Banner

Kuznyecov Szergej: A játékfilozófia és -stílus az élvonalban sem változik

Szerző: amigeleken.hu | 2023-05-31 11:51:00

A DVTK vezetőedzője a dvtk.eu-n nyilatkozott.


Kuznyecov Szergej az ötödik fordulót követően vette át a DVTK irányítását, és már fordulókkal a bajnokság vége előtt előbb feljutást, majd bajnoki címet ünnepelt csapatával. A hátunk mögött hagyott idényről és a következő élvonalbeli bajnokságról nyilatkozott a dvtk.eu-n.

Az interjúból idézünk:


2022. augusztusának végén érkeztél Diósgyőrbe, megkaptad, amiért jöttél?

Ami az első idényt illeti, igen. Teljesítettük a magunk elé kitűzött célokat, és a legfontosabb, hogy visszaszereztük szurkolók hitét. Persze ez már a múlt, nyáron újra kell kezdeni, mert más, erősebb bajnokság, és más, erősebb csapatok várnak ránk.



Maradt olyan cél a 2022/2023-as idényben, amit nem sikerült elérni?

Nagyjából mindent elértünk, jó idényt zártunk. Mint minden élsportolónak, nekünk is megvolt, hogy miért küzdünk egészen a legutolsó fordulóig. Mindig úgy léptünk pályára, hogy győztesen hagyjuk el azt, hosszú távon pedig a feljutást tekintettük a legfontosabbnak, amikor ezt elértük, akkor pedig a bajnoki címért hajtottunk. Végül a rekorddöntés, a legtöbb győzelem, majd a Merkantil Bank Liga történetének legtöbb pontszáma lebegett a szemünk előtt.
Persze maradt néhány olyan részlet, ahol jobban is teljesíthettünk volna, de ilyen a futball, a tökéletes teljesítmény nem létezik.

Milyen emlékek maradnak meg ebből a bajnokságból?

Sok minden történt velünk az elmúlt évben! Szinte minden napra emlékszem, de leginkább a győzelmek maradtak meg. Kiélveztük ezt az évet, jó hangulatban edzettünk, ami megkönnyítette a munkát, és ha valami nem tetszett, akkor gyorsan sikerült ismét jó irányba fordulni.

Alig érkeztem meg Diósgyőrbe, egymást követték a meccsek, majd amikor a válogatott mérkőzések miatt szünetelt a bajnokság, akkor azt az időt a további részletek beállítására használtuk fel.

Ügyesek voltak a játékosok, elfogadták, és gyorsan megtanulták azt a játékfilozófiát, amit kértem tőlük. Gyorsan sikerült kialakítani a csapategységet, és mindenki odatette magát az edzésen és a mérkőzéseken is természetesen. Azért tartom fontosnak ezt kiemelni, mert ilyen mentalitású játékosokból állnak a sikeres csapatok.

A DVTK labdarúgói rengeteg összetevőjét felsorolták a bajnoki megnyerésének, szerinted mi a legfontosabb?

Maguk a játékosok. A siker legnagyobb része őket illeti, közülük azonban nem is szeretnék senkit sem kiemelni, mert mindenki kivette a részét belőle. Éhesek voltak a jó játékra, az eredményre, és a végső sikerre. Az érkezésem után gyorsan elfelejtettek mindent, ami korábban történt, és csak előre figyeltek. Már akkor elmondtam, amit később többször meg is ismételtem: nem az számít, hogy mi történt, hanem az, hogy hogyan reagálunk rá.
Tetszett, hogy a csapat átvette a mentalitásom, egyszerűen nem szeretek veszíteni. Nehezen jövök ki a vereségekből, de nem azért mert a múlton rágódok, hanem azért, mert ilyenkor még több energiát fektetek az edzésekbe, hogy többet forduljanak elő ugyanazok a hibák.

Mennyire fáradtál el a bajnokság végére?

Hosszú és fárasztó volt az idény, különösen az utolsó másfél hónap. Én is elfáradtam, de nincs sok idő a pihenésre, mert hamarosan kezdődik a felkészülés, és hamarosan nyit az átigazolási piac. Rajta kell tartanunk a kezünket az események ütőerén, hogy minél erősebb kerettel játsszunk ősszel.

Ezek szerint érkeznek új játékosok?

Az első és a másodosztály között minden országban nagy a különbség, ezért szükséges az erősítés, de a költségvetésen belül kell maradni, hiszen mi nem a PSG vagyunk, de még csak nem is a Manchester City. A lehetőségeink adta kereteken belül viszont mindent megteszünk, hogy a szükséges posztokra megtaláljuk az erősítést jelentő játékosokat.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes interjúra >>>>>>


forrás: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. Benya
2023-05-31 20:51:38 Lila öves, Fanatikus tag
a miskolci tv is csinált vele egy videós interjút:
https://youtu.be/WYzKhfQPIMg
3. vebgy* |Válasz erre: 2. Ignacio-Sanchez-Mejias
2023-05-31 17:57:04 Fekete öves, Veterán
Így van és remélhetőleg olyan MENTALITASU spilerekkel fogják,akik éhesek a sikerre,nem csak a kasszához járulas érdekli őket.. akár külföldi, akár magyar játékos.
2023-05-31 13:14:15 Barna öves, Fanatikus tag
Minden azon múlik hogy erősítik meg a keretet. Minden más csak csak spekuláció ebben a szakaszban.
1. toki*
2023-05-31 12:27:10 Fekete öves, Veterán
Okos, munkamániás, jó rálátású edző! Pihenni kell, de tény, hogy mivel neki is új, és komoly kihívás az nb1, így érthető, hogy nem tud úgy pihenni. Nálam egyre jobban ott van a szeren, már most dobogós, az itt lévő edzőink közül.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...