Banner

Letarolja a járvány a szlovák Extraligát...

Szerző: Jáborcsik András | 2020-10-14 19:02:00

A jegkorongblog.hu adta hírül, hogy a HK Popradnál és a Slovannál is felütötte a fejét a koronavírus. Huszonhárom koronavírusost találtak a Slovannál, tizenhármat a Poprádnál


Továbbra is tarol a szlovák Extraligában a koronavírus-járvány. A fertőzés ezúttal Poprádon és a Slovan Bratislavánál jelent meg, és nem is akármekkora mértékben. A poprádiak korán reggel jelentették be, hogy a felnőtteket és az utánpótlást is tesztelték, előbbiek körében 12 játékos és 1 stábtag produkált pozitív eredményt, míg a fiatal jégkorongozóknál 14 esetet detektáltak. Az edzéseket leállították, a jégcsarnok teljes fertőtlenítését tervezik. A magyar Extraliga-csapat vasárnap a Popráddal meccselt volna, de a történtek után ezt nem teheti meg.

A pénteki Nagymihály–Trencsén cseréhez hasonlóan itt is találtak megoldást, a Jegesmedvéket a HK Nitra fogadja majd, ez a találkozó a miskolciak koronavírus-problémát miatt maradt el a második fordulóban.

A járvány következő “áldozata” a pozsonyi Slovan lett. A fővárosiak 23 koronavírusos esetet jelentettek, köztük 18-an vannak a hokisok, 5-en a munkatársak. A slovanosok karanténba kerültek, enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen, az edzéseket leállították, a hét végi meccseiket elhalasztják.


Tovább a jegkorongblog.hu-ra >>>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
9. korxi
2020-10-16 07:58:49 Piros öves, Veterán
Most pedig a BB - nek marad el két meccse a koronavírus miatt.
A Slovan után ők következtek, kb. annyi idővel, mint amennyivel a Slovan után ők játszottak velünk :)
Kíváncsian várom, hogy úgy kb. jövő hét eleje-közepe tájékán a Trencsénnél vajon fognak-e koronavírusosokat találni, mert az már tényleg gyanús lesz:)
8. korxi |Válasz erre: 5. Geotic
2020-10-14 22:13:56 Piros öves, Veterán
Azt nem figyeltem részletesen, de úgy láttam hogy az sem valami előre lefektetett szabály alapján történt, hanem az egyik kijelentette hogy akkor ők így most nem hajlandók játszani. Voltak is szópárbajok - legalábbis szurkolói szinten - hogy csak beijedtek és ez volt az ürügy, stb. De mondom, nincsenek részletes ismereteim.

Apropó, megvan hogy az Izmit Belediyespor elleni egyetlen EL selejtezőmeccset konkrétan Izmitben játtszuk, szóval a FIBA-nak jó érzéke van a semleges helyszín kiválasztásához (ott lesz egyébként a másik két csapat selejtezője is, csak nekik tényleg semleges a pálya).
7. vebgy*
2020-10-14 22:07:35 Fekete öves, Veterán
Most játszottunk a Slovan-nal...szerintem ez így bohózat, hagyják abba az egészet, úgy ahogy van...legfeljebb egy "Korona" kupát kellene helyette kiírni, a helyzetre tekintettel. Ott hol az ifik, hol az épp hadrafoghatók játszanának...
6. korxi |Válasz erre: 4. tamaskpt
2020-10-14 22:06:34 Piros öves, Veterán
A szezon előtt szó volt róla, de sikerült elérni hogy ne legyen minden meccs előtti kötelező tesztelés, mert az lehetetlenné tette volna a bajnokságot.
Ez ugyanis jégkorong, itt minden héten van minimum három meccs, nem foci ahol heti kettőnél már nyöszörgés, sőt Magyarországon halasztás van, mert egy héten két meccset nem lehet bírni.
5. Geotic |Válasz erre: 3. korxi
2020-10-14 21:37:49 Piros öves, Őstag
A Sopron-Szekszárd meccs ugyebár pont ilyen miatt maradt el.
4. tamaskpt |Válasz erre: 3. korxi
2020-10-14 21:24:25 Piros öves, Őstag
Szerintem a focihoz hasonlóan itt is elő van írva a meccs előtti tesztelés, máshogy jelenleg élsportsorozatot elindítani sem érdemes. Na meg nyilván valahogy az első forduló előtt nálunk is kiderültek a fertőzések.
3. korxi |Válasz erre: 2. Geotic
2020-10-14 21:18:00 Piros öves, Veterán
Akkor a szezon előtt minden csapat minden játékost be kellett volna oltani koronavírussal, mindenkinél készenlétben azzal hogy kórházba kell vinni, de amúgy a sportemberek csak kibírják. És akkor most a csupa immunis játékossal nyugodtan mehetne a szezon.

Nem tudom hogy más sportágakban karanténba vonulás van-e, ha utólag kiderül, hogy az ellenfél csapatból valaki covidus lett.
Ugye a (magyarországi meghatározás szerint) kontaktszemély az, aki egy pozitívra tesztelttel legalább 15 percen át 2 méteren belül tartózkodott. Ez egy jégkorongmeccsen így szó szerint nem valósul meg az ellenfél egyik játékosának relációjában sem. Tehát attól még nincs karantén, hogy az ellenfélnél valakikről kiderült hogy az.
A pozitív teszt elkerülésének pedig leghalálbiztosabb módja az, ha nem tesztelünk.
Persze az is lehet hogy nem tesztelünk, nehogy kiderüljön valakiről hogy koronás, aztán a jövő héten mégis előjönnek a tünetesek, és akkor már nincs mese, tesztelés van, karantén, csak addigra már megfertőztük a Trencsént:)
2. Geotic |Válasz erre: 1. korxi
2020-10-14 20:08:34 Piros öves, Őstag
Na ez a követhetetlen, akkor most nekünk nem kellene karanténba vonulni, mint ahogy más sportágban teszik?

Viszont pici pozitívum:
A Fradi hokicsapatát elérte a második hullám, viszont Fodor Szabolcs azt nyilatkozta, hogy akik az első hullámban kapták el, azok most mind negatívak.
Tehát valószínűleg valamennyire tényleg kialakul az immunitás.
1. korxi
2020-10-14 19:27:05 Piros öves, Veterán
Fasza, egy komplett koronavírusos társulattal játszottunk. Nem tartom túl valószínűnek, hogy semelyiküktől nem kapta el egyik játékosunk sem. Ha más nem, Wolff bunyó közben.

Már augusztusban attól tartottam hogy elindul a bajnokság késve, úgy kb. novemberig kínszenvedve kitart, és akkor lefújják az egészet. És sajnos egyelőre ez az irány.

Az biztos, hogy ha most egy fordulóban van két olyan meccs, ahol egyik-egyik ellenfél nem tud kiállni, akkor az egyes párosítások talpon maradt tagjainak gyorsan játszaniuk kell egymással, akkor is ha még soká játszanának, vagy akár egyszer már játszottak, mert így legalább az eredetileg tervezett későbbi meccsidőpontjukban lesz majd egy szabad hely egy korábbról halasztott meccs számára. Ez utóbbi ugyanis mindenkinek mindig lesz. Jó bonyolult ezt leírni is.

Az biztos hogy kaotikus lesz a szezon, a pontállás nem lesz összevethető mert kaotikus lesz a tabella is, soha nem lesz olyan hogy mindenkinek (majdnem) azonos számú lejátszott meccse van.
Legfeljebb a vesztett pontokon keresztül lehet majd összehasonlítani a csapatok állását, persze azt sem a vesztes pontok abszolút értékében, hanem összes szerezhető ponthoz való arányában.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...