Banner

Jótékonysági licit - Kádár Tamás válogatott mezére - A licit 70.000 forinton áll.

Szerző: objektív | 2021-09-29 05:30:00

A befolyt összeg egy látássérült kislány családjához kerül


Frissítve: mai naptól a liciteket leadhatjátok a Facebookon is, a poszt alatt kommentben!


Magánszemélyként, szurkolóként, egykori DVTK alkalmazottként keresett meg bennünket minap egy hölgy. Abban kérte segítségünket, hogy egy kislány javára az amigeleken.hu oldalon publikáljunk és bocsássunk árverésre egy dedikált Kádár Tamás mezt, melyet a válogatott játékos 2014. október 14-én megrendezett Feröer-szigetek elleni mérkőzèsen viselt.


A licit kezdő összege 50.000 Ft. Határidő: 2021. szeptember 30. 20:00 óra.

A licit jelenleg 70.000 forinton áll.


A liciteket az info@amigeleken.hu e-mail címre írátok meg. Az aktuális állásról folyamatosan beszámolunk.



A licit egy látássérült kislánynak segítene, az ő történetét olvashatjátok az alábbiakban:

Anna édesanyjának levele:

ANNA TÖRTÉNETE

Anna 2014.09.29-én született, természetes úton, komplikáció nélkül. Mivel nem indult be magától a szülés, így az orvosunk a 40. héten befektetett a kórházba, majd 9 nappal túlhordva a terhességemet megindította a szülést. 3400 grammal és 51 cm-rel megszületett Annácska, 10/10-es apgarral.Hazakerülésünk után a 3. hónapos korában kezdődtek a bajok. Arra lettünk figyelmesek, hogy valami nincs rendben a gyermekünk szemével. Nem fixál szemeivel a tárgyakra, nem követi a mozgó tárgyakat, vízszintesen rezgett megállás nélkül mindkét szeme, illetve néha bekancsalított. Így elvittük a gyermek háziorvoshoz, aki azonnal tovább küldött bennünket gyermekszemész szakorvoshoz.



A szemészeten megvizsgálták, ahol az orvos azt mondta, veleszületett horizontális nystagmusa (szemtekerezgése) van, illetve fennállhat a gyanúja a veleszületett teljes vakságnak. Leírhatatlan volt a fájdalom, amit éreztünk ebben a pillanatban, könnybe lábadt a szemem. Ezért másnapra beutalta Annácskát a budapesti Mária utcai Szemészeti Klinikára, elektrofiziológiai laborba, ahol VEP-vizsgálatot végeztek rajta. A vizsgálat után kiderült, hogy szerencsére sikerült reprodukálható kérgi választ nyerni mindkét szem felől, ami azt jelenti, hogy nem vak, rendelkezik valamennyi látásmaradvánnyal. Egyfelől itt megkönnyebbülést éreztünk, azonban a doktornő ismét aggodalmat vetett belénk egy újabb betegség kapcsán, az okuláris albinizmus gyanúja merült fel. Innen Budapestről gyermekneurológiára utalt bennünket az orvos.

El is vittük Annácskát neurológushoz, ahol megállapították, hogy a gyermek panaszai szemészeti eredetű, neurológiailag minden rendben van és így kizárták az okuláris albinizmus gyanúját is.

Ezek után folyamatosan folytak a kontroll vizsgálatok, Anna először váltott szemtakarást kapott, amit fel kellett függesztenünk, mert fokozódott, erősödött a nystagmusa (szemtekerezgése). Ezt követően szemüveget írtak neki, itt már a szeme +3 dioptriás volt. Azóta is folyamatosan hordja a szemüvegét és szívesen viseli.

Nystagmus (szemtekerezgés) és strabizmus convergens (befelé kancsalítás) mellett hypermetropia (távollátás) és astigmia (a szem egyik fénytörési hibája) is fennállt. További szemüveg viselése lett javasolva, emeltek is a dioptrián. Ám folytatódtak a vizsgálatok továbbra is, ez által a betegségek száma is növekedett. Csökkentlátás alakult ki mindkét szemen, majd ezt követően látáshiány okozta tompalátás.

Amikor Anna betöltötte a 3. évét, az óvodakezdés miatt a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálathoz kerültünk, ahol a látásvizsgálat során a szakemberek Annácskát érzékszervi fogyatékosnak, ezen belül látássérültnek, és pedig gyengénlátónak minősítette. A gyermekünk sajátos nevelési igényű és gyógypedagógiai tanár segítségére jogosult, integrálva történt az óvodai foglalkoztatása.

Azonban az óvodából elballagva újra mennünk kellett látásvizsgálatra a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálathoz, hiszen megkezdi szeptembertől az általános iskolát. E vizsgálat alkalmával romlott a szeme, itt szintén érzékszervi fogyatékosnak, ezen belül látássérültnek és már aliglátónak minősítették. Tudniillik, hogy a látássérülés fokozatai enyhétől a súlyosig: gyengénlátó, aliglátó és vak. Iskoláztatását integrálva folytathatja, hiszen nem tudjuk megtenni, hogy elköltözzünk Budapestre vagy Debrecenbe. Ebben a két városban van Magyarországon speciális látássérült iskola. Tankönyveit szeretném felnagyítani, összefűzetni és kinyomtattatni. Speciális füzeteket, és digitális nagyító készüléket írtak neki, amelynek ára 380.000.- forint.

Annának szüksége lenne egy laptopra és nyomtatóra is. Ezt sajnos a megélhetésünk és kiadásaink mellett nem tudjuk megvásárolni. Csak a férjem keres és még Annának van 2 testvére is, melyből a legkisebbnek, Kamillának is látássérült a szeme. Neki is szintén nystagmus (szemtekerezgés) van megállapítva diagnózisként.


A segítő szándékokat előre is köszönjük az érintettek nevében!



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...