Banner

Károlyi Andrea: A BEAC nem okozhat gondot a DVTK-nak

Szerző: amigeleken.hu | 2024-03-27 11:56:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


Szerdán elrajtol a Tippmix Női NB I. A 2023/2024-es rájátszása. A negyeddöntő párharcok első mérkőzései előtt a wbasket.hu állandó szakértőjét, a játékosként hétszeres magyar bajnok, nyolcszoros Magyar Kupa-győztes, kétszeres Euroliga-bronzérmes, edzőként a 3×3-as válogatottal Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki ezüstérmes Károlyi Andreát kérdezte a várakozásairól.


DVTK Hun-Therm (1.) – E.ON ELTE BEAC (8.)

„Bármennyire is az az áltanos vélemény jelenleg a DVTK-ról, talán még a csapaton belül is így tartják, hogy nincsenek igazán topformában, a BEAC nem okozhat gondot nekik. Én nem a szekszárdi meccset helyezném előtérbe a diósgyőriek kapcsán, hanem visszakanyarodnék a Magyar Kupához. Akkor a négyes döntővel együtt 11 nap alatt öt erős találkozót vívtak és az a Sopron ellen egyértelműen kijött. Ennek megfelelően arra kell felhasználni ezt a párharcot, hogy újra magukra találjanak. Utána pedig jön a szünet, ahol tudnak pihenni, dolgozni.

Nem gondolom, hogy ez a negyeddöntő tovább tartana, mint két meccs. A BEAC-nak és a másik ágon a Vasasnak is arra kell összpontosítania, hogy olyan mérkőzéseket alakítsanak ki, melyek után elégedetten hagyhatják el a pályát. Tudom, hogy ez egy tág megfogalmazás, de így lehet leírni, hogy erős idézőjelben olyan „edzőmeccset” vívjanak, melyből tudnak táplálkozni az 5-8. párharcra. A BEAC-nál a Pécs elleni szombati bajnokijuk nálam például ez a kategória. Nyilván maradéktalanul nem lehetnek elégedettek, hiszen három negyeden át vezettek és végül 10 ponttal kikaptak, de ezzel együtt mégis olyan mérkőzést vívtak, amiből építkezhetnek.”


Tovább a wbasket.hu-ra a többi negyeddöntő beharangozójára >>>>>>


forrás: wbasket.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...