Banner

Kányási Veronika a 2024-2025-ös szezonban is a DVTK kosárlabda csapatát erősíti

Szerző: Jáborcsik András | 2024-06-06 20:51:00

Hosszabbított a csapatkapitány!


Kányási Veronika a 2024-2025-ös szezonban is a DVTK kosárlabda csapatát erősíti. A soron következő immár a hetedik szezonja lesz diósgyőri színekben, valamint a negyedik szezonja csapatkapitányként.


Minden indok a hosszabbítás mellett szólt?

Nem titok, hogy mennyire jól érzem magam Diósgyőrben, amely már tényleg az otthonommá vált. Az idei évben bebizonyítottuk, hogy ez a több éve tartó, nagyon komoly, szisztematikus munka kifizetődik. Úgy gondolom, hogy ez egy óriási siker, viszont nem szeretnénk itt megállni. Azt látom, hogy még ennél is tovább tudunk csapat szinten fejlődni, valamint én magam egyénileg is. Minden sportoló álma, hogy ilyen közönség előtt, ilyen közegben játszhasson, úgyhogy nem volt kérdés, hogy szeretném tovább folytatni a munkát, és szeretnék még nagyobb magasságokba eljutni a Diósgyőrrel.



Hogyan töltöd a szezon utáni ,,szabadságot”?

A karrierem során még nem volt arra példa, hogy a szezon után ilyen hosszú pihenőm legyen, mint most. Eddig mindig jöttek a válogatottbeli elfoglaltságok a szezon után, ez idén kitolódott július-augusztusra. Volt egy pihenéssel töltött időszak a szezon után, de már kezdek újra mozogni, edzésbe állni. Egyelőre nem feltétlenül a kosárlabdán van a hangsúly. A válogatott összetartás előtt lesz majd egy komolyabb felkészülés, júliusban pedig már a válogatottal készülök.



Milyen célokkal vágsz neki a következő szezonnak?

Szeretnénk tovább folytatni az utat, amin elindultunk. Most, hogy bajnokok lettünk, biztosan minden csapat minket szeretne majd legyőzni. Nekünk az a célunk, hogy a magyar bajnokságban megvédjük a címünket, de ez biztosan nem lesz egyszerű, hiszen minden csapat erősíteni szeretne. Nekünk azonban ahogy eddig is, magunkkal kell majd foglalkoznunk, tovább kell építenünk a saját játékunkat, és a saját csapatunkat. Az Euroligában is nagyon szeretnénk minél tovább menetelni. Az új lebonyolítási rendszerről nem tudjuk, hogy kedvező-e, vagy kevésbé az, de biztos vagyok benne, hogy nem fogunk senki ellen feltartott kézzel pályára lépni. Lépésről lépésre fogunk haladni, és szeretnénk, egy - ha lehet - még szebb szezont zárni jövőre. A szurkolóink tavaly is minden támogatást megadtak nekünk, amiért nagyon hálásak vagyunk. Remélem, jövőre is mellettünk állnak majd.



Várod már a ruandai válogatott szereplést?

Ruanda egy érdekes helyszín lesz, ám az előselejtező előtt egy 4 hetes felkészülésen veszünk részt. Izgatottan várom, hiszen ez lesz az első összetartás, ahol Völgyi Péter a szövetségi kapitány.


forrás: dvtk.eu

fotó: jaboers



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2024-06-08 17:43:59 Barna öves, Fanatikus tag
Köszi Vera, szuper hogy itt vagy!
2024-06-07 18:32:03 Lila öves, Fanatikus tag
Vera az alap. Réka pedig a Paganini. :)
2024-06-06 21:17:49 Citromsárga öves, Tag
Ez megnyugtató és örömteli hír! Személy szerint a sok kedvenc közül nekem Lelik Rékával ők a top2.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...