Banner

II. Bánka-Rakaczki Emléktorna

Szerző: Jáborcsik András | 2017-03-18 06:39:00

Az amigeleken.hu és az UTE Baráti Kör közös szervezésében 2017. március 18-án Miskolcon, a Generali Arénában kerül megrendezésre a II. Bánka-Rakaczki Emléktorna. Ezen a hétvégén a válogatott március 25-i, Portugália elleni idegenbeli világbajnoki selejtezője miatt nem rendeznek fordulót az NB I.-ben. Az Emléktornán 11 NB I.-es labdarúgó klub szurkolói csapatát látjuk vendégül, egyedüli hiányzó a gyirmóti szurkolói csapat lesz. Tizenkettedik csapatnak a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub szurkolói csapatát kértük fel, akik örömmel vállalták a tornán való részvételt. Respect, Szolnok!

Az Emléktorna betétprogramjaként a DVTK és az Újpest öregfiúk, illetve U13-as korosztályú csapatai is megmérkőznek egymással, de színesíti a programot a Jegesmedve öregfiúknak az olimpikonok csapata elleni összecsapása is. Az utánpótlás csapatok ezen a napon összekötik a kellemeset a hasznossal, és a két edző által megbeszéltek szerint "bemelegítésképpen" játszanak egy nagypályás edzőmérkőzést is a DVTK edzőcentrumában.


A DVTK Öregfiúk csapatában az egykori kedvencek közül a teljesség igénye nélkül várhatóan a következő játékosok fognak pályára lépni: Földvári Tibor, Farkas János, Bém Gábor, Kiss József, Szakos Csaba, de a méltán népszerű Molnár Istvánt (Monyó) is újra Miskolcon köszönthetjük, aki Kecskemétről utazik haza egy egykori társakhoz, hogy együtt emlékezzünk Bencére és Kristófra. Sajnos, Vitya és Kiser Marci csapata Sopronban játszik bajnoki meccset, így őket nélkülözni vagyunk kénytelenek.

A DVTK Aranycsapatának tagjai közül Oláh Ferit, Szalai (Szilas) Istvánt, Szántó Gabit és Szabó Lacit is újra a pályán üdvözölhetjük. Nem lépnek már pályára, de tiszteletüket teszik az Emléktornán az egykori kedvencek közül Salamon Józsi, Veréb Gyuri, Tatár Gyuri Teodoru Borisz, Kiss Pista, Feledi Laci, a hatvanas évek játékosai közül pedig Sikora Feri, Vass Laci, Kovács Pista és Kovács Pali is. Nagy örömünkre Szabó Géza mesteredző, a DVTK Sir Alex Fergusonja is elfogadta meghívásunkat és Miskolcra látogat ezen a napon Salgótarjánból, hogy találkozzon az egykori tanítványokkal.

Az esemény díszvendége az a Hódi Zoltán, aki idén ünnepli a 80. születésnapját, és aki az 1959/60-as bajnokságban a vidék legjobbja címet elnyerő, az 5. helyen végzett csapatunk egyetlen, még élő tagja.

Elfogadta meghívásunkat és a délutáni programot megtekinti a csapat új vezetőedzője, Bódog Tamás és a teljes edzői stáb is. A csapatot két sérült játékos, Lőrincz Patrik és Busai Attila, valamint a csapatkapitány Litpták Zoltán fogja képviselni.

Egészen bizonyosra vehető, hogy ennyi egykori kedvencet nagyon ritkán köszönthetünk egy helyen, így aki beszélgetni szeretne velük, fel szeretné eleveníteni a régi emlékekeket, vagy egy közös fotót csinálna velük, az feltétlenül látogasson ki a Generali Arénába szombaton, ahová a belépés díjtalan!


A lila-fehérek csapata is bővelkedni fog hírességekben, hiszen Miskolcon üdvözölhetjük az Újpesti Dózsa örökös bajnokát, a 73. életévében járó, 33-szoros válogatott, 9-szeres magyar bajnok Zámbó Sándort, aki korát meghazudtoló módon osztogatja a labdát kispályán. De ugyancsak itt lesz a szintén 9-szeres bajnok, 17-szeres válogatott Tóth András is, valamint a 24-szeres válogatott Juhász Péter is, akit 1972-ben az év játékosának választottak. A lilák csapatát fogják erősíteni a klublegendák, Bene Ferenc, Törőcsik András és Fekete László fiai is, valamint az egykoron Diósgyőrben is szereplő Csillag Krisztián is.


A torna fővédnöki tisztségét Dr. Kriza Ákos polgármester úr látja el és nagy örömünkre, Egri István úr, a Miskolci Városi Szabadidőközpont igazgatója is támogatóként sorakozott fel mögöttünk és rendelkezésünkre bocsátotta a Generali Arénát, ahol színvonalas körülményeket tudunk biztosítani vendégeinknek. Előzetes terveink szerint a Deák-Bárdos Misi barátunk által verbuvált olimpikon csapat is megtisztelte volna az eseményt, amely a Jegesmedvék öregfiúk csapatával mérte volna össze erejét. Sajnos, az olimpikonok előre nem tervezett, váratlan elfoglaltságok miatt nem tudnak eljönni Miskolcra, de a diósgyőri birkózók személyében szinte azonnal megtaláltuk a helyükre beugrókat. A miskoci játékvezetők, ahogy tették azt a két évvel ezelőtti Rakaczki Bence Emléknapon is, ezúttal is térítésmentesen vállalták a mérkőzések levezetését. köszönet érte!

Szeretnénk egy országos hírű rendezvényt tető alá hozni, mellyel jó hírét vihetjük az országban szűkebb pátriánknak és a DVTK-nak egyaránt.


Az Emléktorna céljaként azt tűztük ki, hogy egyrészt méltóképpen ápoljuk tragikusan fiatalon elhunyt kapusunknak, Rakaczki Bencének és az újpestiek egykori kiváló játékosának, Bánka Kristófnak az emlékét, másrészt a torna bevételéből egy olyan alapot hozzunk létre, melyből hasonlóan nehéz helyzetbe került, betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat részesíthetünk támogatásban.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a kezdeményezéssel erősíteni szeretnénk a szurkolói összefogást és a szurkolói barátságot.


Egy hónappal ezelőtt a Digi TV Reggeli Start című műsorában Szombathy Pál szerkesztővel beszélgettünk az Emléktornáról:


Az I. Bánka-Rakaczki Emléktorna 2016. január 23-án került megrendezésre Budapesten, melyen 8 szurkolói csapat vett részt. A torna győztesének járó vándorkupát első alkalommal az MTK szurkulói csapata nyerte, akik az UTE csapatát győzték le a döntőben. A harmadik helyet a DVTK érdemelte ki, miután a kisdöntőben diadalmaskodott a Fradi szurkolói csapata ellen.

A torna bevételéből elsőként Lakatos Lacit, a DVTK tehetséges fiatal labdarúgóját támogattuk 180.000 Ft-tal. Laci bal felkarjában egy rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak 2016-ban, azóta már túl van a sikeres műtéten és hat kemoterápiás kezelésen. Augusztus végén nagyon jó híreket kaptunk Lacitól, az MRI vizsgálat eredménye szerint ugyanis a felkarja mentes a rákos sejtektől. Decemberben pedig már meg is kezdhette az erőnléti edzéseket, hogy visszanyerje korábbi erőállapotát, ma pedig már együtt készül a csapatával.


Amennyiben egyetértesz törekvéseinkkel, a Bánka Kristóf Alapítvány CIB Banknál vezetett 10700457-70068951-51100005​​ számú bankszámlaszámra történő utalással nyílik lehetőséged az Emléktorna támogatására. A közlemény rovatban kérjük az „Adomány” szó feltüntetését.


Az Emléktornával kapcsolatos információk egyébként a www.banka-rakaczki-emlektorna.hu oldalon találhatók meg.

A csoportbeosztás a következő:

A részletes program:


Szeretnénk köszönetet mondani a torna megrendezéséhez nyújtott segítségért a DVTK-nak és az UTE-nek, akik dedikált mezekkel, valamint az öregfiúk és az utánpótlás csapatok szerepeltetésével járulnak hozzá a színvonalas rendezéshez. Köszönettel tartozunk továbbá Poroszkai Csabának, az Öreg Miskolcz Hotel és Étterem tulajdonosának, aki egyik közreműködő vendégünk szállásáról és ellátásáról gondoskodik. De jár a köszönet Soltész Zoltánnak és Bihall Tamásnak, a BOKIK elnökének is a segítségéért.

A Miskolci Turisztikai Kft. 2 db, 2 felnőtt és 2 gyermek részére szóló családi belépőt ajánlott fel a Miskolctapolcai Barlangfürdőbe.

A Pannon Kávé Kft. a pénzbeli adományán felül vendégeink frissítő italairól is gondoskodik valamint értékes ajándékokat ajánlott fel a díjazottaknak.

A Joma http://bolt.jomashop.hu/ szintén a díjazottak ajándékairól gondoskodik.

Vincze József vendéglátó egyéni felajánlása keretében, a gálamérkőzést játszó DVTK-Újpest öregfiúk csapatait vendégeli meg a mérkőzésük után, illetve biztosítja a rendezvény résztvevőinek és nézőinek az egész napos büfé szolgáltatást.


Adományozóink:

Market Zrt.

Mento Környezetkultúra Kft.

Pannon Kávé Kft.


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

11. Bobák Kornél* |Válasz erre: 9. usep
2017-03-18 22:12:22 Fekete öves, Veterán
:) Kitűnő szakmai elemzés! Még Mr.D is megnyalná utána a tíz ujját is! :)
10. dfcwolf
2017-03-18 22:05:24 Fekete öves, Őstag
Ezt bizony megnyertük... :)
9. usep |Válasz erre: 8. Bobák Kornél
2017-03-18 12:54:57 Barna öves, Fanatikus tag
Mert az inverted venger nem ment a botobox centerrel, a tolódásos átlós védekezés során..;)
8. Bobák Kornél* |Válasz erre: 7. usep
2017-03-18 11:41:40 Fekete öves, Veterán
Ha csak pontrúgásból volt, az nem számít. :)
7. usep |Válasz erre: 6. walaki
2017-03-18 11:36:46 Barna öves, Fanatikus tag
Kaptatok egy gólt?… Mindenki takarodjooooon!!!...:)
6. walaki
2017-03-18 09:48:16 Piros öves, Őstag
Dvtk- Loki 6-1
5. walaki
2017-03-18 09:47:48 Piros öves, Őstag
Dvtk- Mezőkövesd 7-0
4. walaki |Válasz erre: 3. dudik-attila
2017-03-02 10:30:13 Piros öves, Őstag
Nem mi intézzük a szurkolói csapatot.
2017-03-02 09:14:34 Piros öves, Őstag
Már alig várom...
Remélem beválogattok engem is :)
2. walaki
2017-03-02 08:27:11 Piros öves, Őstag
Mind a 12 NB1 es csapatnak itt lesznek a szurkolói.
Példás összefogás. Az egységes szurkolói fellépés irányába egy újabb lepes.
Olyan lesz mint régen a Képes Sport teremtornák. 5x2 kapura sok gól várható.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...