Banner

Nem emelkednek az árak a DVTK Stadion büféiben

Szerző: objektív | 2023-02-04 10:51:00

Interjú Nagy Judittal


A nehéz gazdasági helyzet, a folyamatosan növekvő infláció és a magas energiaárak ellenére a DVTK úgy döntött, hogy a tavaszi szezonban nem emelkednek a DVTK Stadion büféinek árai, sőt, az elmúlt időszakhoz képest - köszönhetően annak, hogy immáron a klub üzemelteti a vendéglátó egységeket - egyes termékek árai csökkennek is. Nagy Judittal, a Diósgyőr Marketing Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.



- Kezdjük a legfontosabbal, januártól újra a DVTK üzemelteti a DVTK Edzőközpont üzemi konyháját, a Habos Oldal Sörözőt és a DVTK Stadion büféit.

- Nem teljesen új a feladat, hiszen a régi stadion vendéglátását is a klub működtette. A DVTK értelmezése szerint a stadion büféinek üzemeltetése elsősorban egy szolgáltatás, nem ebből szeretne a klub extra bevételt. Ugyanakkor beszerzési áron nem adhatjuk a termékeket, hiszen a büfékben és a konyhán dolgozók bérét és rezsiköltséget is ki kell termelnünk, de ahol tudunk, igyekszünk csökkenteni az árakat.

A sör ára a stadionokban minden esetben egyfajta mérőszámként működik, sajnos eljutottunk oda, hogy már a boltokban sem sokkal olcsóbb egy doboz sör, mint a stadionban. Most azzal tudunk csökkenteni, ha az őszi sörárhoz képest nem emelünk, de a többi termék között sok olyan lesz, ami olcsóbban kapható tavasszal, mint tavaly ősszel. Ezeknek a termékeknek az árrését is jelentősen csökkentettük.

- Maradjunk akkor először a stadionban, azaz nézzük a vendéglátásnak azt a részét, ami nagyobb tömegeket hivatott kiszolgálni. Milyen változások várhatók meccsnapokon?

- Mérkőzésnapokon a Habos Oldal Sörözőben két órával a kezdő sípszó előtt nyitunk, és lefújás után egy órával zárunk. A mérkőzés ideje alatt a villamossín felőli oldalon zárva tartunk, a kollégáink a lelátók alatti büfék rugalmas és folyamatos működését fogják biztosítani. Igyekszünk kedvezményes akciókkal visszacsábítani a szurkolóinkat a Habos Oldalba. Jelenleg is tárgyalásban állunk a klub főtámogatóival, a HELL Energyvel és a Borsodival, a tárgyalások eredményeiről azonnal beszámolunk.

A DVTK Stadion büféinek is hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy a szurkolók jól érezzék magukat a meccs 90 perce alatt, a szünetben és a meccset megelőző egy órában. Tehát a gazdasági érdekeket is háttérbe szorítva, megfelelő számú büfét fogunk nyitni megfelelő minőségi személyzettel. Tudjuk, hogy a legnagyobb roham a meccs előtt 15 perccel és a szünetben van, igyekszünk úgy felkészülni minden téren, hogy a szurkolóknak a lehető legkevesebbet kelljen sorban állniuk.

A csapolt sör minőségéről is kell beszélnünk. Folyamatosan egyeztetünk a Borsodival, ők maguk is monitorozni fogják a minőséget, így megígérhetjük, hogy a lehető legjobb sör lesz a DVTK Stadionban. Az észrevételeket természetesen minden esetben szívesen fogadjuk.

Mint mindenhez, ehhez is gyakorlat szükséges, de nem mindegy hogyan állítjuk be a sörcsapoknál például az átfolyási kapacitást, vagy mikor kezdjük el hűteni a hordókat. Ezek apróságnak tűnnek, de ezzel is lehet a minőségen javítani.

A családosok kedvéért szeretnénk gyerekbüfét nyitni, ahol kizárólag alkoholmentes termékeket fogunk árusítani. A célunk ezzel az, hogy ne kelljen sorban állni azoknak, akik csak egy üdítőt, egy chips-et vagy egy pattogatott kukoricát szeretnének vásárolni a gyermeküknek.



- Azt már említetted, hogy a sör ára nem változik. Mi a helyzet a többi termékkel?

Kezdem az egyik legfontosabbal. A csapolt Borsodi világos sör mellett immáron csapolt Csíki kézműves sör is kapható lesz a stadionban, az Ultra szektorban és a Napos oldalon is. Ez (a kézműves sörök árusítása) egyrészt egy jogszabályi kötelezettsége a vendéglátóegységek üzemeltetőinek, másrészt régi szurkolói igény volt már, hogy bővítsük a választékot. A boltokban 600 forint körüli áron kapható Csíki kézműves sör ára a stadionban 850 forint lesz.

A korábbi Pepsi termékeket Coca-Cola termékek váltják fel, a Pepsi üdítői 700 forintba kerültek, a Coca-Cola üdítőit 550 forintért tudjuk adni. A HELL termékek ára 600-ról 500 forintra csökkent, egy 0.35-ös ásványvíz 250 forintba fog kerülni.

A csapolt Borsodi sör a meccseken marad 700 forint, bár - ahogy említettem - sajnos már a boltokban sem sokkal olcsóbb, de szeretnénk a szurkolókat visszacsábítani a Habos Oldal sörözőbe, így a stadion kapuinak megnyitásáig (ez most a 17 és 18 óra közötti időszak) 500 forintba fog kerülni a csapolt sör a Habos Oldalban. Ezek az árak egyelőre a tavaszi szezonra érvényesek. Bízunk benne, hogy nyárig nem szabadulnak el még jobban az árak és ezek nagy részét tartani tudjuk a következő bajnokságban is.

Makukát bár árusítani fogunk a büfékben is, a korábbi megegyezésünknek köszönhetően Lulu bácsi magja is kapható lesz, bár sajnos ő már nem tud mindig személyesen jelen lenni. A szurkolók jó része még mindig ott veszi meg a ropogtatni valót, ez egy jól bevált együttműködés, amin nem szeretnénk változtatni.


Olvasd el a teljes interjút >>>


forrás, fotó: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
9. Carfiff
2023-02-08 05:37:42 Lila öves, Tag
Vasas pályán állítólag rántotthúsos szendvics sörrel 1200ft.szerintem az jó ár nagyon. Remélem nálunk sem drágább. Utoljára a Hali ellen voltam meccsen de az árra nem emlékszem igaz 1 sört ittam , előtte 10 éve voltam meccsen sajnos
8. Kezdökör |Válasz erre: 7. dudik-attila
2023-02-06 09:24:38 Piros öves, Őstag
Mindkettő, a gyártó/forgalmazó ide „pattintotta” a lejárati időből lassan kifutó hordókat míg a kereskedő ba@ott a sörcsap hűtőre és a széndioxid palackra! Mi meg jó drágán beszürcsöltük….
7. dudik-attila |Válasz erre: 2. Zole61
2023-02-06 08:26:55 Piros öves, Őstag
Kérdés, hogy a szolgáltató mókolt a sörrel, vagy a gyártó......
6. IEVVV
2023-02-06 07:30:36 Kék öves, Fanatikus tag
Tényleg alig olcsóbb a boltokban a Borsodi, épp a fele. (teszkó: 355 Ft, Borsodi 0,5l)
5. pedro80
2023-02-05 19:22:05 Narancs öves, Lelkes újonc
Ismételten jó kis pr cikk. 700 a Borsodi, 500 a forró tea és nem pénzt akar keresni csak szolgáltat...
2023-02-05 08:25:54 Piros öves, Veterán
Így is rohadt drága minden a stadionban, de igazából kedves kormányunk alatt már a boltokban is az.
Amíg pl a tescoban egy borsodi bivaly 389 addig azt kell venni, miközben a sima 300 körül/felett.

Egyébként örvendetes, hogy legalább foglalkoznak ezzel. Meglátjuk saját üzemeltetésben miként tudják lereagálni a tömeget.

A fenti büfés dolog pedig itteni ötlet volt. Régen írta valaki vagy valakik, hogy azon sarkokat bizony ki lehetne használni...
3. Geotic |Válasz erre: 2. Zole61
2023-02-04 15:58:36 Piros öves, Őstag
Pedig de, sajnos a Borsodi ennyire gáz lett.
Azt ugye senki sem hiszi, hogy külön a stadion számára főztek rosszabb minőségű sört?
Egy teljes főzet több évre elegendő lenne.

Az még nagyon aranyos melléduma, hogy majd időben kezdik el a hordót hűteni.
A hordót nem kell hűteni, a rendszer csapolás közben hűti le a sört. Persze nem mindegy, hogy milyen az a rendszer.
2. Zole61
2023-02-04 15:17:53 Piros öves, Őstag
Azért az némi csúsztatás, hogy a Borsodi már a boltokban sem sokkal olcsóbb mint 700 Forint... Az viszont pozitív, hogy a minőséget ellenőrizni fogják, mert néha sajnos semmi köze nem volt a Borsodi sörhöz amit csapoltak.
1. zorba*
2023-02-04 12:28:57 Fekete öves, Veterán
Fair árak. Jó, hogy lesz Csíki sör is.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...