Banner

Mi az az ePénztárgép applikáció és hogyan segíti egyéni vállalkozásodat?

Szerző: dfcwolf | 2024-04-02 10:57:00

Az ePénztárgép applikáció az elektronikus pénztárgépek új generációja. Megkönnyíti és leegyszerűsíti az egyéni vállalkozók cégvitelét.

Az ePénztárgép és az egyéni vállalkozás

Több mint 10 éve jelentek meg Magyarországon az első online pénztárgépek, amelyek közvetlen összeköttetésben állnak a NAV-val. Az elektronikus pénztárgépek beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, az adóelkerülések száma jelentősen csökkent, a költségvetési bevételek pedig nőttek, biztosabb lett az ország gazdasági stabilitása. A következő adatszolgáltatási kötelezettséggel, a NTAK adatszolgáltatással a vendéglátóiparban is új informatikai rendszerekre, szoftverekre volt szükség. De ebben a szektorban is, ahogy más egyéni- vagy kisvállalkozóknál is látszott, az új jogszabályi kötelezettségnek való megfelelés kezdetben több időt- és pénzt emésztett fel, mint amennyit segíteni tudott volna a vállalkozón. A vállalkozók úgy tapasztalták, hogy egy új eszköz vagy egy új program megtanulása, kitapasztalása sokszor napokat vett igénybe, az eszközök után sokszor bérleti díjat kellett fizetni és ha a vállalkozó bővíteni akarta a szolgáltatásait, akkor újra a zsebébe kellett nyúlnia, hogy egy új eszközt vagy szoftvert vásároljon.

Az applikáció

Ezért is olyan jó lehetőség egy ePénztárgép applikáció, hiszen a fentebb felsorolt gondok egy csapásra megszűnnek. Az applikáció egy Android 9, vagy annál magasabb verziójú androidos telefonra vagy tablettre telepíthető ingyenes szoftver, amely a Google Play áruházból tölthető le. Mivel a telepítésre egy már meglévő telefon is tökéletes, sem új eszközért, sem a szoftverért nem kell fizetniük a vállalkozóknak. Az applikáció segítségével egyszerűen és gyorsan lehet létrehozni nyugtát. Így főleg az olyan kisvállalkozók életét könnyíti meg az ePénztárgép applikáció, amelyeknek jellemzően rövid idő alatt kell sok nyugtát kiállítania, vagyis szinte minden olyan helyen hasznos, ahol sorokkal találkozhatsz a fizetésnél.

Az applikációnak köszönhetően a telefon minden olyan funkciót el tud látni, amelyet addig csak egy online pénztárgép tudott, vagyis az applikáció egészen egyszerűen online pénztárgépet csinál a telefonodból. Ráadásul egy úgynevezett adóügyi egységgel bővítve, amely természetesen lehet a már meglévő pénztárgép is, pedig ki is tudod nyomtatni a nyugtát, így egy teljes szolgáltató rendszer lesz a birtokodban. Mivel a legnépszerűbb pénztárgépek és adóügyi nyomtatók kompatibilisek az applikációval, szinte bizonyos, hogy a korábbi eszközeidet is támogatja majd az applikáció.

Az applikáció használata

Az applikáció használata gyakorlatilag egyértelmű, megtanulása és használata olyan könnyű, mint bármelyik ismerős internetes felületé. A fejlesztők ügyeltek arra is, hogy az alapszolgáltatás mellett a kiegészítő funkciók kezelése is olyan egyszerű legyen, mint bármelyik népszerű social media felület. A moduláris kialakításnak köszönhetően a kiegészítő szolgáltatások is mindig a vállalkozás fejlődéséhez tudnak igazodni, így például a cikkelemes értékesítés, a bankkártya terminál bevezetése vagy a QR kódos fizetési szolgáltatással bármikor bővíthető a rendszer.

Segítségével minden vállalkozó eleget tud tenni az elektronikus szolgáltatásoknak, illetve a működésükhöz szükséges alap statisztikákhoz is hozzájuthatsz.

Minden hasznos funkció mellett, mégis csak az a legjobb benne, hogy egy komplett informatikai rendszer elfér a zsebedben!

És ezt olvastad már?
Banner