Kuznyecov Szergej: A játékfilozófia és -stílus az élvonalban sem változik

Szerző: amigeleken.hu | 2023-05-31 11:51:00

A DVTK vezetőedzője a dvtk.eu-n nyilatkozott.


Kuznyecov Szergej az ötödik fordulót követően vette át a DVTK irányítását, és már fordulókkal a bajnokság vége előtt előbb feljutást, majd bajnoki címet ünnepelt csapatával. A hátunk mögött hagyott idényről és a következő élvonalbeli bajnokságról nyilatkozott a dvtk.eu-n.

Az interjúból idézünk:


2022. augusztusának végén érkeztél Diósgyőrbe, megkaptad, amiért jöttél?

Ami az első idényt illeti, igen. Teljesítettük a magunk elé kitűzött célokat, és a legfontosabb, hogy visszaszereztük szurkolók hitét. Persze ez már a múlt, nyáron újra kell kezdeni, mert más, erősebb bajnokság, és más, erősebb csapatok várnak ránk.Maradt olyan cél a 2022/2023-as idényben, amit nem sikerült elérni?

Nagyjából mindent elértünk, jó idényt zártunk. Mint minden élsportolónak, nekünk is megvolt, hogy miért küzdünk egészen a legutolsó fordulóig. Mindig úgy léptünk pályára, hogy győztesen hagyjuk el azt, hosszú távon pedig a feljutást tekintettük a legfontosabbnak, amikor ezt elértük, akkor pedig a bajnoki címért hajtottunk. Végül a rekorddöntés, a legtöbb győzelem, majd a Merkantil Bank Liga történetének legtöbb pontszáma lebegett a szemünk előtt.
Persze maradt néhány olyan részlet, ahol jobban is teljesíthettünk volna, de ilyen a futball, a tökéletes teljesítmény nem létezik.

Milyen emlékek maradnak meg ebből a bajnokságból?

Sok minden történt velünk az elmúlt évben! Szinte minden napra emlékszem, de leginkább a győzelmek maradtak meg. Kiélveztük ezt az évet, jó hangulatban edzettünk, ami megkönnyítette a munkát, és ha valami nem tetszett, akkor gyorsan sikerült ismét jó irányba fordulni.

Alig érkeztem meg Diósgyőrbe, egymást követték a meccsek, majd amikor a válogatott mérkőzések miatt szünetelt a bajnokság, akkor azt az időt a további részletek beállítására használtuk fel.

Ügyesek voltak a játékosok, elfogadták, és gyorsan megtanulták azt a játékfilozófiát, amit kértem tőlük. Gyorsan sikerült kialakítani a csapategységet, és mindenki odatette magát az edzésen és a mérkőzéseken is természetesen. Azért tartom fontosnak ezt kiemelni, mert ilyen mentalitású játékosokból állnak a sikeres csapatok.

A DVTK labdarúgói rengeteg összetevőjét felsorolták a bajnoki megnyerésének, szerinted mi a legfontosabb?

Maguk a játékosok. A siker legnagyobb része őket illeti, közülük azonban nem is szeretnék senkit sem kiemelni, mert mindenki kivette a részét belőle. Éhesek voltak a jó játékra, az eredményre, és a végső sikerre. Az érkezésem után gyorsan elfelejtettek mindent, ami korábban történt, és csak előre figyeltek. Már akkor elmondtam, amit később többször meg is ismételtem: nem az számít, hogy mi történt, hanem az, hogy hogyan reagálunk rá.
Tetszett, hogy a csapat átvette a mentalitásom, egyszerűen nem szeretek veszíteni. Nehezen jövök ki a vereségekből, de nem azért mert a múlton rágódok, hanem azért, mert ilyenkor még több energiát fektetek az edzésekbe, hogy többet forduljanak elő ugyanazok a hibák.

Mennyire fáradtál el a bajnokság végére?

Hosszú és fárasztó volt az idény, különösen az utolsó másfél hónap. Én is elfáradtam, de nincs sok idő a pihenésre, mert hamarosan kezdődik a felkészülés, és hamarosan nyit az átigazolási piac. Rajta kell tartanunk a kezünket az események ütőerén, hogy minél erősebb kerettel játsszunk ősszel.

Ezek szerint érkeznek új játékosok?

Az első és a másodosztály között minden országban nagy a különbség, ezért szükséges az erősítés, de a költségvetésen belül kell maradni, hiszen mi nem a PSG vagyunk, de még csak nem is a Manchester City. A lehetőségeink adta kereteken belül viszont mindent megteszünk, hogy a szükséges posztokra megtaláljuk az erősítést jelentő játékosokat.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes interjúra >>>>>>


forrás: dvtk.euÉs ezt olvastad már?
Hozzászólások
4. Benya
2023-05-31 20:51:38
a miskolci tv is csinált vele egy videós interjút:
https://youtu.be/WYzKhfQPIMg
3. vebgy |Válasz erre: 2. Ignacio-Sanchez-Mejias
2023-05-31 17:57:04
Így van és remélhetőleg olyan MENTALITASU spilerekkel fogják,akik éhesek a sikerre,nem csak a kasszához járulas érdekli őket.. akár külföldi, akár magyar játékos.
2. Ignacio-Sanchez-Mejias
2023-05-31 13:14:15
Minden azon múlik hogy erősítik meg a keretet. Minden más csak csak spekuláció ebben a szakaszban.
1. toki
2023-05-31 12:27:10
Okos, munkamániás, jó rálátású edző! Pihenni kell, de tény, hogy mivel neki is új, és komoly kihívás az nb1, így érthető, hogy nem tud úgy pihenni. Nálam egyre jobban ott van a szeren, már most dobogós, az itt lévő edzőink közül.
Mégsem


Üzenet küldése...