Banner

Magyarország - Koszovó

Szerző: Jáborcsik András | 2024-03-26 16:13:00

Válogatott felkészülési mérkőzés


Válogatott felkészülési mérkőzés

Magyarország - Koszovó

Puskás Aréna, 2024.03.26. 19:00

Játékvezetők: Ovidiu Hațegan, asszisztensek: Mircea Grigoriu és Radu Ghinguleac, negyedik játékvezető: Andrei Chivulete (románok)

Közvetítés: M4 Sport, online m4sport.hu



A múlt hét pénteki, Törökország elleni győzelmet követően férfi válogatottunk március 26-án, kedden Koszovót fogadja a Puskás Arénában. A találkozó előtt a már majdnem 10 éve válogatott Lang Ádám és a mérkőzések számában Mészöly Kálmánt pénteken utolérő Marco Rossi szövetségi kapitány válaszolt az újságírók kérdéseire.

Lang Ádámot többek között arról is kérdezték az újságírók, hogy májusban lesz tíz éve, hogy debütált a válogatottban, a csapatnak pedig 2021 óta nem volt olyan mérkőzése, melyen ne lépett volna pályára.


Próbálom minden nap a lehető legjobbamat nyújtani, emberek vagyunk, mindenkinek lehet rossz napja, de úgy érzem, hogy van bennem egy belső erő, aminek a segítségével össze tudom szorítani a fogamat – fogalmazott Lang Ádám. – Sok akadályt kellett leküzdenem az életemben, mindig megtaláltam ehhez a motivációt. Emellett talán rendelkezem némi tehetséggel, és olyan intelligenciával, ami lehetővé teszi, hogy a tehetségemet a lehető legjobban ki tudjam használni Természetesen hálás vagyok a szakmai stábnak, hogy folyamatosan megszavazza nekem a bizalmat. Örülök, hogy zsinórban ilyen sok mérkőzésen pályára tudtam lépni a válogatottban, de ez a múlt, én viszont mindig előre tekintek. Egy álmom vált valóra azzal, hogy a nemzeti tizenegyben futballozhatok, májusban tíz éve, hogy debütáltam, az eddigi válogatott pályafutásom minden egyes pillanata óriási élmény volt – folytatta védőnk, aki zárásként a Koszovó elleni összecsapásra is kitért. - A törökök elleni mérkőzés másnapján kielemeztük a hibákat, megbeszéltük, min kell változtatnunk. A pontatlanságokban közrejátszott az is, hogy rég találkoztunk, idő kell ahhoz, hogy a régi automatizmusok újra előjöjjenek. A csapat erejét mutatja, hogy akkor is jól reagálunk ezekre a szituációkra, amikor nem megy tökéletesen a játék. Természetesen örülünk a győzelemnek, de Koszovó ellen kevesebb hibával kell játszanunk.


Marco Rossi szintén fordulóponthoz érkezett a válogatottbeli mérkőzéseit tekintve, hiszen kedden utoléri Mészöly Kálmánt, így holtversenyben a harmadik legtöbb mérkőzésen dirigáló magyar szövetségi kapitány lesz.

-Büszke vagyok rá, hogy a Koszovó elleni mérkőzésen utolérem Mészöly Kálmánt, ő a magyar labdarúgás legendája, természetesen nem hasonlítom össze magam vele, de ez számomra egy mérföldkő – kezdte Marco Rossi. – Mindent, amit csinálunk, meghatározott céllal tesszük, nem kísérletezünk. Lesznek változások a törökök elleni találkozóhoz képest, de olyan játékosok fognak pályára lépni, akikkel számolunk majd az Európa-bajnokságon. Olyan taktikai elemeket vagy felállást sem fogunk kipróbálni, amellyel nem számolunk a kontinensviadalon. Elsősorban a németországi tornára készülünk, de nyilvánvaló, hogy a távlati célunk a folyamatos fejlődés – folytatta a szövetségi kapitány, aki a kapusposzttal kapcsolatos kérdéseke is reagált. - Nem tudom, hogy az Eb-n ki lesz az első számú kapus, Dibusz Dénes több, mint egy évig folyamatosan védte a válogatott kapuját. Emellett Magyarország legerősebb klubcsapatának meghatározó játékosa, immár egy évtizede. Nem akarom megsérteni a Ferencváros szurkolóit, de ugyanakkor tény, hogy az RB Leipzig komolyabb játékerőt képvisel, hiszen egy topligás csapat. Ezzel ellentétben, ha csak a két kapust nézzük, Dibusz Dénes és Gulácsi Péter ugyanannyira jók, mindketten topkapusok. Van amiben Gulácsi jobb és van amiben Dibusz. Mindkettejükre támaszkodni fogok az Európa-bajnokságon, de fenntartom magamnak a döntés jogát, ha kell, akár az utolsó pillanatig. A válogatott szurkolóit pedig arra kérem, hogy legyenek megértőek, és bízzanak abban, hogy a csapat számára legkedvezőbb döntést fogjuk meghozni és akármelyikük is áll majd a kapuban, támogassák!


forrás: mlsz.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
6. toki* |Válasz erre: 5. scs001
2024-03-28 06:29:53 Fekete öves, Veterán
Így van. "A vér nem válik vízzé". Talán a bodrogköz tehet róla??? ;)))
5. scs001 |Válasz erre: 4. toki
2024-03-27 17:50:16 Piros öves, Őstag
Ahogy észrevettem elég sok mindent hasonlóan látunk, és nem csak a focival kapcsolatban.
4. toki* |Válasz erre: 2. scs001
2024-03-27 16:34:59 Fekete öves, Veterán
Pontosan így látom én is!
2024-03-27 14:52:18 Piros öves, Őstag
A 2. Félidő rendben volt. Én biztos vagyok benne a stáb látta az első játékrész gyengeségeit és korrigálják. Azokat a hibákat, amiket vétettünk az EB-n ki fogják használni.
2. scs001
2024-03-26 21:23:49 Piros öves, Őstag
Eljutottunk oda-hál' Istennek-, hogy közepesnél gyengébb játékkal és kezdővel is biztosan hozni tudunk egy-papíron- gyengébb ellenfél ellen meccseket! Lang óriásit játszott, sajnos, hogy nem nálunk van, de ennek szerintem nem is volt sok realitása. Lund és Szacsa is megfelel nekem középre Diósgyőrben! Óriásit fordult a világ a válogatottal az utóbbi évtizedben, szerencsére!
1. buby64
2024-03-26 19:39:49 Piros öves, Fanatikus tag
A koszovói 10-es egészen jól játszik.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...