Banner

Luxemburg - Magyarország

Szerző: amigeleken.hu | 2022-11-17 12:12:00

Válogatott labdarúgó mérkőzés


Válogatott labdarúgó mérkőzés

Luxemburg - Magyarország

Luxemburg, 2022.11.17. 20:00

Közvetítés: M4 Sport


Játékvezető: Jonathan Lardot, asszisztensei Kevin Monteny és Romain Devillers (belgák), a negyedik játékvezető Jasmin Sabotic (luxemburgi).

A mérkőzésen nem lesz videóbíró.


A magyar válogatott a csütörtöki, Luxemburg elleni mérkőzést megelőző napon hivatalos sajtótájékoztatót tartott a találkozó helyszínén.

A sajtóeseményen Marco Rossi szövetségi kapitány mellett Szalai Attila, a török Fenerbahce légiósa vett részt. A kapitány kiemelte, hogy hozzáállásban nem adhatja alább a csapat annál, mint amit az előző tétmérkőzéseken nyújtott.


"Számunka minden mérkőzés egyformán fontos, mert minden alkalommal Magyarországot képviseljük, és ez komoly felelősség – fogalmazott Marco Rossi. – Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bárkit lebecsüljünk, főleg nem Luxemburgot, mert ellenfelünk nagyon sokat fejlődött az elmúlt években, új játékosokat épített be a csapatba, és fokozatosan lépett előre. A luxemburgiak is szeretnek hátulról építkezni, agresszívan játszani, letámadni, és egyre jobbak ezekben a játékelemekben. Nem lenne okos dolog, ha kizárólag kísérletezésre használnánk fel ezt a két mérkőzést, hiszen sok dolog jól működik a játékunkban, ezeket meg kell tartani, és bizonyos aspektusokban megpróbálni fejlődni. Az elvárásom ugyanaz a játékosok felé, mint eddig: lehet hibázni a pályán, de a hozzáállásnak tökéletesnek kell lennie ezen a mérkőzésen is.


Szalai Attila a meccset illető taktikai tervről elárulta: fontos lesz, hogy labdabirtoklásban jobbak legyünk ellenfelünknél, és gyorsan a luxemburgi kapu közelébe kerüljünk.

Számunkra minden mérkőzés téttel bír, nem is használjuk egymás közt a "barátságos meccs" kifejezést. Szeretnénk, ha a mi akaratunk érvényesülne, sokat akarjuk birtokolni a labdát, ha elveszítjük, akkor pedig gyorsan visszaszerezni, és gyakran megjelenni a támadóharmadban – mondta Szalai Attila, aki kérdésre válaszolva hozzátette: Szalai Ádámmal egy nagyon erős karaktert vesztett el a válogatott, de nélküle is ugyanolyan egységesen, és ugyanolyan jó csapatszellemben kell játszani, mint amikor még ő volt a csapatkapitány.


Ami a csapatkapitányi posztot illeti, Marco Rossi elárulta, hogy a szakmai stáb már döntött az új kapitányról, de a játékosok még nem tudják a döntést, és először velük fogja majd megosztani, hogy miként határozott ebben a kérdésben.

Frissítés: az MLSZ a Twitter-oldalára feltöltött képpel tudatta, Szoboszlai Dominik viseli a karszalagot a csütörtöki találkozón.



Az elutazást megelőző mai edzésen Dzsudzsák Balázs is a csapattal edzett. A keddi fotózást és a mai edzést követően pénteken már ismét a csapattal lesz Telkiben.


A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A NOVEMBERI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEKRE

KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Budapest Honvéd), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

VÉDŐK: Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (ZTE FC), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce FK – Törökország)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Baráth Péter (Debreceni VSC), Dárdai Pál (Mol Fehérvár), Csongvai Áron (Újpest FC), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Schön Szabolcs (Mol Fehérvár), Callum Styles (Millwall FC – Anglia), Dzsudzsák Balázs* (Debreceni VSC)

TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kalmár Zsolt (DAC 1904 – Szlovákia), Németh András (Genk – Belgium), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország)

*Dzsudzsák Balázs Luxemburgba nem utazott el a kerettel.


A LUXEMBURGI VÁLOGATOTT KERETE MAGYARORSZÁG ELLEN

KAPUSOK: Anthony Moris (Union SG – Belgium), Ralph Schon (Wiltz 71), Tiago Pereira Cardoso (Borussia Mönchengladbach – Németország)

VÉDŐK: Lars Krogh Gerson (Kongsvinger – Norvégia), Laurent Jans (Waldhof Mannheim – Németország), Maxime Chanot (New York City FC – Egyesült Államok), Dirk Carlson (ADO Den Haag – Hollandia), Mica Pinto (Sparta Rotterdam – Hollandia), Enes Mahmutovic (CSZKA Szófia – Bulgária), Sofiane Ikene (Progrés Niederkorn), Fabio Lohei (Metz – Franciaország)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Danel Sinani (Norwich City – Anglia), Vincent Thill (AIK – Svédország), Leandro Barreiro (Mainz – Németország), Florian Bohnert (Progrés Niederkorn), Sébastien Thill (Hansa Rostock – Németország), Mathias Olesen (FC Köln – Németország), Timothé Rupil (Mainz – Németország), Diogo Pimentel (Fola Esch), Dejvid Sinani (F91 Dudelange)

TÁMADÓK: Gerson Rodrigues (Al-Vehda – Egyesült Arab Emírségek), Yvandro Borges Sanches (Borussia Mönchengladbach – Németország), Alessio Curci (Mainz – Németország), James Rodrigues (Venezia – Olaszország), Selim Turping (Borussia Mönchengladbach – Németország)


forrás: mlsz.hu, nemzetisport.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
8. El Bandi |Válasz erre: 7. Sickunt
2022-11-19 14:23:31 Piros öves, Őstag
Nem figyelted, a Luxemburg elleni meccsről van szó...
7. Sickunt |Válasz erre: 6. El Bandi
2022-11-19 07:38:21 Barna öves, Tag
Szerintem meg pont sikerült legyőzni, ha a Rossi érát nézzük a szervezettség mellett éppen az volt szerintem a csapat legnagyobb fegyvere ,hogy 1-2 kivételt eltekintve minden meccsen élesebbek voltunk és jobban akartuk a győzelmet az ellenfélnél. Mindig ezt hiányolta a magyar szurkoló és most ez megvan, nem véletlen ,hogy most évtizedek óta nem látott rajongás veszi körbe a csapatot.
6. El Bandi
2022-11-18 18:16:54 Piros öves, Őstag
'Marco Rossi kifogásolta a magyar válogatott játékosainak hozzáállását...'
Igen, sajnos ezt a betegséget nem tudjuk legyőzni...

Remélem a DVTK kimarad ebből a bajnokság során, ahogy írtam (és mások is) alázattal és szerényen.
Ha majd feljutottunk akkor jöhet a nagy mellény... de csak egy-két napig, egészséges ünneplés keretein belül.
5. toki*
2022-11-17 22:03:32 Fekete öves, Veterán
De tesztnek nem volt rossz! Kerkez, Németh azaz a fiatalok, jók voltak. Ez pozitív.
4. toki*
2022-11-17 22:00:48 Fekete öves, Veterán
Nálam 1 dolog jött le, hogy, aki 1 komolyabb sérülés után jön vissza - gondolok itt pl: Nagy Zsoltira, de voltak vagy 3-an - azoknak max 10 perc, vagy annyi sem. Egyszerűen hiába 2 hónapja visszajött, és X gólt és asszisztot ad, még nincs olyan formában, hogy a válogatott hasznára legyen.
3. toki* |Válasz erre: 2. Csakegynap
2022-11-17 21:57:59 Fekete öves, Veterán
Nem rajta ment el.
2022-11-17 20:24:15 Barna öves, Fanatikus tag
Vègre mindenki láthatja, hogy miért is volt fontos Szalai a csapatnak. Ádám Martin egy túlsúlyos, lomha tank. Nem megoldás hosszú de még rövid távon sem,.
1. vebgy*
2022-11-17 20:20:07 Fekete öves, Veterán
Eddig..."csodás"... jó egy friendly...de akkor is.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...