Banner

Mondom: London!

Szerző: Betyárok | 2024-02-21 10:51:00

Betyárok élménybeszámolója az Euroliga selejtező idegenbeli mérkőzéséről.


Betyárok szurkolótársunk Tuti török túrák című élménybeszámolójának első része után az előttünk álló szerdai negyeddöntő felvezetéseként tekintsünk vissza az Euroliga selejtező londoni mérkőzésére.

Fogadjátok szeretettel Betyárok írását!



Hirtelen nem is értettük, miért ölelgetik oly’ lelkesen Solét a Buckingham palota medvekucsmás őrei a fotózkodás után, de átszellemült arcán láttuk, hogy valami fontos dolog bírt történni. Nagy ámulatunkra kiderült, hogy minden tízezredik fotózót meghív a király egy magánbeszélgetésre és ez most épp Soléra esett! Nahát! Már meg is jelent egy makulátlan öltönyös titkár, hogy bekísérje, de barátunk kihúzta magát s hősiesen közölte velük, hogy a barátai nélkül ő bizony nem megy, inkább kihagyja ezt a páratlan lehetőséget, melyet elétett az élet. A titkár titkolta meglepődöttségét, de látván az elhatározás szikla szilárdságát, telefonált egyet. Megint meglepődött és így szólt: mehetnek mindannyian…



Mi még fel sem ócsudtunk, máris a palota folyosóin találtuk magunkat, éber biztonsági őrök kiséretében, bár annyira nem voltak éberek, hogy észrevegyék, néhány Ultras DKSK matricát ragasztunk az évszázados intarziára. Ha már itt vagyunk…



Aztán fél kilométer séta után egyszer csak beléptünk egy több mázsás tölgyfa ajtón s ott ült velünk szemben a király! Nem nagyon jártunk még ilyen helyen, sejtettük, hogy van valami etikett ilyen esetre, de nem tudtuk, mi az. A király viszont nem pöcsölt, izes székelységgel megkérdezte:

  • Ugyan pálinkát kérnek-é?

Nem tiltakoztunk, erre odaintett minket, kivett a fiókból egy butykost, kovásznai szilva, mondta, zalánpataki birtokomról hoztam s öntött mindenkinek, magának is. Felajánlotta, hogy igyunk pertut, megint nem tiltakoztunk, bár még meg voltunk szeppenve.

  • Hát akkor szervusztok Diósgyőriek!
  • Szervusz király! – bátorodtunk fel.

Ezt megismételtük, míg birta az üveg, aztán udvariasan megkérdezte, megéheztünk-é? Mert ő nagyon, s elforditott egy kallantyút, mire kinyilt a fal s kijött egy nagy láda. Abból aztán kaptunk szalámit, kolbászt, kibédi hagymát, ilyeneket.

Itt szoktam eszegetni titokban, mondta, mert valljuk be, de ez maradjon köztünk, ezek az idióta angolok nem ismernek mást, csak a sültkrumplit, a sonkát, meg a tojást. Ezt a hármat variálják. Na meg van még fisendcsipszük, de az emlitésre se méltó, főleg ha az ember evett már az algyői Halászcsárdában harcsapaprikást.

Szeretem ezt a ti kosárcsapatotokat, váltott témát. Megérdemlitek ott Diósgyőrben. Jól összerakták, sokra fogjátok vinni. Kéne valami erősités még azért, hogy hosszútávon is igy maradjon. Én már berendezkedtem őseim nyomdokán Zalánpatakon, szeretem is nagyon, ha nem igy lenne, megvenném a Diósgyőri várat - bár igencsak elbarmolták most - oszt’ megtámogatnám egy kicsit a Klubot. Na mindegy…ma viszont nyerni fogtok. Nincs még kész ez a Lions, meg el is bízzák magukat. Meglátjátok. Aztán drukkolok, hogy a Sepsi is továbbjusson, mert ha lesz Sepsi - Diósgyőr, oda menni fogok az krvstn! Álruhában leszek, nehogy a derék székely megharagudjék, hogy a vendégbe megyek, de nehogy felismerjetek! Szólítsatok csak Karcsinak, úgy mint Mr. Meixnert.



Ma viszont nem bírok menni, mert jön át a miniszterelnök teázni, nem birom megúszni. Na igyunk még egy pálinkát, oszt’ menjetek Isten hírével! Remélem Mr. Soltész tudja, hogy én intéztem úgy, hogy ő legyen a tizezredik…


Kába fejjel az élménytől és a kovásznai szilvától sétálgattunk a városban. London kellemes meglepetés volt, zajosabbnak, harsányabbnak gondoltam. Az emberek, ha kérdezik őket, kedvesek, de maguktól nem ölelgetnek. A gasztronómia pont olyan, mint ahogy a király jellemezte, a sör viszont kíváló! A bolti árak teljesen elfogadhatóak, minden más viszont piszok drága, például Bence közreműködésével sikerült tizennyolcezer forintért vennem három egyirányú vonaljegyet a metróra…



A meccs…. hú de jó volt! Óriási ez a Csapat! Igaza volt a királynak, tényleg megérdemeljük, remélem egyre többen fognak kijárni, ráérezni, megszeretni.


Higgyétek el, megéri – még lehet, hogy az angol királlyal is találkoztok a büfében!


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. betyarok |Válasz erre: 2. MTEmil
2024-02-20 20:04:07 Fekete öves, Őstag
Köszönöm ès így legyen!
2024-02-20 18:22:57 Fehér öves, Újonc
Szenzációs, igazi Betyáros írás! Élvezettel olvastam most is! Sok túrát megéltünk együtt, és így, ezeket egy-egy alkalommal visszaidézve, újra átélem, köszönöm Neked! Sokan voltunk a csarnokban, Londonban is, ott kezdődött a lányok révén ez a mi utazásunk az Euroliga-ban, reméljük folytatódik...!
De a nagy-nagy álom, sokszor beszéltük:
A BAJNOKI CÍM!
2024-02-20 18:03:23 Zöld öves, Tag
Mindig jó olvasni a történeteidet,ami nem nélkülözi a humort. Volt idő amikor aggodtam, hogy mi van veled-akkor is és most is ismeretlenül-,de örülők,hogy minden OK.Tiszteletem neked és minden délvidéki betyárnak.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...