Banner

Károlyi Andrea: Jó reklámja a női kosárlabdázásnak az, amit a DVTK csinál

Szerző: amigeleken.hu | 2023-01-31 10:04:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


A téli válogatott szünet előtti utolsó játékhéthez érkeztünk. Az Euroligában kedden a DVTK a Gironával, a Szekszárd Bourges együttesével találkozik. Szerdán a Sopron Salamancában szerepel, a PEAC nyolcpontos hátrányban lép pályára az Európa Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Villeneuve d’Ascq otthonában.

A mérkőzések előtt a wbasket.hu a "Spanyol és francia napok a nemzetközi porondon" című felvezetőjében a játékosként hétszeres magyar bajnok, nyolcszoros Magyar Kupa-győztes, kétszeres Euroliga- bronzérmes, edzőként a 3×3-as válogatottal Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki ezüstérmes Károlyi Andreát kérdezte a várakozásairól.


DVTK HUN-Therm – Spar Girona

„Kemény menetelésben van a DVTK és egyedüliként a magyar nemzetközi kupások közül még pénteken is játszik majd egy bajnokit. Úgy tűnik, hogy nem fáradnak. Nem hiszem, hogy bárki gondolta volna: totálisan egylabdás meccsre kényszerítik a Mersint. Még akkor sem, ha a Mersin idei teljesítményében akár ez is benne lehetett. Ettől függetlenül a két keretet gazdasági szempontból nem lehet egy lapon említeni. Az eredmény számomra a DVTK erejét mutatja és nem azt, hogy dekoncentrált lett volna a Mersin. Szerintem egyáltalán nem voltak azok!

Jó reklámja a női kosárlabdázásnak az, amit a DVTK csinál. A légiósokat tekintve a Guirantes-Green páros mellé Garbin vagy Grigalauskytė rendre fel tud lépni. Az elmúlt héten a magyar magból Kányási Vera kicsivel kevesebbet tett hozzá, mint, amit megszoktunk tőle idén, de Bernáth Réka extra volt és Aho Nina esetében sem tudom felidézni, hogy mikor értékesített egy meccsen három ilyen fontos triplát. Ismét megmutatkozott az, hogy milyen sok lábon áll az idei DVTK.

A Gironát múlt héten láttuk Sopronban. Akkor Rebekah Gardner nélkül szerepeltek, az amerikai légiós padig nagyon hiányozhatott nekik. A hétvégi bajnokin már játszott 17 percet, nem tudom, hogy a keddi mérkőzésen bevethető lesz-e. Főleg Brittney Sykes érkezése óta versenyképes csapat a Girona. Éppen ezért azt gondolom – bár biztos, hogy a DVTK is mindent meg fog tenni ennek érdekében – a továbbjutás kiharcolása szempontjából a Gironán jelenleg nagyobb a nyomás. A két csapat hasonló kosárlabdát játszik. Az összehasonlító statisztikát nézve a legtöbb mutatóban a Girona a jobb, de a győzelmek száma vagy éppen a csoportban elfoglalt helyezés nem mutatja ezt a különbséget. Ettől függetlenül a Girona jelenleg még nemzetközileg előrébb lévő gárda.

Kulcskérdés lesz az, amit a Mersin előtt is mondtunk, hogy az elején rendkívül fókuszáltak legyenek a DVTK játékosai és ott tudjanak maradni az ellenfelük nyakán. Ha ez sikerül, akkor a pozitív hullámot már képes lehet meglovagolni a csapat. Ezt sokszor bizonyította. Igaz, a pécsi mérkőzésen azt is bizonyította, hogy hátrányból is fel tud állni. Összességében a DVTK-nak továbbra sincs veszíteni valója. Az első meccstől kezdve nagyon jól élik meg az Euroliga adta lehetőséget és tudják kezelni, hogy sorra jönnek a fárasztó feladatok. Itt kanyarodnék vissza ahhoz: nagy előny, hogy nem egyemberes a keret, hanem legalább négy jó teljesítmény rendre érkezik.”


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>>


forrás: wbasket.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2023-02-01 13:24:33 Piros öves, Őstag
Kár hogy az MKOSZ-nél ezt nem így gondolják.
1. vebgy*
2023-01-31 21:06:03 Fekete öves, Veterán
Hát sajnos kijött a fáradtság, sérülések stb...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...