Banner

Meccsekre csak védettségi igazolvánnyal

Szerző: amigeleken.hu | 2021-04-08 12:56:00

Sajtófigyelő - csakfoci.hu


A jelenlegi kormányzati álláspont szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják majd a magyarországi sporteseményeket - olvasható a csakfoci.hu-n.


Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy március végi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az Eb magyarországi mérkőzésein azok vehetnek részt, akiket beoltottak a koronavírus elleni vakcinával. De – mint fogalmazott – “mivel az a terv, hogy május végéig mindenki kaphat oltást, aki kéri, remélhetőleg júniusra már magunk mögött hagyjuk ezt az időszakot”.

FRISS NYILATKOZATÁBAN A MINISZTER NAGYJÁBÓL EZT ERŐSÍTETTE MEG, UGYANAKKOR MÁR ÚGY FOGALMAZOTT, HOGY VALAMENNYI SPORTESEMÉNY KAPCSÁN LESZ FELTÉTELE A BELÉPÉSNEK, ANNYI “ENYHÍTÉS” LEHET, HOGY NEM CSAK OLTOTTAK, DE A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL RENDELKEZŐK IS OTT LEHETNEK MAJD A MÉRKŐZÉSEKEN, VERSENYEKEN.


Védettségi igazolványhoz akkor juthat valaki, ha megkapta a védőoltást, vagy igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, illetve ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem tudott róla vagy nem készült róla teszt és utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat igazolja a fertőzésen való átesését is.

Minden sportrendezvényre, így a foci EB-re is csak azokat engedik be, akiknek van védettségi igazolványuk

– jelentette be Gulyás a csütörtöki kormányinfón, azt azonban még nem tudta megmondani, hogy mikortól lehet majd meccsekre járni Magyarországon.


Tovább a csakfoci.hu-ra >>>>>>


forrás: csakfoci.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

119. zsolt |Válasz erre: 112. johny
2021-04-15 18:43:19 Lila öves, Tag
Ekkora hülyeséget hogy lehet írni? Az államnak mindenképp fizetni kell. Járhat magánrendelőbe pénzért, de az állami hozzájárulást akkor is meg kell fizetni.
118. vebgy* |Válasz erre: 114. DLVOTVKE
2021-04-15 18:29:24 Fekete öves, Veterán
Természetesen egy jó gyógyszer....azt csak azok kapják, akiknél komolyabbra fordul a helyzet, a többség, akiken különösebb tünetek nélkül átmegy a vírus, még mindig védettebbek, mint az eddigi bármelyik oltástól. AKKOR lenne igazad, ha szó szerint védetté tennének ezek, de hát nem így van sajnos. Fertőzhetsz tovább, legfeljebb -esetleg- téged megvéd a kórháztól...
117. vebgy* |Válasz erre: 110. tamaskpt
2021-04-15 18:24:02 Fekete öves, Veterán
A nagyvilágban gondoltam...antiabs-nak is válaszolva. Saját felelősségre itthon van már másik is. De én arra az energiára gondoltam, amivel a vakcinafejlesztésbe öltek bele, egyébként sok szempontból támadható gigacégek...you know the Big Pharma...Nem, nem tart tovább gyógyszert fejleszteni, mint vakcinákat. Halkan megjegyzem érdekes módon az eddigi rekordidő vakcinafejlesztésben a mumpsz ellen történt, és 4-5 év volt...
116. antiabs |Válasz erre: 108. vebgy
2021-04-11 11:18:26 Piros öves, Őstag
Volt és van is ilyen fejlesztés folyamatban, több is. Csak az lassabban megy. Legkorábban idei év végére érhet oda, h alkalmazni lehessen.
Érdemes rászánni 48 percet és meghallgatni a Dr. Szlávikkal ápr.7-én készült interjút az inforadio oldalán.
115. DLVOTVKE |Válasz erre: 111. mr-d
2021-04-10 11:19:20 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Valószínűleg nem lesz vége egyhamar. Viszont jól mondod. Az idő... Minnél hamarabb csökken a fertőzés, annál kisebb az esélye a mutációnak. Eddig egy országból se került ki mutáns vírus, ahol alacsony a fertőzöttek száma. Ha nem terjed, akkor kisebb valószínűséggel mutálódik. Most mi van a kezünkben? Mi a lehetőség? Vagy mindenki bezárkózik otthonra 1 hónapig és megáll az élet, nincs új megbetegedés, aztán kinyit minden, de országból se be, se ki utána. Ezt nem lehet megcsinálni. A másik esély az oltás. Az angoloknál szemmel láthatóan működik. Óriási esés van mind halálozásban, mind megbetegedésben. Bárcsak itthon is ilyen mértékű lenne!
10 év múlva valószínűleg tudják majd kezelni ezt a vírust is és ahogy mondod, nem lehet összehasonlítani ezt az oltást a gyerekkorban kapottakkal. Most viszont ez van, vagy várunk 10 évig.
114. DLVOTVKE |Válasz erre: 108. vebgy
2021-04-10 10:58:52 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Gyógyszerekkel nem lehet megelőzni. Az annak segítség, aki már beteg. A vakcina védettséget jelent fél évig, egy évig, vagy akár tovább. Melyik a jobb?
113. DLVOTVKE |Válasz erre: 106. carlo-pedersoli
2021-04-10 10:54:52 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Szabadtéri maszkhasználatot kétféleképpen lehet szabályozni. Vagy kell, vagy nem kell. Most voltam például az Újgyőri környékén. A buszpályaudvar tömve és csak elvétve hordják az emberek szabályosan. Nem lehet úgy kérni a maszkhasználatot, hogy csak akkor kötelező, ha valakinél közelebb vagy 1,5 méternél pl. Hogy? Meg akkor majd jön az, ha számonkérik valakin, hogy "jaaaj, elfelejtettem". Hogyan lehet ésszerűen szabadtéren is kötelezni a maszkhasználatot? Sehogy. Vagy hordani kell, vagy nem.
Én aztán mindenkire rábízom a döntést, hogy beoltassa magát. Sajnos van olyan ismerősöm, aki tavaly még hyülyeségnek tartotta a covidot, a maszkot és a védekezést. Karácsony előtt vesztette el az édesapját covid miatt. Most már bármire hajlandó lenne, hogy visszacsinálja, de már nem lehet. Felelősen kell viselkedni nemcsak az embernek önmagáért, hanem másokért is. Úgy a családtagokért, mint a szomszédért, vagy a barátokért, de egy olyan emberért is, akivel csak évente egyszer találkozik az ember.
További jó egészséget kívánok és táppénzmentes munkát! 13 év alatt 0 azaz nulla táppénzes nappal állok. Sajnos nem minden dolgozó társunk ilyen szerencsés.
Viszont köszöntem!
112. johny* |Válasz erre: 106. carlo-pedersoli
2021-04-10 10:53:11 Fekete öves, Veterán
"életemben 1 azaz egy napot voltam táppénzen (25 éve dolgozom), így nem szükséges az egészségügyi hozzájárulásom "békeidőben". "

Nem kell fizetned az államnak, járhatsz magánrendelőbe, magánkórházba, ha gondod van.

A maszktól sem kell félni, nem bánt. Az oltástól sem kell félni, nincs benne csip.
111. mr-d |Válasz erre: 102. DLVOTVKE
2021-04-10 09:22:18 Fekete öves, Őstag
azt látni kell, hogy nem volt még a világtörténelemben, hogy ilyen tömegesen oltanak be embereket egy járvány közepén (ami még így is lassabb a kívánatosnál). nem véletlenül fogalmaz óvatosan minden mértékadó és szakmailag magára valamit is adó szakember, hogy nem látható előre mikorra és milyen mértékűre sikerül leszorítani a járvány terjedését és veszélyességét. jelenlegi tudás alapján az oltás az, ami leginkább esélyt ad a súlyos szövődmények ellen. a korábbi kötelező oltásokat nem lehet a mostanihoz hasonlítani, hiszen a kiskorban kapott oltásokkal az egyes generációk folyamatosan szereznek immunitást, amellett, hogy a korábbiak már immunisak mert beoltották őket vagy átestek a fertőzésen, így fokozatosan, évek hosszú során szorultak vissza egyes fertőző betegségek, amire most nincs idő. az alapvető félelem most az, hogy a jelenlegi immunizálás teret adhat egy eddiginél veszélyesebb mutációnak, erre semmiféle gyakorlati tapasztalat nincsen. alapvető érdek lenne, hogy a vakcinálás mellett más módszereket is kifejlesszenek, de Boris Jonson találóan megfogalmazta, hogy a vakcinák gyors kifejlesztése a kapitalizmus mohóságának köszönhető. minden vakcinagyártó arra számít, hogy hosszú évekig kell még oltani, jelenleg is ennek reményében kb. 60 új vakcina van fejlesztés alatt a világban. ugyanakkor jelenleg ez akadályozza is más módszerek előtérbe kerülését. azért az is jelzésértékű, hogy jelenleg Mo-n is folyik vakcina-kísérlet, amiből jövő évre lehet valami, szóval mindenki arra számít, hogy ezzel a nyavalyával hosszabb ideig együtt kell élni.
110. tamaskpt |Válasz erre: 108. vebgy
2021-04-10 06:43:08 Piros öves, Őstag
Fejlesztettek, favipirapirnak hívják, és már itthon is gyártják. Más kérdés azonban, hogy egyrészt nagyon korai szakaszban kell elkezdeni szedni hogy igazán hatásos legyen, másrészt korlátozott a hatásfoka.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...