszűkült vagy az a Te egyéni problémád. Aki meg igazi szurkoló az jár az NB2-be is. Ez a véleményem.
10. 2017.
2021-07-20 07:39:32 Piros öves, Fanatikus tag
Szuper!

Sántha mi a picsát keres még itt????????????????????????????????????????

miért van a focicsapat az NB2-ben???????????????????????????????????????????????????????a többi senkit nem érdekel

Hányok
9. toki*
2021-07-19 22:28:10 Fekete öves, Veterán
Fasza. Csak jó lenne, ha végre lenne látszatja.
8. Erzsi |Válasz erre: 7. ötvenöt
2021-07-19 21:36:00 Fehér öves, Újonc
Én meg úgy látom, hogy egyre több benfektes nyilatkozik itt az "amigeleken", és próbálják a szart tisztára mosni.
2021-07-19 21:20:24 Zöld öves, Tag
"Úgy gondolom, hogy ez az ötéves időintervallum valóban egy olyan időperiódus, ami alapján komoly építkezés tud elindulni a DVTK egyesületnél, amely egyesület alapvetően az észak-magyarországi régió egyéni sportolóit foglalja magába, beleértve az utánpótlás-, amatőr- és versenysportolókat is."

A DVTK alapvetően valóban az egyéni sportolókat foglalja magába?
6. sadab1*
2021-07-19 21:00:40 Fekete öves, Veterán
Tovább ömlik a zsebecskékbe a píz, mert ebből szakma továbbra sem lesz, mivel dilettánsok direkt, indirekt...

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...