Banner

Novothny Soma: Januárban a Diósgyőr megkeresett és ajánlatot is tett értem a Bochumnak

Szerző: Jáborcsik András | 2021-03-06 13:39:00

Sajtófigyelő - csakfoci.hu


A következő idénytől újabb játékossal bővülhet a Bundesliga-magyarok névsora: Novothny Soma csapata, a VfL Bochum 23 forduló elteltével vezeti a német másodosztályt. Ám a támadó eddig nem sokat tudott hozzátenni a bochumi meneteléshez, miközben télen reális esélye volt annak, hogy hazaigazoljon a Diósgyőrhöz. A Németországban légióskodó csatárral a csakfoci.hu-n olvashatunk interjút, amelyben szóba került a meghiúsult átigazolása a DVTK-hoz. Ebből idézünk:


A téli átigazolási időszakban jelentős átalakuláson áteső DVTK Novothnyval tárgyalásokat folytat. A játékos elismerte, nyitott volt a váltásra, azonban klubja nem engedte el.

Januárban a Diósgyőr megkeresett és ajánlatot is tett a klubnak, de akkor mind a sportigazgató, mind az edző elutasította, mivel számítanak rám, továbbra is bíznak bennem, és ezzel a kerettel szeretnék megvívni a csatát a második félévben is a feljutásért. Nagyon megtiszteltető volt, hogy egy feljutásért küzdő Bundesliga II-es csapat nem enged el átigazolási díj ellenében.

Azóta sem játszottam sokkal többet, de reméljük, ez megváltozik (…) Nagyon megszenvedem azt az időszakot, amikor nem is játszhatok csereként sem. Amikor megkeresett a Diósgyőr Zoran Zekic mester is felhívott. Volt bennem hajlandóság, hogy hazaigazoljak, mert éreztem a bizalmat a klub és az edző felől is, hogy tényleg perceket és meccseket játszhatok. Várjuk meg a hátralévő 11 mérkőzést, mert ez sok dolgot befolyásolhat a klubnál és nálam is.



Novothny úgy gondolja, óriási dolog lenne, ha feljutna a Bochummal az első osztályba, ami szerinte a pályafutásának is jót tenne.

Részese vagyok a csapatnak, keretben vagyok, játszottam és gólt szereztem. Érezni a szurkolókon, hogy nagyon nagy megőrülés lenne – jó értelemben -, ha a Bochum feljutna. A szurkolók régóta várják ezt a sikert. Biztos, hogy jót tenne a karrieremnek, ha a Bundesligában játszhatnék.


Tovább a csakfoci.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>


forrás: csakfoci.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. dvtk-3534* |Válasz erre: 2. zorba
2021-03-06 22:13:27 Fekete öves, Veterán
Emlékszem egy olyan meccsre ahol a 86ik percben és vegigsprintelte az egész pályát egy labdáért. Igazi sportember.
2. zorba*
2021-03-06 21:49:16 Fekete öves, Veterán
Mikor tudta, hogy elmegy, még akkor is a tüdejét futotta ki a pàlyàn a Diósgyőrért, valami nem a profiljàba passzoló poszton, ahová Bódog rakta.
1. Izsák20
2021-03-06 15:02:19 Piros öves, Őstag
Inkább őt néztem volna, mint Ivanovskit.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...