Banner

Negyedik helyre ugrott a DVTK HUN-Therm az Euroliga erősorrendjében

Szerző: amigeleken.hu | 2023-11-28 11:14:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


A wbasket.hu számolt be róla, hogy az elmúlt vasárnap a női kosárlabda Euroliga hivatalos honlapján a FIBA szakírója, Paul Nielsen közzétette a sorozat idei harmadik erősorrendjét.


A hat forduló után továbbra is veretlenül menetelő DVTK HUN-Therm ezúttal három helyet javítva, a 4. pozícióba lépett előre, míg a másik magyar résztvevő, az egy győzelemmel rendelkező SERCO UNI-Győr továbbra is a 14. helyen szerepel.


A FIBA szakírója a DVTK kapcsán ismételten a fegyelmezett csapatjátékot, a kitartóerőt, illetve elkötelezettséget említi, ami minimális szerencsével megspékelve az egekbe repíti a diósgyőri együttest. Nielsen egyben azt is kiemeli, hogy mekkora meglepetésnek számít, hogy egy csapatnak – mely nem mellesleg jelenleg is veretlen nemzetközi mezőnyben – még a szezon elején kvalifikálnia kellett magát.



A Győrről ezt követően Nielsen kiemeli, hogy továbbra is rendkívül nehéz helyzetben van, hiszen a sok sérülés miatt jelentősen megrövidült az együttes kispadja, ami nyílván a csapat nemzetközi szereplésére is hatással van. Változást jelenthet azonban, úgymond “reménysugarat” Bridget Carleton érkezése, aki új lendületet hozhat a Győr játékába, s ez talán elegendő lesz egyben ahhoz is, hogy a gárda újabb győzelmet szerezhessen nemzetközi szinten.


Az erősorrend első négy helyén jelenleg tehát a Fenerbahce, a CBK Mersin, a ZVVZ USK Prága és a DVTK HUN-Therm áll.


Ide kattintva a FIBA honlapján megtekintheted a teljes összeállítást >>>>>

Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu

fotó: FIBA Basketball



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2023-11-29 14:38:12 Piros öves, Veterán
téves bejegyzés volt
2023-11-29 09:29:34 Barna öves, Fanatikus tag
A cakértő az cakértő..:)
Ha már a negyedik helyre ugrottunk nagynevű hozzáértő szerint...
Épp ideje, hogy segberugjuk az elsőt:))
Na hajrá Csajok!!!!
2023-11-28 22:30:40 Fekete öves, Veterán
Ez szép lenne a végén is... így második nekifutásra.
2023-11-28 18:59:21 Barna öves, Őstag
Annyira azért mégsem expert az expert, amikor azt írja, hogy Meesseman őrzése elsősorban Milica, Monika vagy Darcee feladata lehet. Várhatóan Milica nem nagyon fog rajta védekezni.
Persze nem várom el, hogy az összes csapat összes hírével kapcsolatosan képben legyen, de ha már mindig "expert"-nek hívja magát...
2023-11-28 11:40:33 Piros öves, Veterán
Vártam ezt az újabb szezon közbeni értékelést, örülök hogy most már a negyedik helyre tesznek minket az erősorrendben, viszont ideje lenne már leállniuk az underdogozással.

SZERK.:
bocs, nem ebben van, hanem a meccs-beharangozóban:
https://www.fiba.basketball/euroleaguewomen/23-24/news/beat-the-expert-will-fenerbahce-end-the-hungarian-fairytale-in-battle-of-the-undefeated
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...